Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

10 uniikkia tapaa kosia

romanttinen kosinta kysymys

Kuva Rawpixel.com / Freepik

Osa meistä haluaa tehdä omaperäisen ja mieleenjäävän päivästä, jolloin pyytää rakkaansa kättä. Mutta kuinka kosia niin, että hetki olisi ikimuistoinen? Löydät tästä jutusta 10 ideaa, joista mikä tahansa saa partnerisi sydämen sulamaan. 

1. ”Elettäisiinkö tämä hetki uudelleen?”

Klassinen ja hyvin tuttu, mutta silti romanttinen ja mieleenjäävä kosintaidea on viedä kumppani ensitreffipaikalle ja toistaa se päivä, minä olette päättäneet, että jäätte toistenne elämiin paljon pidemmäksi ajaksi kuin yksille treffeille. Näin samalla paikalla voi tapahtua kaksi ikimuistoista asiaa yhden elämän aikana ja paikasta tulee aidosti teidän.

mies kosiiravintola pöydässä

Kuva Freepik

2. Esitä kysymys kukkasin

Yllätyskukkalähetys on aina mukava saada, mutta mitä jos siitä löytyisikin tärkeän kysymyksen osa? Ideana on suunnitella sarja kukkalähetyksiä ja piilottaa jokaiseen pieni lappunen, johon on kirjoitettu osa lauseesta ”menetkö kanssani naimisiin/mennäänkö naimisiin/tuletko puolisokseni?” ja lähettää kukat kumppanilleen minkä vain ajanjakson välillä. Viimeinen kukkakimppu on kyllä syytä toimittaa itse ja jopa polvistua samalla, jos ja kun se tuntuu oikealta. 

3. Ikuista hetkenne

Rakkaalle voi kertoa, että teidät on valittu esittelemään uutta juhla- tai hääpukumallistoa ja suunnitella kokonaiset kosintakuvaukset idean ympärille! Ja silloin kun hetki tuntuu oikealta ja toinen sitä vähiten odottaa, voi asettaa videokuvauksen pyörimään ja polvistua. Näin saatte talteen muuallakin kuin muistissa mahdollisesti elämänne parhaat hetket.

kihlasormus piilotettu jäätelöön

Kuva Jamie Coupaud / Unsplash

4. Piiloleikki

Vielä yksi tuttu klassikko — sormuksen piilottaminen, mutta miksipä ei tekisi siitä vähemmän kliseen? Kaikki tietävät jo sormuksesta samppanjalasissa tai vaikkapa kakussa, mutta mitä jos rakas on vaikka lukutoukka? Jos tietää hänen lukevan jotain, voi ostaa kopion samasta kirjasta (kannattaa merkata ylös, mihin kohtaan lukeminen jäi) ja leikata viimeisiin sivuihin sopivan aukon sormusrasialle. Voit olla varma, että partnerisi ei suutu, vaikka lukukokemus keskeytyykin hetkeksi. 

5. Teksti taivaankannessa

Vaikka otsikko voisikin siihen vinkata, en ehdota lentokoneella taivaalle kirjoittamista. Jos molemmat tykkäävät viettää aikaa luonnossa, odotta tarpeeksi hyvää säätä ja menkää piknikille ja lennättämään leijaa. Ennen sitä leijan pohjaan kannattaa kirjoittaa vaikkapa ”Marry me?” ja laittaa leija ilmaan ennen, kun partneri saapuu paikalle. Tai antaa vaikka partnerin laittaa leija ilmaan. Tällaisesta olisi vaikeaa kieltäytyä! 

kädet pitää palapelin palasia taivasta kohti

Kuva Icomp / Freepik

6. Kasaa sydämeni palaset

Kodikas ja rauhallinen tapa kosia olessa kahden kesken. Voisiko mikään olla mukavampaa? Tällaisen tunnelman voisi luoda itsetehty palapeli vaikkapa teidän kuvallanne ja/tai tekstillä ”Menetkö kanssani kihloihin?” tai miten muuten haluat kysymyksen esittää.

Palapelin voi jättää sen valmistuttua hyllylle muiden pelien keskelle ja sateisena päivänä ehdottaa palapelin kokoamista. Ja silloin, kun kuva on tarpeeksi näkyvissä ja kysymykseen on vastattu, voi olla hyvä paikka kaivaa sormus esiin. Rento tunnelma, eikä mitään paineita. 

7. Sormuksen kokoa voi kysyä suoraan

Jos kosiessa tekee mieli olla hauska, voi tuoda kotiin sormuskokomitta ja pyytää puolisoltaan etsimään hänelle sopiva koko. Todennäköisesti aika moni kosittava tässä tilanteessa olisi aika pettynyt siihen, että yllätys on pilattu, mutta ennen kun menee liian pitkälle voi sanoa ”No kokeile sitten tätä” ja polvistua oikean sormuksen kanssa rakkaan eteen. Tästä todellakin tulee mieleenpainuva ja oikeastaan hauskakin tapa kosia. 

8. Katso alleviivatut kohdat

Vielä yksi idea lukutoukkien rakkaille! Voi ostaa kopion hänen lempikirjastaan, jonka hän on halunnut lukea uudestaan tai toteuttaa toiveen lukulistalta. Antaa kirja partnerillesi tavallisena lahjana, mutta alleviivaa tiettyjä kohtia kirjasta, jotka loppujen lopuksi esittäisivät kysymyksen puolestasi. Kannattaa kuitenkin olla lähistöllä ja tietää, koska viimeinen osa rakkausviestistä on tulossa parin sivun sisällä.  

pariskunta istuu sängyllä käsikädessä kosinta

Kuva Freepik

9. Vinkeillä sviittiin

Jos haluaa puolison leikkivän salapoliisia ja ratkomaan tiensä sormuksen luokse, voi kutsua hänet työpäivän jälkeen happy hour -drinkeille mukavaan baariin. Älä saavu itse paikalle, vaan pyytää baarimikkoa esittämään ensimmäisen vihjeen puolisosi saapuessa. Useampia vihjeitä voi ketjuna keksiä, mutta lopulta ne kaikki johtaisivat romanttisesti koristeltuun sviittiin, jossa sinä olet esittämässä kysymystä puolisollesi!

10. Ikimuistoinen treffipäivä

Jotta päivästä tulisi rakkaalle oikeasti ainutlaatuinen ja hänen näköisensä, kannattaa suunnitella päivä hänen lempitekemisiensä mukaan ja kutsua hänet treffeille. Kun puoliso saapuu tapaamispaikalle, kerro hänelle, että menette ensin hänen lempimuseoon/-ravintolaan/-luontokohteeseen ja loppupäivän ohjelma riippuu hänen vastauksestaan seuraavaan kysymykseen.

Kun hän haluaa kysymystä tarkennettavan, esittävänä on ”juuri se” suuri kysymys, ja myönteisen vastauksen saatuaan paljasta, että loppupäivän ohjelmana on kihlasormusten shoppailu. Tai jos kosit kihlasormuksella, voitte mennä yhdessä ostamaan sormus sinullekin.  
 

Teksti Carolina Lind

 

Älä tuhlaa aikaa loputtomaan googlailuun, löydä kotimaassa myytävä kihlasormus Häät.fin Sormuskoneesta!

Lue kosinnasta lisää Häät.fistä

Kuinka kosia romanttisesti? Lue Häät.fistä >>

Maailman romanttisimmat kosintapaikat. Lue Häät.fistä >>

Naisilla on ”lupa” kosia miehiä karkauspäivänä. Lue Häät.fistä >>

Kosia saa kuka vain ja ketä vaan – myös karkauspäivänä. Lue Häät.fistä >>

Muokattu: 17.1.2024