9 vinkkiä morsiamelle hääpukeutumiseen

9 vinkkiä morsiamelle hääpukeutumiseen

Turkulaisen Sydänkäpy morsiuspukuliikkeen Pirjo Koskinen vinkkaa ensi kesän morsiamia yhdeksällä vinkillä, jotka kannattaa huomioida hääpukua ja sen asusteita hankkiessa sekä häitä juhliessa.

1. Netti on helppo tapa löytää oma tyylinsä ja häämekkonsa malli

– Kannattaa vertailemaan pukuliikkeiden edustamien pukuvalmistajien mallistoja etukäteen. Niitä pukumalleja ja tyylejä, joihin huomaa pysähtyvänsä kerta toisensa jälkeen, kannattaa jopa tulostaa tai leikellä irti lehdistä. Kuvat voi myös ottaa mukaan sovitukseen, koska ne helpottavat sopivien hääpukujen löytämistä liikkeessä, Pirjo vinkkaa.

Esimerkiksi Häät.fin Hääpukukoneesta löydät Suomen kattavimman kokoelma hääpuvuista ja hääpukumerkeistä, joita meillä Suomessa ihan oikeasti myydään ja pääsee sovittelemaan. Esivertailu on helppoa, kun voit sortata pukuja mm. hinnan, merkin ja tyylin perusteella.

2. Kokeile rohkeasti

– Monella morsiamella on liikkeeseen tullessaan vahva käsitys, minkä mallinen puku ei varmasti sovi hänen vartalolleen. Kannustan kuitenkin kokeilemaan rohkeasti myös sitä supernaisellista merenneitohelmaa. Oman 18 vuoden kokemukseni mukaan, moni yllättyy suuresti, kun huomaa, että hääpukumalli, jonka on ajatellut olevan itselle täysin epäsopiva, onkin paras mahdollinen, Pirjo kannustaa ennakkoluulottomuuteen.

3. Kokeile morsiuspukua liikkeessä myös istuen ja reippaassa liikkeessä

– Pitää muistaa, että morsiamen päivä on varsin toiminnallinen, joten muutakin kuin kaunista paikallaan seisomista hääpuvun kanssa kannattaa kokeilla. Paras puku näyttää ja tuntuu hyvältä kokoajan, ei vain paikallaan seisten, Pirjo kannustaa.

4. Olkaimeton hääpuku pysyy päällä, jos se on oikean kokoinen oikeasta kohtaa

– Moni morsian kyselee, uskaltaako olkaimetonta hääpukua hankkia. Monella on kokemusta sitä, että pukua saa kokoajan olla nostelemassa. Puku pysyy varmasti päällä, jos se on oikean kokoinen oikeasta kohdasta. Olkaimettoman puvun pitää olla juuri sopiva lantiolta. Rinnan ympäryksen kiristäminen ei pidä pukua päällä, Pirjo tietää.

5. Ei hakasilla haaroista suljettavaa alusvaatetta hääpuvun alle

– Kannattaa muistaa, että mm. wc:ssä käyminen ei ole helppoa suuri helmaisen puvun ja alushameeen kanssa. Lisää ongelmia ei kannata hankkia laittamalla vaikeat alusvaatteet. On hyvä muistaa myös, että nykypäivänä laadukkaat puvut eivät välttämättä tarvitse erillisiä alusasuja alleen lainkaan, Pirjo muistuttaa.

6. Stay up -sukkien käyttöä kannattaa kokeilla etukäteen

– Olen kuullut useita tuskaisia kertomuksia stay up -sukista. Kannattaakin kokeilla etukäteen, kuinka oma iho reagoi stay up -sukkien silikoniin pitkän ja hikisen päivän aika. Hääpuvun helman alla on helteellä varsin hikistä! Olen kuullut kertomuksia, joissa morsian on viettänyt hääyötä reidet vereslihalla, kun sukkien silikoni on syöpynyt ikävästi ihoon, Pirjo varoittaa.

7. Varokaa puvun likaantumista hääkuljetuksessa

– Erityinen vaaranpaikka hääpuvulle on hääauto. Suuri helmaisten pukujen kanssa täytyy varoa hääauton ovien saranoita. Niitä irtoaa helposti rasvaa puvun helmaan. Puvun helma jää myös helposti kiireessä auton oven väliin likaantuen ja rikkoutuen. Kiireestä huolimatta kannattaa pitää varansa, ettei hääkuvassa komeile rasvatahroja tai rikkinäinen helma, Pirjo kertoo.

8. Älkää liukastako tanssilattiaa kahviporoilla

– Perinteinen tapa liukastaa lattiaa tanssihäissä on käyttää kahviporoja. Käyttäkää kuitenkin mieluummin perunajauhoa, kahvi värjää morsiapuvun helmaa voimakkaasti, Pirjo vinkkaa.

9. Varo ulkotulia!

– Monet hääpukukankaat ovat tekokuitua, joka on palonarkaa materiaalia. Suuri helmaisissa hääpuvuissa liikkuminen vie yllättävän paljon tilaa, Pirjo muistuttaa.

+ 1 Muista pesettää hääpukusi mahdollisimman pian käytön jälkeen

– Hiki ja melkein huomaamattomat tahrat pinttyvät helposti, jolloin puvun jälleenmyyntiarvo laskee ja ennen seuraavaa käyttöä tehty pesetys saattaa olla vaikeampaa.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

HääpuvutHäiden suunnittelu