Fanny Rose on Vuoden kaunein sormus 2014

Fanny Rose on Vuoden kaunein sormus 2014

Häät.fin lukijat äänestivät tämän vuoden kauneimmaksi sormukseksi taiteilija Annette Tillanderin suunnitteleman sormuksen Fanny Rose. Sormuksen pehmeän naisellinen muotokieli hurmasi koruista kiinnostuneet kesän aikana käydyssä yleisöäänestyksessä, jossa äänensä antoi yhteensä 5380 lukijaa. Voittajasormus on esillä Koru & kello -messuilla Messukeskuksessa 17.–19.10.2014.

Ruusunpunaisesta syntymämerkistä sormukseksi

Annette Tillander on iloinen, että juuri tämä sormus voitti kauneimman sormuksen tittelin, sillä vaikutteita sen suunnitteluun hän on saanut lähipiiristä.

Fanny Rose on Vuoden kaunein sormus 2014

– Kun tyttäreni Fanny syntyi, hänellä oli vatsassaan ruusunpunainen syntymämerkki, jonka muoto muistutti ruusua. Se inspiroi minua tämän sormuksen suunnittelussa, Tillander kertoo.

Henkilökohtaisesti merkittävän sormuksen saama suosio ilahduttaa 33 vuotta korujen parissa työskennellyttä korusuunnittelijaa ja -taiteilijaa. Hän suunnittelee monipuolisesti erityylisiä koruja – hippityylisestä tai hauraan herkästä aina näyttävän mahtipontiseen.

– Vuoden kaunein sormus 2014 -kilpailun voittosormus Fanny Rose on naisellinen, herkkä ja erilainen, Annette Tillander luonnehtii.

Taiteilijan suvun korusuunnittelun historia sai alkunsa 1860, kun Annette Tillanderin isoisän isoisä Alexander E. Tillander perusti Pietariin kultasepänliikkeen. Alexanderin pojanpojanpoika oli Annette Tillanderin isä Torbjörn Tillander.

Vuoden kaunein sormus -kilpailu

Vuoden kaunein sormus -kilpailu järjestettiin tänä vuonna jo 7. kerran. Se on kaksivaiheinen niin, että aluksi toimittajista ja muotialan toimijoista koostuva esiraati valitsee kaikista kilpailutöistä 10 ehdokasta yleisöäänestykseen. Tämän vuoden äänestys järjestettiin kesä-elokuun välisenä aikana osoitteessa Häät.fi.

Kilpailun esiraatiin kuuluivat hääbloggaaja ja kesän 2014 morsian Pauliina Pajunen (White&Knight), muotisuunnittelija Teemu Muurimäki, toimitusjohtaja Henrik Kihlman (Suomen Kultaseppien Liitto), päätoimittaja Sari Yli-Salomäki (Häät-lehti ja Häät.fi) ja tiedottaja Antti Karjunen (Messukeskus).

Vuoden kaunein sormus -kilpailun voittaja saa Messusäätiön lahjoittaman 3000 euron arvoisen palkinnon. Kilpailun järjestävät yhteistyössä Messukeskus ja Häät.fi.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset