Anneli Aaltosen korut syntyvät asiakkaan toiveiden aistimisen kautta

Kohtaaminen asiakkaan kanssa, häneen tutustuminen ja toiveiden aistiminen siivittää korusuunnittelijaa muotoilemaan jalometalleista tuotteita, jotka ylittävät asiakkaan odotukset ja joissa parhaassa tapauksessa syntyy uusia muotoilullisia oivalluksia.

Anneli Aaltonen on yksi Vuoden Kaunein Sormus 2019 -finaaliin valituista korumuotoilijoista.

Anneli Aaltonen Papaja Primavera timanttisormus Vuoden Kaunein Sormus 2019 Finalisti

Kuva Sari Yli-Salomäki / Häät

Kultasepänliike Papajassa Helsingin Kalliossa työskentelevä Anneli Aaltonen on unelmatyössään.

– Parasta työssäni on tilaustöiden suunnitteluprosessi ja asiakkaiden kohtaaminen ja toiveiden toteutuminen. En kuitenkaan suostuisi tekemään kopiota toisen designista enkä arvojemme vastaista korua, Aaltonen miettii.

– Pidän myös itse korun tekemisestä erityisesti siksi, että haluan nähdä miltä suunnittelemani koru näyttää valmiina.

Piano vaihtui sepänpöydäksi

­Nuorena Anneli Aaltonen haaveili säveltäjän ammatista, mutta musiikkiunelmien kariuduttua hän löysi rakkauden kultasepänalaan.

– Tässä työssä voin hyödyntää toista vahvuuttani eli visuaalista luovuutta. Musiikki on edelleen minulle hyvin tärkeää, enkä voisi kuvitellakaan tekeväni töitä ilman, että kuuntelisin samalla musiikkia. Olemme vaimoni Vilja Lumi Tammisen kanssa luoneet Papajasta muutenkin kauniin ja inspiroivan ympäristön, missä on mukava työskennellä ja jossa asiakkaat viihtyvät, Anneli Aaltonen kertoo.

Vuoden Kaunein Sormus 2019 Finalisti by Anneli Aaltonen

Kuva Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä

Primavera-sormus

”Samppanja on juhlien juoma ja kevät juhlien aikaa. Vaaleasta keltakullasta ja samppanjan värisistä timanteista, coupe-lasia muistuttavilla istutuksilla, suunnittelin klassista samppanjatornia mukailevan kokonaisuuden, joka juhlistaa kevättä ja uutta elämää.”

750‰ vaaleaa keltakultaa, samppanjan värisiä timantteja, hinta 2600 euroa.

Design Anneli Aaltonen, Papaja

Vuoden Kaunein Sormus 2019 logo 1500px

Äänestä nyt vuoden kauneinta!

Vuoden Kaunein Sormus 2019 -kilpailun finaaliäänestys on käynnissä Häät.fissä lokakuussa 2019. Äänestä ja voit voittaa risteilylahjakortin!

ÄÄNESTÄ TÄÄLLÄ

Finalistisormuksiin ja niiden suunnittelijoihin voi tutustua myös Vuoden Kaunein Sormus 2019 -osastolla 6t20 I love me -messuilla 18.–20.10.2019 Messukeskuksessa.

Näe kultaseppä Anneli Aaltonen I love me Lounge-lavalla su 20.10.2019 klo 16–16.30 haastattelussa, jonka aiheena "Mitä juhlakoruni minusta kertovat?" ja tule tapaamaan häntä osastolle 6t20 klo 10–12.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset