Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Sander Vill

Haluan ikuistaa hetken lisäksi myös tunteet.

Olen Sander ja toimin hääkuvaajana Turusta käsin Suomessa sekä maailmalla. Mun kuvaustyyli on tunteikas. Haluan, että kuvia katsoessa sulla on kokemus, kuin olisit itse paikalla elämässä hetken.

Kysymykset & vastaukset

Mitä?

Kuvaan häitä täysipäiväisesti ympäri vuoden. Dokumentaarinen häiden valokuvaus on suosituin kuvaukseni, mutta lisäksi kuvaan häävideoita sekä teen Elopement -kuvauksia.

Missä?

Kuvaan häitä Suomessa ja koko Euroopassa. Asun Turussa, mutta suurin osa kuvauksistani sijoittuu Suomen suurimpiin kaupunkeihin. Tykkään kovin kaupunkihäistä, mutta samalla rakastan esimerkiksi ruukkikylissä järjestettävien häiden tunnelmasta. Olen lisäksi valtava matkustamisen fani ja ei ole mitään hienompaa kuin matkustamisen ja kuvauksen yhdistäminen. Suurimpana kaikesta rakastan vuoria. Jos ovat häät tulossa maisemissa, missä on vuoria, olen erityisen valmis olemaan osa teidän päivää!

Mikä on parasta?

Minusta parasta on se, kun voi kääntää "pelottavan" valokuvauksen upeaksi ja hauskaksi kokemukseksi. Suurin osa kuvattavistani sanoo palaverissa, että jännittää kuvausta. Palaveri aina ottaa jo suurimman osan jännityksestä pois, koska haluan aina olla oma itseni ja näin myös hääparit ovat aitoja ja uskaltavat tuoda oman persoonan esille. Suurin asia kuitenkin tapahtuu kuvauksessa. Pidän aina huolen suunnittelusta, ideoinnista sekä ennen kaikkea kuvauksessa ohjeistuksesta. Kun itse aina kerron, että mitä tehdään tai miten ollaan, niin kuvattavat voi vain keskittyä ja nauttia itse tilanteesta. Lisäksi tottakai tulee rento tunnelma, vitsit ja koko tilanne. Pidän aina kuvausta kuin hengailua kavereiden kanssa, missä vain otetaan kuvia samalla. Paras hetki sitten onkin se, että kun kuvauksen päätyttyä kysyn, että miltä tuntui. Käytännössä kaikki sanovat, että oli oikeasti hauskaa ja ei tuntunut yhtään pahalta olla kuvattavana.

Meidän tyyli

Tyylini on tunnerikas, lämminhenkinen ja kaunis. Haluan, että kuvia tai videoita katsoessa sulla on tunne, kuin olisit itse elämässä hetken. Joskus parhaan tunnelman saa välitettyä tietyllä kuvakulmalla tai idealla, ja joskus esimerkiksi sumuisella tai tärähtäneellä kuvalla.

Palkinnot

Olen ehdolla 2023 Euroopan parhaaksi hääkuvaajaksi ja Euroopaan parhaaksi nuoreksi hääkuvaajaksi Way Up North järjestämässä kilpailussa.

Vinkki!

Vinkkinä kaikille hääpareille on se, että nauttikaa päivästä ja älkää jännittäkö liikaa pieniä asioita. Olen itse ollut osana yli 130 hääpäivää ja käytännössä pääasia minkä minä muistan häistä on se tunnelma. Jos vaikka käy joku pieni moka yms. koristeluiden, asujen yms. kanssa, niin sitä ei käytännössä muista. Aina muistaa sen, että kuinka kivaa oli ja millainen tunnelma juuri sinä päivänä oli.