Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Anna ja Jyri järjestivät kaksiosaiset häät – "Emme halunneet luopua hääpäivästä"

hääpari Anna ja Jyrki suutelevat alttarilla

Kuva Roosa K Photography

Anna ja Jyri vihittiin heinäkuussa 2020 Oulujoen kirkossa. Juuri tuona päivänä he olivat käyneet ensitreffeillä yhdeksän vuotta sitten. Kirkko oli varattu kaksi vuotta aikaisemmin, jotta pari pääsisi naimisiin toivottuna päivänä.

Koska päivä oli tärkeä, siitä ei haluttu luopua koronan myllertäessä hääsuunnitelmat uusiksi.

– Vihkimisessä olivat perheet, kaaso sekä toinen bestmaneista. Yhteensä meitä oli 25.

Edes pienet juhlat

Intiimin vihkitilaisuuden jälkeen kippisteltiin Oulujoen pappilassa ja nautittiin kakkukahvit. Kaaso ja bestman yllättivät hääparin ohjelmalla, kaaso piti parille puheen. Illalla seurue jatkoi syömään hotellin ravintolaan, josta hääpari pääsi kätevästi hääyön viettoon.

– Päivä oli kaikin puolin onnistunut! Oli ihanaa juhlia edes pienesti tärkeänä päivänä, vaikka juhlat eivät olleetkaan sellaiset kuin olimme alun perin suunnitelleet. 

Unelman toteuttaminen

Yli 70 vieraan maalaishäät tanssitaan myöhemmin. Naimisiinmenon lisäksi Anna ja Jyri juhlistavat häissään kymmenvuotispäivää sekä ensimmäistä hääpäivää. Aihetta juhlaan siis riittää!

– Hääjuhla alkaa avioliiton siunaustilaisuudella vihkikirkossamme. Tilaisuuden jälkeen siirrymme juhlapaikalle. Juhliminen etenee perinteiseen tapaan eli ensin ovat tervetuliaismaljat, sitten ruokailu ja ohjelmaa – unohtamatta tietenkään hääleikkejä!

Yksi Annan ja Jyrin häiden ohjelmanumeroista on vihkitilaisuudesta kuvattu video, joka katsotaan yhdessä vieraiden kanssa. Lisäksi hääpaikalle ripustetaan kuvia hääpäivästä vieraiden katseltavaksi.

– Juhlat vietämme juhlatilaksi kunnostetussa vanhassa navetassa Pitojen Helmellä, Ala-Temmeksessä lähellä Oulua. Teemanamme ovat maalaishäät, paljon vanhaa ja uutta, kierrätettyä, itsetehtyä ja luonnosta poimittua.

Annan ja Jyrin häähumua pääset seuraamaan Instagramissa @maalaishaat2021

Lue lisää tarinoita kaksiosaisita häistä ja erilaisista vihkiseremonioista Häät.fistä

Kaksiosaisissa häissä juhlitaan kaksin verroin. Lue Häät.fistä >>

Persoonallisimmat vihkiseremoniat ottavat myös häävieraat mukaan. Lue Häät.fistä >>

Krista ja Mikko päätyivät yllätysvihkimiseen kesken hääsuunnittelun. Lue Häät.fistä >>

Teksti Mia Makkonen
Kuva Roosa K. Photography

 

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 2/2021.

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.


Muokattu: 30.6.2023