Avaimet hääkutsujen maailmaan - näin onnistut!

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Avaimet hääkutsujen maailmaan - näin onnistut!

Hääkutsut Calligraphen

Hääkutsuja suunniteltaessa ensimmäisenä kannattaa päättää haluaako tehdä kutsut itse vai hankkia kutsut ammattilaisilta. Kutsutyylin määrittelee häihin valittu tyyli, ja mahdollista hääteemaa on hyvä tuoda esille jo kutsussa.

Arvokasta juhlaa suunnitteleva pari tuo arvokkuuden esille myös tyylikkäällä ja elegantilla kutsulla ja kutsutekstin sanavalinnoilla. Rennompia juhlia toivovan parin kutsuissa voi esiintyä huumoria ja leikkisyyttä.

Kutsut itse tehden?

Itse tekemällä voi säästää pitkän pennin, kunhan pitää mielessä muutaman tärkeän perusasian: kutsut kannattaa suunnitella hyvissä ajoin etukäteen ja tehdä muutama harjoituskappale ennen kuin hankkii materiaalit sataan kutsuun. Kun mallikappaleen myötä idea on todettu toteutuskelpoiseksi, ja valmis kutsu pysyy kasassa postituksessa suunnitellusti, vasta sitten kannattaa hankkia kaikki materiaalit ja ryhtyä askartelemaan urakalla.

Itse tehtäessä on hyvä pitää mielessä myös se, että kotitulostimella ei aina välttämättä saada toivotunlaista jälkeä. Tulostettavat kutsut tai niiden osat on siis hyvä myös testata etukäteen. Tulostusjälkeen vaikuttavat niin tulostin kuin tulostettava materiaalikin, joten testiversioita kannattaa kokeilla useammalle paperille, jotta paras vaihtoehto löytyy.

Hääkutsu Emerald Calligraphen

Liitteillä monimuotoisuutta

Kutsun mukaan voidaan laittaa useampia liitteitä ja liitteiden tyyli voi olla vapaamuotoinen ja humoristinen, tai vakava ja juhlallinen. Hääinfoon kerätään tärkeimmät tiedot juhlasta: opastus juhlapaikalle, hääparin lahjatoiveet, yhteyshenkilöiden yhteystiedot ja niin edelleen.

Kutsuun voi liittää myös juhlan teemasta vihjaavia mukavia yllätyksiä vieraille. Kirjekuoreen voi sujauttaa ilmapallon, confetteja, magneetin tai vaikkapa cd-levyn, johon on tallennettu parin lempikappaleita.
 

Yhtenäinen teema

Kutsun ja muiden painotuotteiden ei tarvitse olla keskenään identtisiä, mutta sama teema on hyvä säilyttää. Yhtenäisyys luo tyylikkään ja huolitellun vaikutelman.

Jos kutsua varten luodaan oma logo tai kuvio, samaa kuvaa kannattaa käyttää myös hääkoristelussa. Kantava teema voi olla myös väri tai vaikkapa kutsun takaosan raidallinen kuviointi. Kutsut, paikkakortit, ohjelmalehtiset, menut ja kiitoskortit luovat yhtenäisen kokonaisuuden, jonka sisällä on kuitenkin lupa leikitellä.

Hääkutsut Calligraphen

Panosta myös postitukseen

Harkittu ja huolella valmistettu kutsu, oli se sitten itse askarreltu tai ammattilaisilta tilattu, vaatii aina arvoisensa postituksen. Kutsun kuorten tulisi mukailla kutsun linjaa ja sopia sen tyyliin. Kuoret voi painattaa valmiiksi tai tehdä esimerkiksi osoitetarrat itse. Osoitetarroissakin kannattaa kuitenkin miettiä kutsun tyyliä: valkoinen suorakaiteen muotoinen tarra saattaa rikkoa kauniin kokonaisuuden.

Myös postimerkillä on väliä ja kutsuihin panostava pari saattaakin päätyä teettämään postimerkit itse. Postista voi tilata merkkejä omalla valokuvalla tai muulla omalla kuvalla. Tällöin esimerkiksi kutsuun laaditun logon voi muuntaa myös postimerkkeihin vahvistamaan vaikutelmaa tyylikkäästä ja loppuun mietitystä kokonaisuudesta.

Kutsujen muistisääntöjä

Nämä kutsuun:

- Missaä juhlitaan
- Koska juhlitaan
- Ketkä juhlivat
- Kutsujat

Infoliitteeseen:
- Yhteystiedot
- Ilmoittautumisohjeet
- Ohje saapumiseen
- Tieto lahjatoiveista
- Muu tärkeä tieto, esim. ”juhlimme aikuisten kesken”

Lisäväriä kutsuun:

- Teemaan sopiva runo tai kuva
- Pieni lahja/muistoesine vieraille kutsun mukana
- Valmiit vastauskortit
- Vastauskortteihin kysymys, joka liittyy juhlaan, esimerkiksi kappaletoive tanssilattialle, lempikarkit karkkibuffaa varten jne.


Teksti Sonja Chauhan
Kuvat Now and Forever

Muokattu: 28.6.2021