Filigraanilankojen herkkä flow

Filigraanilankojen herkkä flow

Filigraanisormus Venezia on suunniteltu naisille, jotka pitävät romanttisista ja naisellisen siroista koruista ja antavat suurta arvoa laadukkaalle käsityölle. Sormuksen suunnitellut kultaseppä Ella Jumisko uskoo, että tämä sormus on hänen tähänastisen uransa hienoin saavutus. Onnistumisesta onkin osoituksena jo upea finalistisijoitus Vuoden Kaunein Sormus 2016 -kilpailussa.

– Panostin täysillä tähän varta vasten kilpailua varten suunnittelemaani sormukseen ja katson nyt innolla, miten pitkälle se kantaa. Kilpailun finaaliäänestyksen käynnistyttyä olen jo saanut ihanaa palautetta korusta ja on todella mahtavaa kuulla, että ihmiset tykkäävät. Tulee olo, että on tehnyt jotain oikein, Ella Jumisko iloitsee.

Filigraanilankojen herkkä flow

Inspiraatio uuden sormusmallin luomiseen syntyi epämääräisten luonnosten pohjalta.

– Lähdin suunnittelemaan sormusta minulle ominaisella tyylillä: sotkuisesti luonnostellen, kiekuroita ja koukeroita sinne tänne. Ensimmäiset luonnokset olivat enemmän perinteisen filigraanisormuksen näköisiä, molemmat laidat olivat suorat ja yritin vain saada itse filigraanikuvioon hyvää flowta. Keskittyessäni koukeroihin huomasin, että suunnittelemani kuvio ei istukaan suorien laitojen sisään. Siitäpä aloin piirtää toista laitaa kaarevaksi ja silloin tuntui, että suunnittelu sai ihan uutta potkua. Ja siitä lopputuloksena syntyi Venezia.

Filigraanitekniikka on harvojen taitajien käsissä

Ella Jumiskon tavoitteena on suunnitella koruja, jotka erottuvat joukosta. Hän käyttää työssään perinteistä ja siroa filigraanitekniikkaa, mutta pyrkii tuomaan siihen oman kädenjäljen ja näkemyksen. 

Filigraanilankojen herkkä flow

– Haluan suunnitella ja valmistaa kauniita ja siroja koruja, jotka herättävät positiivisia tunteita. Minulle on tärkeää, että korut ovat laadukkaasti valmistettuja, joten olen hyvin tarkka työni jäljestä.

Käsityönä filigraanikoruja tekeviä kultaseppiä on Suomessa todella vähän, joten jo valmistustekniikka erottaa heidän korunsa muista tuotteista. Ulkomailla valmistetut filigraanikorut ovat yleensä hyvin runsaita ja täynnä pieniä yksityiskohtia, Jumiskon tyyli on pelkistetympi ja nykyaikaisempi vaikka onkin samalla hyvin romanttinen ja herkkä. 

– Pyrin aina saamaan filigraanikuviolleni hyvän flown, sillä pitää olla hyvä jatkuvuus ja esteettömyys. En osaa vain täyttää korua langoin, vaan niiden suuntaa ja kulkua pitää miettiä tarkasti. Ehkä tämä onkin se piirre, josta koruni eroavat joukosta ja ne tunnistetaan. 

Venezia
Vuoden Kaunein Sormus 2016 -kilpailun FINALISTI
Design Ella Jumisko, Kultaseppä Ella Jumisko

Materiaalit
750‰ keltakulta, 6 kpl 0,01 ct w v/s timantit

Sormus on uniikkituote, jota Ella Jumisko valmistaa jatkossa tilauksesta. Sormus valmistetaan aina alusta loppuun käsityönä ja sen filigraanikuvio ja -langan paksuus mitoitetaan sormuksen koon mukaan.

Vuoden Kaunein Sormus 2016 -kilpailu

>> Äänestä suosikkiasi 31.10.2016 mennessä Häät.fissä ja voit voittaa syksyn uutuuskorut, Kaleva Korun Valoisa-korusetin!

Suosikkejaan voi käydä ihastelemassa ja äänestämässä myös Vuoden Kaunein Sormus -osastolla 6h131 I love me -messuilla Helsingin Messukeskuksessa 21.–23.10.2016.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset