Häälahjaideoita muotoiluvuoden hääpareille

Häälahjaideoita muotoiluvuoden hääpareille

Iittala tarjoaa uusia ideoita häälahjaksi modernista muotoilusta pitäville, tuomalla markkinoille muotoilun juhlavuonna 2012 HEL2012 -astiat ja Marc Newsonin vuonna 1998 suunnittelemat juomalasit.

Iittala juhlii Helsingin vuotta maailman design-pääkaupunkina rohkealla tulkinnalla suomalaisuudesta ja helsinkiläisyydestä.  Taiteilija Per Josephsonin Per Josephsonin kuvittama HEL2012-sarjaon pikselikollaasi kansallisista ikoneista, ilmiöistä ja sankareista.  Muotoiluvuoden kunniaksi tuotantoon palaavat myös Marc Newsonin progressiivista muotoilua edustavat juomalasit.

Maailman designpääkaupunki Helsinki -vuoden teemana on Avoin Helsinki, johon liitetään kiinteästi avoimuus, innovatiivisuus, käytettävyys, kestävä kehitys ja yhteistyö. Tässä hengessä Iittala lähti pohtimaan omaa Helsinki tulkintaansa siitä.  Ruotsalainen taiteilija Per Josephson kutsuttiin kertomaan oma tarinansa suomalaisuudesta ja kaupunkikulttuuristamme. HEL2012-sarjan pikselikollaasi kerää yhteen koko joukon elementtejä, jotka muodostavat suomalaisuuden sydämen.

Häälahjaideoita muotoiluvuoden hääpareille

Kuviosta voi löytää jokaisella käyttökerralla uusia ulottuvuuksia, tarinasta löytyy koko joukko sankareita, kaupunkikuvan kiintopisteitä, ilmiöitä ja kulttuuri-ikoneita.

HEL2012-sarjan pohjana on professori Heikki Orvolan suunnittelema Aika-sarja.  Sarjaan kuuluu muki, lautanen, kulho, take away -muki sekä espresso-kuppi ja -lautanen. Tuotteiden pohjaleimasta löytyvät koordinaatit Iittalan Pohjois-Esplanadin myymälän Helsingissä.

Iittala nostaa muotoiluvuoden kunniaksi esille myös Marc Newsonin vuonna 1998 suunnittelemat juomalasit. Marc Newson -lasien muotoilun ydin on sen muuntautuvassa muodossa: lasin muoto on kummassakin koossa sama, korkeutta leikkaamalla lasi muuntautuu erilaiseksi. Lasi edustaa Iittalan suunnitteluperinteen rohkeaa linjaa erottuvalla ja progressiivisella, mutta eleettömällä muotoilullaan. Lasia valmistetaan Iittalan lasitehtaalla kahta kokoa, 40 cl ja 50 cl.

Tuotteet ovat myynnissä muotoilupääkaupunkivuoden 2012 ajan.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

HäävierasMitä häälahjaksi