Bingolaput jäätelötikuista syntyy helposti

Hääbingolaput jäätelötikuista

Annu ja Antti askartelivat itse hääbingon hattaransävyisiin keväthäihinsä, joihin lähes kaikki muukin tehtiin idearikkaasti. Kaikki hääkoristeluista lähtien tehtiin pastellinsävyissä ja DIY-hengessä. Helpon Annun bingo-ohjeen katsot tästä.

Bingolappujen tekeminen on hauskaa puuhaa kaasojen tai vaikka koko perheen kesken. Tekstilaput voit tehdä joko käsin tai koneella. Tähän askarteluun tarvitaan paljon jäätelötikkuja, joten mikä sen mukavampi tapa aloittaa askartelut kuin jäätelöä syömällä.

Tarvikkeet

  • tietokone ja ohjelma, jolla pystyt tekemään bingolaput (esim. Word, Illustrator) tai vaihtoehtoisesti kynä ja viivoitin, jos askartelet ne käsin
  • valkoista tulostuspaperia
  • jäätelötikkuja
  • kuviollista kartonkia
  • liimaa
hääbingolaput jäätelötikuista

Aloita tekeminen tekstien suunnittelulla. Mieti millaisia tekstejä sopii juuri teidän häihin? Kuvissa näet joitakin esimerkkejä, mitä tekstit voisivat olla.

Koneella tehtäessä, tee ensin laatikot. Lisää laatikoiden sisälle haluamasi tekstit. Lisää laatikoiden yläpuolelle otsikko hääbingo ja ohje. Tekstilapun koko on 9,5x12,5 cm. Tulosta kokonaisuuksia useampi yhdelle A4-paperille ja leikkaa ne irti.

Tehdessäsi tämän käsin tee laatikot viivoitinta apuna käyttäen. Sen jälkeen kirjoita tekstit laatikoihin. Muista kirjoittaa myös otsikko ja bingo-ohje. Leikkaa tekemäsi pohjat, jos teit niitä useamman yhdelle paperille.

Leikkaa kartongista noin 21x15 cm (puolikas A4) paloja. Taita kartonki puoliksi (10,5x15 cm).

Seuraavaksi tarvitset jäätelötikkuja ja liimaa. Laita liimaa kartongin sisäsivuille sekä jäätelötikun toiseen päähän.Kiinnitä jäätelötikku pahvien väliin niin, että 2/3 osaa jäätelötikusta jää näkyville. Paina kartongin puolikkaat hyvin kiinni toisiinsa. Liimaa lopuksi tekemäsi tekstilappu toiselle puolelle kartonkia.

Vinkki! Jäätelötikkuja löytyy myös askartelukaupoista.

Ohje ja kuvat Annu Saari / Hurmaava Hattara

Perinteisen hääbingon printtaat omiin häihisi Häät.fistä

Printtaa hääbingo hääjuhlan hauskaksi ohjelmaksi

 

Lue lisää Annun ja Antin hääpäivästä Häät-lehdestä 1/2019!

Häät-lehti 1/2019 pöydällä

Osta sohvapöydällesi upea Häät 1/2019, ilm. tammikuussa 2019

Heleän raikas yli 180-sivuinen Häät-lehti 1/2019 – hääparien must-have-inspiraatiolähde häävuodelle 2019 – ilmestyy 16.1.2019 Lehtipisteisiin kautta maan.

Osta Häät-lehden 1/2019 digitaalinen versio Issuusta

Jaa juttu