Viimeisin villitys: Rennosti ruokarekasta

street foodia häissä

Kuva Micheile Henderson / Unsplash.com

Maailmalla suosiota saavuttaneiden ruoka­­rekkojen tarjoama street food on noussut varteen­otettavaksi vaihto­ehdoksi perinteiselle hää­menulle. Erityisen hyvin katuruoka sopii rentoihin ulkoilmahäihin.

Useiden ravintoloiden perustamat ruokarekat ovat löytäneet tiensä myös yksityishenkilöiden tilaisuuksiin. Ja mikäpä sen rennompaa kuin antaa hääväelle mahdollisuus napata evästä omaan tahtiin ulkona seisovasta rekasta tai kärrystä.

Unohda siis jäykät istumajärjestykset ja huolet samaa sarjaa olevista ruokailuvälineistä! Syökää seisten ja nauttikaa mahdollisuudesta vapaaseen seurusteluun!

Burritoja, nyhtöpossuleipiä, hodareita, pizzaa tai vaikkapa sushia – ruokarekasta voi tarjoilla häävieraille mitä tahansa hääparin makumieltymyksiä tai juhlien teemaa mukaillen: lähiruokaa maalaishäihin, karkkikärryt karnevaalitunnelmaa luomaan tai eksoottisten maiden ruokakulttuureja ylistävä lista kansainvälisen hääparin kunniaksi.

Tilaa tai tee itse!

Pääkaupunkiseudulla ruokarekkoja voi tilata muun muassa Street Gastrolta, Naughty BRGR:ltä ja Liesikiesiltä. Hodarifillari valmistaa premiumhodarit häävieraille listalta, josta löytyy jokaiselle sopiva makuvaihtoehto.

Kutsu hääpaikalle vaikka useampi vaunu! Suolaisten herkkujen jälkeen jälkiruoka­rekasta voidaan tarjota makeana huipennuksena esimerkiksi gourmet-kahvia, smoothieita, jäätelöä, vohveleita, kreppejä tai kuppikakkuja.

Ruokavaunun voi tuunata myös itse. Miten olisi vaikka jälkkärivaunu, josta jokainen voisi valita oman maun mukaan smoothieita, jätskiä, donitseja tai vaikkapa metrilakuja?

Teksti Miia Kärnä

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Häämenu