Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Ajattoman kaunis Lupaus

Kuva Studio Töyrylä

Lupaus-sormus kuvastaa sopimusta aikomuksesta elää, kunnioittaa ja viettää elämä yhdessä. Sormuksen suunnittelijaa Marika Korkeilaa inspiroi moderni arkkitehtuuri, skandinaavinen pelkistetty tyyli, neutraalit värit, minimalismi ja luonnollisuus. Less is more.

– Vuosien kuluessa tyylini on muuntunut koko ajan pelkistetympään suuntaan, ja nykyään suosin minimalistista elämäntyyliä, mikä näkyy myös suunnittelussani.

– Myös korut jo itsessään inspiroivat minua: muoti vaihtuu tiheään tahtiin mutta korut ovat kestävämpiä ja harkitumpia hankintoja.

Luksuskorujen parissa Lontoossa

Marika Korkeilan tausta on muotialalla, mutta muutaman viime vuoden aikana hän on työskennellyt yhä enemmän korujen parissa. 

Korkeila Helsinki

– Asun Lontoossa, ja siellä erityisesti luksuskorumerkeille työskentely on herättänyt mielenkiintoni alaa kohtaa. Suomessa suoritetun liiketalouden tutkinnon lisäksi olen suorittanut Fashion Media Styling -tutkinnon London College of Fashion -koulussa. Korualan tuntemuksen olen hankkinut paitsi isältäni kultaseppämestari Jukka Korkeilalta myös työskentelemällä koulun ohella eri luksustavaratalojen koruosastoilla ja koruliikkeissä, muun muassa Monica Vinaderilla, Annoushkalla ja Georg Jensenillä.

Valmistuttuaan vuonna 2015 Marika Korkeila on työskennellyt freelancerina muotikuvausten stailaamisen ja sosiaalisen median parissa sekä vuoden verran pr-tehtävissä ranskalaiselle Dauphin-luksuskorubrändille, jonka asiakkaisiin kuuluu muun muassa Charlize Theron ja Nicole Kidman.

– Työ oli hyvää kokemusta ja sain paljon alan kontakteja. Olen kuitenkin aina halunnut keskittyä luovaan työhön ja luoda oman brändin. Osallistuin Vuoden Kaunein Sormus -kilpailuun Lupaus-sormuksella ottaakseni askeleen lähemmäksi tätä haavetta.

Lupaus-sormus valmistuu

Unelma omasta korumallistosta

Marika Korkeilan haaveena on luoda kokonainen korumallisto, joka edustaa ajatonta, kaunista ja pohjoismaalaisen pelkistettyä tyyliä.

– Olisi upeaa saada lontoolaiset kiinnittämään huomiota suomalaiseen korusuunnitteluun ja luoda sinne suomalainen menestystarina.

Designer Marika Korkeila

Lupaus

”Lupaus-sormus on sekoitus klassista ja modernia tyyliä. Sen idea lähti halusta luoda perinteinen sormus uudella tavalla. Me suomalaiset arvostamme perinteitä, mutta samalla muotoilumme niin arkkitehtuurissa kuin designissa osoittaa, että olemme valmiita ottamaan riskejä ja luomaan vanha uudella tavalla. Lupaus puhaltaa uutta tuulta klassiseen vihkisormustyyliin yhdistämällä perinteisen muotoilun skandinaaviseen pelkistettyyn tyyliin.”

Designer Marika Korkeila, Korkeila Helsinki

Lupaus-sormus on yksi Vuoden Kaunein Sormus 2017 -kilpailun kymmenestä finalistista. Materiaalit 18 k valkokulta ja briljanttihiotut timantit 0.11ct F/VS + 0.12ct F/VS. Hinta 1980 euroa.

Muokattu: 7.11.2022