Uniikit jalokivikorut juhlistavat Kalevala Korun 80-vuotisjuhlaa

Pohjoinen valo -korusarja - Chao_Hsien-kuo

Kuva Teemu Töyrylä

Harvinaisista Luumäen jaloberylleistä tehdyt Pohjoinen valo -korut myydään erikoishuutokaupassa Hagelstamilla tammikuussa 2018. Tuotto ohjataan Pelastakaa Lapset ry:lle vähävaraisten lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen.

Kahdeksan suomalaista korumuotoilijaa sai Kalevala Korulta reilu vuosi sitten inspiroivan tehtävän. Jokainen sai eteensä ison ja sädehtivän Luumäen jaloberyllin ja pyynnön suunnitella siitä korun. Näin syntyi Pohjoinen valo -kokoelma.

Pohjoinen valo -beryllikorujen suunnittelijat ovat Tiina Arkko, Kirsti Doukas, Taru Harmaala-Chaloff, Heli Kauhanen, Pekka Kulmala, Chao-Hsien Kuo, Olli Johan Lindroos ja Petri Pulliainen.

Kuva ylinnä Design Chao Hsien-kuo.

– Tehtävä oli mielenkiintoinen ja haastava, sillä sitä ei rajattu millään tavalla. Saimme suunnittelijoina vapaat kädet ja lähdimme liikkeelle jalokivestä ja kokoelman nimestä Pohjoinen valo, Pekka Kulmala kertoo.
 


Kulmala valmisti näyttävän kultasormuksen, jossa vihertävän jaloberyllin ympärillä on kuusi timanttia sekä pienoisveistokset kuudesta suomalaisesta linnusta. Kaksi niistä on allia, kaksi haahkaa, yksi mustalintu ja yksi tundrahanhi.


Kaikki korut ovat keskenään hyvin erilaisia. Ne edustavat vahvasti suunnittelijoiden omaa tyyliä ja myös heidän näkemyksiään pohjoisesta valosta.
 


– Minua kiehtoo suomalaisen valon kirkkaus, se miten aurinko heijastuu lumen pinnasta talvella ja siivilöityy kesällä puiden lehvistöjen läpi, sanoo Taiwanista Suomeen muuttanut Chao-Hsien Kuo.

Hänet näyttävä jaloberylli innosti tekemään kaulakorun, jossa hopea, kulta ja kultafolio yhdistyvät muistuttaen lumikiteitä tai vasta puhkeavia kevään ensimmäisiä lehtimuotoja.

Jaloberylli on suomalainen jalokiviharvinaisuus

Koruissa käytetyt jalokivet löytyivät Luumäeltä 2000-luvun alussa. Smaragdin ja akvamariinin kanssa samaan kiviryhmään kuuluva jaloberylli on yksi harvoista Suomen maaperästä löytyvistä, jalokiviksi luokiteltavista kivistä.

Luumäellä 1982 tehty löydös oli yllätys. Ensimmäiset kivet löytyivät, kun maaperää kaivettiin tien rakentamisen yhteydessä. Kaivostoiminta alueella on sittemmin jäänyt pieneksi, mutta se jatkuu yhä.

Juhlavuoden korujen myynnillä tuetaan nuoria


Tammikuun 17. päivänä 2018 nämä upeat korut myydään Hagelstam & Co -huutokauppakamarin erikoishuutokaupassa. Tilaisuus järjestetään klo 18 osoitteessa Tehtaankatu 36, Helsinki.
 
Huutokaupan tavoitteena on saada kokoon reilu, viisinumeroinen summa, joka lahjoitetaan Pelastakaa Lapset ry:lle ohjattavaksi edelleen vähävaraisten lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen. Myös huutokaupan järjestäjä Hagelstam & Co osallistuu lahjoitukseen omalla osuudellaan.


Ennen huutokauppaa Pohjoinen valo -korut ovat yleisön nähtävillä Kalevala Korun lippulaivamyymälässä, Pohjoisesplanadi 25–27, Helsinki, liikkeen aukioloaikoina.


Näet kuvat suurempina klikkaamalla kuvaa!

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset