Häämatka paratiisisaari Caprille

Häämatka paratiisisaari Caprille

Turkoosia merta, auringonpaistetta, omaa rauhaa ja kuvankauniita maisemia –kaukaiset paratiisisaaret ovat häämatkakohteiden kestosuosikkeja. Esittelyssä tyylikäs Capri.

Caprin valkoisilla kalkkikallioilla kiemurteleville serpentiiniteille on helppo kuvitella Audrey Hepburn kurvailemaan avoautollaan, valkoinen huivi tuulessa hulmuten.

Kuvankaunis Capri löytyy Napolinlahdelta, 15 kilometrin päässä Italian mantereelta. Kreikkalaisissa taruissa seireenit viekoittelivat merimiehiä Caprin kallioilta. Rooman valtakunnan keisarit rakensivat tänne huviloitaan. Muodikas jetset-kohde Capri on ollut 1850-luvulta lähtien. Vauraus ja tyyli näkyvät Caprin kaupungin kapeilla keskiaikaisilla kujilla – täältä löytyvät italialaisen muodin ykkösnimet Armanista Valentinoon. Ostosten lomassa poiketaan kupilliselle ihanaa italialaista espressoa. Caprin kaupungista löytyy myös suurin osa matkailijoista, joita riittää varsinkin keskipäivällä, kun lautat tuovat päiväretkeläisiä mantereelta.

Caprille häämatkoja räätälöivän Helin matkat -matkatoimiston johtaja Heli Rajamäki vinkkaa, että vilinää voi väistää valitsemalla hotellin rauhallisemmasta Anacaprista, joka sijaitsee ylempänä Monte Solaron rinteessä. Rajamäki suosittelee esimerkiksi 1800-luvun kaunista Villa le Scalea tai ylellistä hotelli Blu Capri Relais’ta. Vuoren huipulle, 600 metrin korkeuteen, pääsee kävellen tai tuolihissillä. Näkymä syvänsiniselle, valkoisten purjeveneiden täplittämälle Napolinlahdelle on upea.

Pieneen saareen voi tutustua tyylikkäästi vespalla. Vuonna 1902 rakennettu serpentiinitie Via Krupp osoittaa arkkitehti Panen mukaan, että ”tiekin voi olla taideteos”. Axel Munthen menestyskirjasta Huvila Meren Rannalla tuttu Villa San Michele on hurmaava vierailukohde. Itse kirja taas on rakkaudentunnustus Caprille – siis täydellinen valinta matkalukemiseksi.

Häämatka paratiisisaari Caprille
Häämatka paratiisisaari Caprille

Caprin voi kiertää myös veneellä. Marina Grandelta lähtevät kierrokset suuntaavat ainakin siniseen luolaan, jonka vesi on häkellyttävän sinistä. Luolan suulla on laskeuduttava matalaksi soutuveneen pohjalle, jos aikoo mahtua sisään. Pidemmän merimatkan päässä on lisää retkikohteita: miljoonan asukkaan Napoli, tuliperäinen Iscian saari ja Amalfin rannikon kaunis Positano.

Illan hämärtyessä tyylikkäät caprilaiset suuntaavat Piazzalle passegiatalle eli iltakävelylle. Meren laineilla kimaltelee kuunsilta ja ravintolasta kantautuu Frank Sinatran ääni: ”On the Isle of Capri…”

Teksti Sari Peltonen / Mediafocus
Kuvat SXC

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häämatka