Hääparit etsivät tänä päivänä kihla- ja vihkisormusta yhä useammin netistä. Koko häiden suunnittelu on monilta osin siirtynyt nettiin jo vuosia sitten. Ja kun verkossa on helppo tutustua eri sormusvalmistajien mallistoihin, inspiraatiota löytyy melkein loputtomasti ja vertailu eri sormusvaihtoehtojen välillä on todella vaivatonta, ostoksetkin on helppo tehdä verkossa.
Yhä useamman sormusvalmistajan timanttisormuksia, vihkisormuksia ja kihlasormuksia voikin ostaa kätevästi ja turvallisesti suoraan kotimaisten koruvalmistajien ja jälleenmyyjien verkkokaupoista.
Sormuksen verkkokauppaostoon pätee samankaltaiset neuvot ja säännöt kuin mihin tahansa muuhun verkkokauppaosteluun. Laatukorun verkkokauppaliiketoiminnasta vastaava Henri Silván listaa viisi asiaa, joihin timanttisormuksen ostajan olisi hyvä kiinnittää huomiota ja selvittää itselleen ennen ostoskorin aktivoimista.
– Ensimmäisenä kannattaa miettiä, minkälaisista sormuksista tykkäät. Haluatko näyttävää ja isoa? Esimerkiksi suuren yksikivisen mallin tai ns. halomallisen sormuksen vai haluatko sirompaa vintagetyyliä? Käytännössä pitää hahmottaa sormuksen rungon mallia ja yleistä tyyliä, Henri neuvoo.
Helpoiten omien mieltymysten selvittäminen käy vaikka Laatukorun verkkokauppassa tutustumalla sen valikoimaan. Silván-timanttikorujen valikoimassa on monenlaisia timanttisormuksia, muiden brändien sormuksista löydät vaikkapa Kalevala-klassikoita.
Selaillessasi kiinnitä huomiota siihen, millaiset sormukset vangitsevat katseesi. Tutkiessasi valikoimaa alkaa aika nopeasti hahmottua, innostutko useammin valko-, kelta- vai rosekultaisista eli punakultaisista sormuksista ja puhutteleeko sormuksessa isot timantit, paljon pieniä vai muut, ehkä värilliset jalokivet.
– Laatukorun verkkokaupan valikoima on laaja ja monipuolinen, ja sieltä löytyy lähtökohtaisesti jokaiselle jotakin. Ja jos tuntuu, ettei täydellistä löydy, toteutamme toki muokkauksia oman mallistomme sormuksiin sekä teemme myös ihan kokonaan uniikkeja sormuksia tilauksesta, Henri vinkkaa.
Vihkisormuksen valinnassa täytyy pohtia myös käytännöllisyyttä ja kuinka se sopii omaan arkeen. Me suomalaiset useimmiten haluamme käyttää vihkisormusta joka paikassa ja kaikissa askareissa, joten mm. timanttien istutusten korkeuteen kannattaa kiinnittää huomiota, ja sormusten runkojen tulee olla tarpeeksi tukevia kestääkseen elämää.
– Kaikki Laatukorun Silván-timanttisormukset suunnitellaan ja valmistetaan hyvin kestäviksi ja tehdään laadukkaista materiaaleista. Mutta silti mekaaninen kuormitus, vaikkapa fyysisestä työstä johtuva, saattaa vahingoittaa sormusta, muistuttaa Henri.
Myös kolahdukset ja eri kemikaalit, esimerkiksi rasvat, hikoilu, parfyymit jne. ovat haasteita sormuksille.
Nykypäivänä mietitään melko paljon jo kihlasormusta ostaessa sormusyhdistelmää ja syntyvää kihlasormus-vihkisormus -kokonaisuutta. Kannattaa silti muistaa huomioida vihkisormusta valitessa, sopiiko vihkisormus nykyisen kihlasormuksen rinnalle.
– Laatukorulla suunnittelemme omat Silván-sormuksemme niin, että ne istuvat valtaosin nätisti yhteen. Kokonaisuudesta saa harmonisen, kun sormussettiä rakentaessa huomioi rungon muodon ja leveyden. Olisi siis pyrittävä valitsemaan sormusrungon osalta keskenään samantyyliset sormukset. Myös istutuksen korkeus vaikuttaa, eli toisen sormuksen kannattaa olla mielellään ”yksinkertaisempi”, kuten perinteinen rivisormus, ja toinen sormus sitten korkeampi ja näyttävämpi, Henri neuvoo.
– Laatukorun Silván-mallistossa on myös erikseen sivusormuksia tai ”halaajia” timanttisormuksiin. Tutustu täällä Silván-sivusormuksiin. Nämä sormukset on suunniteltu sopimaan hyvin Laatukorun omien Silván-halosormusten viereen. Verkkokaupan tuotekuvauksissa on myös mainittu, millaisen mallin viereen sormus sopii kaikista parhaiten, vinkkaa Henri.
Kesken sormuksen valintaprosessin aina mahdollista keskustella asiantuntijan kanssa! Niin kivijalkamyymälässä kuin verkkokaupassakin asiantuntijalta saat vastaukset mieltä askarruttaviin kysymyksiin.
– Laatukorun verkkokaupassa asiakaspalvelu palvelee puhelimitse ja sähköpostitse sekä myös Facebook Messengerin kautta. Vastaukset saat puhelimitse numerosta 0400 110045 arkisin klo 9–16 välillä. Sähköpostitse kysymyksiä voit lähettää osoitteeseen laatukoru.verkkokauppa(a)laatukoru.fi. Myös verkkokaupan usein kysytyt kysymykset -sivulta löytyy vastaus useimpiin ns. yleisiin kysymyksiin, Henri tietää.
Erillistä ”sovituspalvelua” Laatukorun verkkokauppa ei tarjoa.
– Verkkokauppaostaminen Laatukorulla on kuitenkin huoletonta, koska tarjoamme 30 päivän vaihto- ja palautusoikeuden. Käytännössä siis asiakas voi tilata sormuksen verkkokaupastamme ja mikäli se ei olekaan mieluisa tai koko on väärä, niin ostoksen voi vaihtaa tai palauttaa koko tilauksen.
Sormuksen koko, tai riittävän tarkka arvio siitä, on mahdollista saada selville helposti Laatukorun verkkokaupasta tilattavalla ilmaisella sormusmitalla tai kotikonsteinkin mittaohjeilla. Myös jo oikean kokoiseksi tiedetyn sormuksen mittaaminen on helppoa ja mittaa voi verrata kokotaulukkoon, joka myös löytyy Laatukorun sivuilta.
– Mikäli sormuksen koko ei ole tiedossa tai on epävarma, se ei ole este tilaukselle. Laatukorun verkkokaupasta voi tilata ilmaisen sormusmitan tai verrata oikean kokoisen sormuksen mittaa mittataulukkoon, Henri neuvoo.
Jos puolestaan haluaa mitata koon kotikonstein, on myös mahdollista ottaa käyttöön verkkokaupan printattava sormusmitta.
ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä LAATUKORU
Jaa juttu