Ammattikuvaajan vinkit onnistuneisiin hääkuviin

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Ammattikuvaajan vinkit onnistuneisiin hääkuviin

Ammattikuvaajan vinkit onnistuneisiin hääkuviin

Dokumentaariseen hääkuvaukseen erikoistunut valokuvaaja Janne Miettinen vinkkaa kuinka hääkuvissa on mahdollista onnistua.

Ennen häitä:

1. Valitkaa hääkuvaaja ennemmin aikaisemmin otettujen kuvien kuin hinnan perusteella. Vertailkaa kuvien laatua ja etsikää itsellenne mieleisen tyylinen valokuvaaja, jonka kuvista todella pidätte. Hääpäivä on vain kerran elämässä ja sen muistot tallentuvat hääkuviin, joihin voi palata aina kerta toisensa jälkeen.

2. Älä aikaile kuvaajan varaamisen kanssa, sillä parhaat varataan hyvissä ajoin. Suosituimmat päivät voidaan varata jo puoltatoista vuotta aikaisemmin.

3. Kertokaa kuvaajalle minkä tyylisistä kuvista pidätte, esimerkkikuvia unohtamatta.
 

Hääpäivänä:

1. Luottakaa kuvaajaanne ja antakaa hänen tehdä teistä upean näköisiä kuvia. Keskittykää ennemmin toisiinne ja nauttikaa päivästänne!

2. Kuunnelkaa myös kuvaajaanne ehdotuksia, sillä hänellä on kokemusta hääpäivistä. Ammattikuvaaja on nähnyt useita kymmeniä häitä ja osaa ehdottaa teille uusia kuvausideoita.

3. Pitäkää hauskaa kuvauksissa! Hääpäivä on juuri teitä varten ja kuvat otetaan nimenomaan teitä varten. Heittäytykää rohkeasti!

Ammattikuvaajan vinkit onnistuneisiin hääkuviin

Mikä on onnistuneen hääkuvan salaisuus?

– Ikimuistoinen hääkuva syntyy kuvaajan ja hääparin yhteistyöllä. Parhaat otokset syntyvät, kun pari luottaa kuvaajan ammattitaitoon ja uskaltaa antaa hänelle vapaat kädet. Yksi oma suosikkini tämän kesän hääkuvista tuli ammattitaidon ja osittain onnenkantamoisenkin myötä, kun onnistuin vangitsemaan kuvaan kevyen tuulenhenkäyksen, joka  tarttui morsiamen pitkään huntuun juuri auringon laskiessa merelliseen taivaanrantaan. Sen kuvan tunnelma on juuri täydellinen.

Mitä jos morsian ja sulhanen potevat kuvauskuumetta ja pelkäävät kuvattavaksi asettumista?

– Dokumentaarinen kuvaus poikkeaa peruspotrettikuvien ottamisesta siinä, että ihmiset näyttävät näissä hyviltä luonnollisina itsenään. Potrettikuvauksissa annan hääparien usein olla ihan kahdestaan, ja napsin kuvia hieman etäämmältä, jolloin tilanteessa ei edes poseerata. Kuvaaja on läsnä koko päivän, mutta tallentaa lähes huomaamattomasti päivän parhaat hetket häiritsemättä itse juhlaa tai paria. Kamerapelko unohtuu nopeasti, kun kuvaaja ei tee itsestään numeroa.

Ammattikuvaajan vinkit onnistuneisiin hääkuviin

Mitä jos hääpäivänä ei sää suosikaan vaan sataa kaatamalla?

– Säätä ei tarvitse pelätä hääpäivänä, sillä hyvä hääkuvaaja osaa ottaa hyvät kuvat myös pilvisellä tai sateisella säällä. Kristiinan ja Niikan hääpäivälle oli luvattu sadetta. Kuvaajana kuitenkin käänsin tämän edukseni, ja vein heidät katoksen alle, jossa sain otettua sadekuvan,
josta tulikin yksi heidän suosikkikuvistaan! Kuvassa taustalla näkyy sadepisaroita, ja he katsovat yhdessä ylös taivaalle.

Onnistuneita potrettikuvien poseerauksia varten valokuvaaja Janne Miettinen teki ilmaisen mobiilisovelluksen, jonka voi ladata omaan kännykkään. Kätevässä poseerausoppaassa on mukana 45 hyvää ideaa hääkuvia varten! Kännykkään ladattu sovellus on helppo ottaa mukaan myös kuvauspaikalle. Löydät sen Google Playsta nimellä Wedding  Portrait Poses, tai vaihtoehtoisesti voit ladata sen täältä.

Kuvat Janne Miettinen

Muokattu: 10.8.2018