Kirkkohäät

Kaikki mitä olet halunnut tietää kirkkohäistä

Kaikki mitä olet halunnut tietää kirkkohäistä. Ovatpa juhlallisuudet suuret tai pienet, seurakuntanne tahtoo auttaa ja tukea teitä suurena päivänänne.

Helsingin alue

Muut hääpalvelut

Helsingin seurakuntayhtymä

Kolmas linja 22b
00530 Helsinki

Kysymykset & vastaukset

Mitä?

Helsingissä vihitään vuosittain noin 2000 paria. Vihkipari päättää itse häidensä suuruuden ja juhlavuuden. Vihkiminen voidaan toimittaa vain kahden todistajan läsnä ollessa tai kummankin suvun ja ystäväjoukon todistaessa tilaisuutta. Oleellista on, että häät tuntuvat omalta. Vihkiminen voi tapahtua lähes missä tahansa: kirkossa, kotona, luonnossa. Helsingin seurakunnat tarjoavat käyttöönne ilmaiseksi yli 50 kirkkoa ja kappelia, joista löytyy tila monenlaisiin vihkitilaisuuksiin. Valittavananne on Tuomiokirkon tai Johanneksenkirkon juhlavuus, Temppeliaukion tai Viikin kirkon moderni tai Puotilan kappelin historiallinen, intiimi ilmapiiri. Kirkko voi olla se paikka, joka luo tärkeälle päivällenne arvokkaan ilmapiirin ja tekee vihkimisestä erityisen tilaisuuden. Kirkossa voi mennä naimisiin missä päin Suomea tahansa.

Missä?

Kirkkohäissä vihkiparia palvellaan oman seurakunnan kautta. Eli ole yhteydessä kotiseurakuntaan ja yhdessä vihkipapin kanssa voitte suunnitella itsellenne mukavan vihkitilaisuuden. Korona-infoa kesälle 2020: Ristiäiset, häät ja hautaan siunaamiset Kasteisiin, häihin ja hautaan siunaamisiin voi kesäkuun alusta osallistua yli 50 henkeä. Osanottajien turvallisuus varmistetaan huolehtimalla turvaetäisyyksistä ja hygieniasta. Pienissä kirkkotiloissa tai siunauskappeleissa voidaan väkimäärää joutua rajaamaan. Henkilömäärä suhteutetaan aina 1–2 metrin turvavälein tilaan sopivaksi. Enimmäisosallistujamäärä on 500 henkeä. Myös kodeissa pidettävät kastejuhlat tai muut tilaisuudet ovat jälleen mahdollisia turvallisuusasiat huomioon ottaen. Muistotilaisuuksia, hää- ja kastejuhlia voidaan järjestää seurakuntien tiloissa edellä mainitut osallistujarajoitukset huomioiden. Kirkollisen toimituksen jälkeen vietettävä muistotilaisuus, hää- ja kastejuhla on yksityinen tilaisuus, jonka toteutuksesta vastuu on sen järjestäjällä. Valtioneuvoston linjauksen mukaan niitä koskee 50 hengen enimmäisosallistujamäärä, samoin kodeissa tai muissa yksityistiloissa toteutettavissa kirkollisissa toimituksissa. Kysy lisää vihkitilaisuuden järjestämisestä vihkikirkostasi! Myös vihkipappisi voi auttaa asiassa.

Mikä on parasta?

Ovatpa juhlallisuudet suuret tai pienet, seurakuntanne tahtoo auttaa ja tukea teitä suurena päivänänne. Kannattaa miettiä sitä, miksi on menossa naimisiin ja millä tavalla sen juhlan haluaa viettää. Vihkitilaisuutta voi ja kannattaa suunnitella yhdessä seurakunnan kanssa ja kysyä rohkeasti, jos jokin askarruttaa. Lisätietoa vihkitilaisuudesta, avioliiton esteiden tutkinnasta, vihkitilaisuuden musiikista, tahdon-illoista ja parisuhteen kysymyksistä löydät seurakuntien sivuilta.

Meidän tyyli

juhlava, perinteinen, ihmisläheinen, vaikuttava, koskettava

Vinkki!

Oli häät sitten isot tai pienet, niin kirkkohäät voivat olla juuri vihkiparin näköinen juhla!