Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Bohotyyliset värikkäät häät meren rannalla

bohohaat luvia

Kuva Anssi Koskinen

Emmi ja Robin kihlautuivat ranskalaisella hiekkarannalla, joten häätkin järjestettiin meren läheisyydessä.

Kihlat Monacossa

Muutama vuosi sitten Emmi ja Robin olivat viettäneet Nizzan reissullaan päivän naapurikaupunki Monacossa. Emmi valitteli monen tunnin kävelyn väsyttämiä jalkojaan, mutta Robin tahtoi ehdottomasti vielä rannalle. 
– Lopulta suostuin pyyntöön, sillä ajattelin, että voisin lepäillä rannalla ja hän voisi käydä kahlaamassa, Emmi muistelee. 
Mutta Robin jäikin Emmin viereen istumaan. Mies alkoi ensin leperrellä ja pyysi sitten Emmiä vaimokseen. 
– Robinilla oli mukanaan mummini vanha kultainen kihlasormus, mutta en voinut laittaa sitä vielä silloin sormeeni, sillä se oli liian iso. Niinpä pidimme molemmat loppumatkan ajan meikkilaukustani löytyneitä yksinkertaisia hopeasormuksia. 

bohohaat luvia

Kuva Anssi Koskinen

Sulhasen persoonallinen puku

Romanttisen kihlauksen saattelemana alkoi lähes kaksi vuotta kestänyt häiden suunnittelu. Sulhasella oli omaan tyyliinsä heti selvät sävelet.
– Halusin persoonallisen puvun, jota ei ihan jokaisella sulhasella ole, Robin täsmentää valintaansa ruusukuvioisesta puvusta. 

bohohaat luvia

Kuva Anssi Koskinen

Morsiamen bohotyylinen uniikki mekko

Emmi löysi ensin unelmiensa hääpuvun netistä, mutta sen tilaaminen Yhdysvalloista tullimaksuineen olisi ylittänyt budjetin. Niinpä hän päätyi etsimään Suomesta suunnittelijan, Batel Boutiquen, joka teki unelmasta totta.

bohohaat luvia

Kuva Anssi Koskinen

bohohaat luvia

Kuva Anssi Koskinen

Mittatilaussormukset

Emmi suunnitteli itse vihkisormuksen ja Oona Armia toteutti sen. Robin etsi pitkään sopivaa sormusta, kunnes päätti teettää oman sormuksensa myös Oonalla.  

bohohaat luvia

Kuva Anssi Koskinen

bohohaat luvia

Kuva Anssi Koskinen

Bohoteema koristeluissa

Pöydät oli numerojen sijaan merkitty erilaisilla kukilla. Vieraat etsivät pöytäkartasta saman kuivatun kukan, kuin heidän pöydässään oli.

bohohaat luvia

Kuva Anssi Koskinen

bohohaat luvia

Kuva Anssi Koskinen

Iskeekö häästressi?

Emmi ja Robin viihtyvät hyvin yhdessä. He kertovat saavansa toisensa usein nauramaan. Tutkimusten mukaan onnellisimpia pariskuntia ovatkin ne, joilla on keskenään samankaltainen huumorintaju. Huumori auttaa myös silloin, jos meinaa alkaa stressata häistä etukäteen. Emmi ja Robin luottivat huumorin lisäksi siihen, että kaikki tulee menemään hyvin. 
– Riittää, kun on selkeä aikataulu ja toimiva kommunikointiyhteys kaasojen ja bestmanien kanssa. 
Ennalta mietitytti vain se, että vihkiminen oli ulkona. Sitä ei sateen sattuessa olisi voinut toteuttaa. Huoli osoittautui turhaksi auringon paistaessa kuumana koko päivän. 
– Päivän aikana sattui pieniä kommelluksia.  Unohdimme morsiamen isän vieheen ja lisäksi juhlapaikan terassin valot eivät olleet latausvalmiudessa, joten ne eivät syttyneetkään auringon laskiessa, Emmi naurahtaa. 

bohohaat luvia

Kuva Anssi Koskinen

Onnellinen parisuhde antaa molemmille tilaa

Kommellukset kuitenkin kuuluvat elämään ja myös hääpäivään. Pariskunta on vakuuttunut, että juhlasta tulee upea silloin, kun sen toteuttaa rohkeasti omalle tyylilleen uskollisena. Emmi ja Robin jakavatkin huumorintajun lisäksi samankaltaisen tyylin. 
– Mutta tykkäämme myös erilaisista asioista ja meille molemmille on tärkeää, että saamme tehdä omia juttuja. Robin käy kuntosalilla ja minä valokuvaan, lenkkeilen ja ratsastan, Emmi kertoo. 
Ehkä siinä piilee tämän hurmaavan pariskunnan salaisuus: sopivasti yhteistä ja omaa, mutta ennen kaikkea huumorintajua. 

bohohaat luvia

Kuva Anssi Koskinen

Tyylin avaimet

Emmi

Mekko Batel Boutique 
Kengät Anna Field, Zalando 
Sormus Oona Armia 
Muut korut Cotacoco  
Kampaus Katariina Järvinen, Salon Vivid 
Meikki Makeuplovesisters 
Kimppu Kukka- ja sisustuspuoti Ihana

Robin

Puku River Island 
Kengät Asos 
Sormus Oona Armia 
 
 
Catering Pitopaakarit Ansa ja Lempi, Ravintola Liisanpuisto, Pori 
Bändi/DJ Duo Happy Endings 
Hääbudjetti 10 000 e 

bohohaat luvia

Kuva Anssi Koskinen

Teksti Tiina Katriina Tikkanen
Kuvat Anssi Koskinen

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2020. Emmin ja Robinn häistä ja paljosta muusta voit lukea näköislehdestä, jonka löydät Issuusta.

Voit ostaa lehden digitaalisen version Issuusta

Muokattu: 29.8.2022