Hääkuvan tulisi kertoa yhteenkuuluvaisuuden tunteesta

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Hääkuvan tulisi kertoa yhteenkuuluvaisuuden tunteesta

Hääkuva miljööpotretti

Kuva Kati Länsikylä

Hääkuvaaja on oman alansa ammattilainen, jonka tehtävänä on ’huolehtia’ että hääpäivästä tallentuu upeat kuvat  Hääkuvaajan tehtävä on etsiä parhaat kuvakulmat ja varmistaa, että sinä olet hääkuvassa parhaimmillasi.Valokuvaaja ikuistaa oikeat hetket ja pienet yksityiskohdat. Hääpäivän hulinassa päähenkilöiltä jää helposti näkemättä ne pienet hetket – vihkimistilaisuudessa vaivihkaa silmäkulmiaan pyyhkivä isoäiti, hääjuhlassa karkkibuffan edessä ihastuksesta huokaileva morsiustyttö – mutta taitava hääkuvaaja ikuistaa nämä kaikki ja tallentaa ne pysyviksi muistoiksi hääalbumiisi.

Palkittu italialainen hääkuvaaja Emanuele Carpenzano painottaa, että hänen mielestään hääkuvan ja hääkuvaajan tärkein tehtävä on näyttää kuvissaan hääparin välillä vallitseva yhteenkuuluvaisuuden tunne, ”to show the unity of the couple”. Hääkuvissa tulee näkyä kaksi toisensa valinnutta, toisilleen kuuluvaa ihmistä, ei kahta vaivaantuneesti hymyilevää ihmistä. 

Emanuele Carpenzanon mielestä hyvä hääkuva toimii kolmella tasolla: documentary, narrative & creative levels. Parhaimmillaan hääkuva on siis sekä puhdas dokumentti tapahtumasta, kertomus hääpäivästä että luovan työn taiteellinen lopputulos. 

Ja näinhän se on!

Hääkuvaajan valintaan kannattaa siis käyttää aikaa ja vaivaa, jotta lopputulos on varmasti mieleinen. Nykyään koko päivän kestävä dokumentaarinen hääkuvaus on varsin yleinen hääkuvauksen muoto, ja se taas tarkoittaa, että hääkuvaajalla voi olla vain yksi asiakas sinä päivänä, joten kuvaajan varaamisen kanssa on hyvä olla liikkeellä ajoissa! 

Muokattu: 23.3.2023