Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Kaksiosaisissa häissä juhlitaan kaksin verroin

håååpari vilkuttaa kirkon ovella

Kuva Roosa K. Photography

Viimeistään koronan myötä kaksiosaiset hääjuhlat, joissa vihkiminen on jo hoidettu ja varsinainen hääjuhlat on vielä edessä ovat yleistyneet. Miten ja millä eri tavoin hääjuhlan voi tällaisessa tilanteessa aloittaa?

Yhä useampi hääpari on viime vuosina päättänyt mm. pandemian tuomasta pakosta jotuen tai omasta aloitteestaan jakaa hääjuhlansa kahteen osaan: erilliseen vihkimiseen sekä myöhemmin järjestettävään, isompaan hääjuhlaan.

Tällainen kahden juhlan taktiikka voi helpottaa häästressiä. Pienet juhlat antavat lempeän sysäyksen häähumuun ja samalla saat lisäaikaa isojen juhlien suunnitteluun! 

Vihkiseremonian poistuminen varsinaisista hääjuhlista voi tuntua, että jää tuntuva aukko hääjuhlapäivän ohjelmaan. Onneksi tarjolla on liuta vaihtoehtoja, joilla kaksi eri juhlaa saa nivottua yhtenäiseksi kokonaisuudeksi. Olisiko näistä neljästä vaihtoehdosta joku sopivin juuri teille?

1. Juhlava aloitus päivään

Juhlapäivän voi aloittaa seremonialla, esimerkiksi avioliiton siunauksella kirkossa tai uusimalla vihkivalat juhlapaikalla. Tunnelmallinen seremonia voi mukailla vihkitilaisuutta niin autenttisesti tai löyhästi kuin haluatte.

 2. Vihkiminen näkyväksi

Jos haluatte päästä nopeasti juhlimaan itse päivää, voitte onnittelumaljojen jälkeen katsoa koosteen vihkiseremoniasta videon tai diakuvaesityksen muodossa. Vihkimisen tunnelma välittyy varmasti vieraille, ja he pääsevät osaltaan kokemaan ja elämään vihkipäivää uudelleen teidän kanssanne. Videon tai kuvakoosteen jälkeen hääpari voisi toivottaa vieraat tervetulleiksi lyhyellä puheella, jonka jälkeen juhlat voivat virallisesti alkaa! 

3. Rentoutta juhliin

Vihkiseremonian järjestäminen erikseen voi poistaa juhlaan liittyviä paineita, jos viralliset tapahtumat jännittävät ja mietityttävät hääparia. Näin hääjuhlaan jää vain hauskanpito! Kun juhlat alkavat aikaisemmin ja aikatauluun saa lisää väljyyttä, sekä hääpari että vieraat saavat nauttia juhlista pidempään ja rennommalla otteella.

4. Perinteistä viis

Jos muodollisuudet eivät nappaa, voitte vaihtaa hääjuhlaa mukailevan ohjelman avio-onnea juhlistaviin bileisiin, joissa päivä korkataan alkumaljojen jälkeen korealla bändillä, näyttävillä cocktail-tarjoiluilla ja menevillä tansseilla. Väliin voi ujuttaa häihin viittaavia ohjelmanumeroja kuten kenkäleikkiä, puheita tai kimpun heittoa. Vuosisadan bileet eivät varmasti jää unholaan! 

Vinkki!

Jos oman seremonian suunnittelu kiinnostaa, pyydä häätiimi mukaan ideoimaan seremoniaa, joka olisi juuri teidän näköinen! Etsikää inspiraatiota ensitreffeiltä, kosinnasta, tärkeistä tapahtumista ja kauniista hetkistä, jotka ovat painuneet teidän molempien mieleen.  

Lue lisää tarinoita kaksiosaisita häistä ja erilaisista vihkiseremonioista Häät.fistä

Krista ja Mikko päätyivät yllätysvihkimiseen kesken hääsuunnittelun. Lue Häät.fistä >>

Anna ja Jyri järjestivät kaksiosaiset häät – "Emme halunneet luopua hääpäivästä". Lue Häät.fistä >>

Persoonallisimmat vihkiseremoniat ottavat myös häävieraat mukaan. Lue Häät.fistä >>

 

Teksti Mia Makkonen
Kuva Roosa K. Photography
 

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 2/2021.

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.


Muokattu: 30.6.2023