Aeterna-sormus symboloi ikuista ja ääretöntä yhteyttä

Päättymättömällä pinnallaan Aeterna-sormus symboloi ikuista ja ääretöntä yhteyttä, todellista kuulemista ja ymmärretyksi tulemista, miettii finalistisormuksen Vuoden Kaunein Sormus 2020 -kilpailuun muotoillut kultaseppä Emil Lindfors, 31.

– Tällaista ainutlaatuista ja arvokasta yhteyttä kahden ihmisen välillä tulee arvostaa ja vaalia. Elämä on loppujen lopuksi aika merkityksetöntä täällä äärettömässä avaruudessa leijailevalla kivellä. Ystävyys tekee sen elämisen arvoiseksi.

Emil Lindfors

Emil Lindfors tarttuu mieluiten jalometalleihin, titaaniin ja värikkäisiin jalokiviin koruja luodessaan.

– Yhdessä upeiden värikivien kanssa timantitkin loistavat kirkkaammin. 18k kullan arvokkaan täyteläinen väri säväyttää aina.

Lindforsin ura korujen parissa alkoi harrastuksena ja kasvoi vähitellen ammatiksi.

– Muistan jo lapsena liimailleeni sormuksia helmistä ja avainrenkaista, mutta nykyään sormukset valmistuvat arvokkaista jalometalleista ja jalokivistä sekä perinteisiä että nykyaikaisia valmistustapoja hyödyntäen. Uutena materiaalitulokkaana on kevyt mutta haastava titaani. Yritykseni perustin 2013, aluksi sivutoimisesti muiden töiden ohella. Nyt toimin toista vuotta päätoimisesti kultaseppänä.

Emil Lindfors seuraa ihaillen monia kotimaisia ja ulkomaisia kultaseppiä.

– Arvostan erityisesti tarkkaa teknistä osaamista ja luonnollisen orgaanista mutta taiteellista ja särmikästä rakenteiden ja muotojen yhdistämistä. Värien ja perinteisestä poikkeavien kivien rohkea käyttö innostaa minua. Minua viehättää myös yksinkertaiset muodot, joissa huomio keskittyy olennaiseen, mikä näkyy myös kilpailutyössäni.

Koruista kiinnostuneille Lindforsilla on monta seuraamisen arvoista somevinkkiä!

– Instagramissa kannattaa vilkaista esimerkiksi @jasonreedesign @jasonree_mokumegane @toddreedjewelry @greenlakedesign @minoruhotta @turasugden @calebbquashen

Luomistyössä innostaa usein luonto.

– Löydän paljon ideoita ja innostusta luonnosta. Koruissani näkyy pelkistetty luonnonläheisyys, erilaisten elementtien tasapainoinen yhteispeli ja tinkimätön laatu. Unelmani on toteuttaa luovuuttani ja luoda kauneutta, tehdä sellaisia koruja, jotka ovat kantajilleen erityisiä.

Aeterna-sormus

design by Emil Lindfors

Emil Lindfors Design

Sormus voidaan valmistaa eri leveyksinä ja materiaaleista keltakulta, valkokulta, punakulta tai platina. Hinta alkaen 650 euroa. 

Finalistit valinnut raati luonnehti Aeterna-sormusta muun muassa näin:

"Keveä ja ajaton, mutta moderni sormus, jossa on onnistuneet mittasuhteet. Klassisessa Möbius-kierteessä näkyy yhteys ja äärettömyys."

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset