Anna häälahjan ostajalle mahdollisuus yllättää

Anna häälahjan ostajalle mahdollisuus yllättää

Kuva Patrik Rastenberger

Älkää tehkö häälahjalistoistanne liian tiukkoja, muistuttaa Häät-lehden tuottaja Tanja Hakala.

Lahjatoivelistat ja häälahjatilit ovat nykyään suosittuja ja perusteltuja, mutta mikäli toiveet on liian tiukasti määritelty, voi juuri se huikein lahja jäädä saamatta. Se, mikä ei välttämättä rahalliselta arvoltaan ole suurin mutta jonka tunnelatauksen määrä on euroissa mittaamaton.

Vieraiden joukossa on yleensä aina ainakin yksi sellainen henkilö, jolla on teidän varallenne jokin äärettömän hieno lahjaidea. Se voi olla suvussa kauan kulkenut esine, itse valmistettu lahja tai toki myös uusi mutta teitä varten ajatuksella hankittu tavara tai elämys. Usein tällaisen lahjan antaja tuntee teidät hyvin ja on vuosien varrella rekisteröinyt mieleensä, mistä te pidätte. Häävieraiden mielikuvitukselle kannattaa siis antaa tilaa lahjojen hankinnassa. Kutsuun voi laittaa lahjatoiveiden lisäksi tekstin: Olemme myös hyvin onnellisia, mikäli teillä on juuri meitä varten mietitty lahja, jota toivelistastamme ei löydy.

Toimituspalaverissamme Häät-lehden ja Häät.fin päätoimittaja Sari Yli-Salomäki muisteli huikeaa hetkeä, jonka koki tuoreen aviomiehensä rinnalla onnitteluja vastaanottaessaan.

– Meillä oli lahjalistalla uusi astiasto ja pöytähopeat, mutta emme rajanneet toiveitamme muuten sen tarkemmin. Toiveissa olleita tavaroita kertyikin lahjapöydälle, ja omalta perheeltäni saimme yllätyksenä ihanan, siskoni Helin solmiman vihkiryijyn. Huikein muisto liittyy kuitenkin tädiltäni saatuihin kuuteen rohdinpellavaiseen pyyhkeeseen. Ne ojentaessaan hän kertoi, että pyyhkeisiin käytetyt pellavat olivat vuosikymmeniä aikaisemmin kasvaneet hääjuhlaamme, kotitaloani ympäröivillä pelloilla. Hän oli ne itse aikanaan muokannut ja kutonut kapioikseen ja tahtoi nyt antaa kuusi käyttämätöntä pyyhettä meille häälahjaksi. Tunne oli sanoinkuvaamaton, ja muistan hetken edelleen perheeni arjessa lähes päivittäin, kun pyyhkeet ovat ahkerassa käytössä. Olisimme menettäneet tunnearvossa todella paljon, jos tämä häälahja olisi jäänyt saamatta, Sari Yli-Salomäki summaa.

Kuva ylhäällä: Martta-sarjan Retki-ryijy, Suomen Käsityön Ystävät. Suunnittelija Dog Design 2013. Valokuvaaja Patrik Rastenberger

 
 

Jaa juttu