Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Hääkutsun must-jutut

Hääkutsun must-jutut

Vaikka hääkutsusta tehdään omaleimainen, tietyt asiat kutsuun on luonnollisesti kirjattava ja sen lähettämisessä huomioitava. Hääsuunnittelija Leena Vanhamäki Guldurista listasi tärkeitä muistettavia seikkoja.

 1. Kutsusta on käytävä ilmi juhlan aihe, paikka, aika, kutsujat ja vastauspyyntö. Ilmoita selkeästi, mihin mennessä ja kenelle haluat ilmoittautumisen tapahtuvan. Jos esimerkiksi morsiamen tai sulhasen vanhemmat maksavat häät, heidät merkitään yleensä korttiin kutsujiksi.
   
 2. Jos kutsussa mainitaan pukeutumiskoodi, sen paikka on kortin vasemmassa alalaidassa. Merkintä tumma puku tai smokki viestii, että miesten odotetaan käyttävän tummaa pukua, valkoista kauluspaitaa ja kravattia tai smokkia, valkoista paitaa ja rusettia. Nainen voi tällöin valita asunsa melko vapaasti, kunhan se on riittävän juhlava. Maininta juhlapuku puolestaan edellyttää miehen pukeutumista frakkiin ja naisen pukeutumista pitkään iltapukuun.
   
 3. Avio- ja avopareille ja perheille lähetetään yhteinen kutsu. Perheen täysi-ikäisille lapsille on kohteliasta tehdä omat kortit.
   
 4. Muista postittaa kutsukortit hyvissä ajoin – viimeistään kuukautta ennen häitä.
   
 5. Tietyt käytännönasiat, kuten ajo-ohjeet kirkolle ja juhlapaikalle, on käytännöllistä kertoa liitteessä, joka lähetetään kutsukortin välissä. Siinä voidaan kätevästi ilmoittaa myös paikalle mahdollisesti järjestetystä lastenhoitoavusta tai vaikkapa sähköisestä lahjalistasta.
   
 6. Suurten, yli sadan hengen häiden kutsukortit on järkevää painattaa. Kun vieraita kutsutaan vähän, kutsukorttien tekeminen itsekin onnistuu, mutta vaatii innokkuutta, näppäryyttä ja kärsivällisyyttä.
Hääkutsun must-jutut

Kutsukorttien viralliset lyhenteet

Vp = virallisesti lyhenne tarkoittaa "vastausta pyydetään esteen sattuessa", mutta käytännössä se mielletään, ja sitä käytetään merkityksessä "vastausta pyydetään".

R.S.V.P = lyhenne ranskankielisestä lauseesta, joka tarkoittaa kirjaimellisesti "olkaa hyvä ja vastatkaa".

Muutamia hääkutsun tekstiesimerkkejä

Esimerkki 1

Jarkko vastasi Jaanan persoonalliseen kosintaan myöntävästi – nyt juhlitaan lämminhenkisiä syyshäitä!

Tervetuloa vihkiäisiimme Hämeenlinnan Vanajan kirkkoon perjantaina 4. syyskuuta 2015 klo 17.00 ja rentoihin iltajuhliin keskiaikaisen Hämeen linnan Leivintupaan.

Herkutellaan hämäläinen pitoillallinen, nautitaan The Surfers -yhtyeen musiikista ja keskiajanhenkeen tehdystä teatteriesityksestä. Ohjattu pehmomiekkailu, jousiammunta ja aarteenetsintä takaavat, että myös lapset viihtyvät. Tervetuloa!

Jarkko Nurminen ja Jaana Kuusisto

Ilmoitathan tulostasi 21.8.2015 mennessä
Tiina-kaasolle 050 800 000 tai bestmanille Jarille 040 900 000


Esimerkki 2

Aruban auringossa
aaltojen äärellä
tahdoimme
tammikuussa
kahden kesken.

Kevään koittaessa
kutsumme koolle
perheet ja ystävät
juhlistamaan lupausta.

Saavuthan lauantaina 2. heinäkuuta 2013
Pikisaaren Meripaviljonkiin
nauttimaan hääilosta
ja kuplivasta tunnelmasta!

Soita tai viestitä ilmoittautumisesi Anulle
tai Jannelle 14.6.2015 mennessä.

Anu Koivisto ja Janne Malinen

Muokattu: 9.4.2024