Trendikäs hääkampaus henkii ajatonta vintagea

Trendikäs hääkampaus henkii ajatonta vintagea

Kuva Johanna Best Photography

Morsianten kampauksissa muotia on romanttinen ja löysähkö niskanuttura, joka on sopivasti vintagehenkinen sijoittumatta suoraan johonkin tiettyyn tyyliin tai aikakauteen. Ennen kaikkea kampausmuodissa on nyt läsnä huolettomuus ja rentous, supertärkättyjen ja lakattujen kampausten aika on ohi. Kampauksessa saa olla kokoa mutta myös liikettä. Letti on supermuodikas yhdistettynä nutturakampaukseen tai aivan sellaisenaan!

Vaikka hää- ja juhlakampaukset ovat itsessään jo upeita, hiuskoriste viimeistelee ja sitoo kokonaistyylin yhteen. Morsianten kampauksia koristavat koristeelliset pitsipannat, näyttävät ja elegantit sulkakorut sekä moneen tyyliin ja kampaukseen sopivat kimaltavat Swarovskin kristalleista valmistetut kammat ja pinnit.

Trendikäs hääkampaus henkii ajatonta vintagea

Kuva Johanna Best Photography

1920-luvun boheemi eleganssi on läsnä myös korumuodissa. Se tarkoittaa asusteissa runsautta, glamouria, kepeän vietteleviä sulkakoruja, pitkiä helmikoruja, kimaltavia kristallikampoja sekä kauniita suuria roikkuvia korvakoruja ja näyttäviä rannekoruja. Ja tietysti pitsipantoja!

Pitsipanta on tyyliltään yleensä joko boheemi, romanttinen tai vintagetyylinen. Sulkakoru voi muodoltaan ja kooltaan korostaa kampausta ja lisätä tyyliin ilmavaa eleganssia ja keveätä näyttävyyttä.

On muodikasta sijoittaa hiuskoru otsalle tai taakse rajaamaan kampausta. Koristeen sijoittelu riippuu tietysti kampauksesta; mitkä ovat kampauksen painopisteet ja mitä halutaan korostaa. Kampausta suunnitellessa ja koristeiden paikkoja mietittäessä kannattaa ottaa huomioon myös puvun yksityiskohdat. Jos puvussa on koristeellinen selkäosa, voi korun sijoittaa kampauksen etuosaan otsalle tai sivulle.

Lyhyisiin hiuksiin sopivat pannat ja klipsikiinnitteiset korut. Hyviä valintoja ovat myös kevyet kammat ja pinnit, joita voi tarvittaessa tukea kampauspinneillä tai lisälenkeillä.

Korujen valinta on joskus haastavaa, kun tavoitteena on viimeistelty juhlatyyli. Kaiken ei kuitenkaan tarvitse olla täysin yhtenevää, sillä eri sarjaa olevat korut antavat silmälle mielenkiintoisempia yksityiskohtia kuin täysin samaa sarjaa olevat. Koruja yhdisteltäessä on kuitenkin hyvä muistaa niiden muotokieli ja koko, eli montaa massiivista korua ei laiteta rinnakkain eikä toisaalta montaa pientä erillistä yksityiskohtaa sinne tänne, jolloin kokonaisuus voi olla levoton.

Trendikäs hääkampaus henkii ajatonta vintagea

Kuva Johanna Best Photography

Juhlakampauksen voi aina täydentää hiuskorulla, kunhan kokonaisuus on huolellisesti suunniteltu. Korun koko voi kuitenkin vaikuttaa siihen, mihin kohtaan kampausta koru on mahdollista asettaa. Hiuskoriste ja muut korut on hyvä valita hyvissä ajoin ennen hääpäivää, ja viedä ne mukaan kampaajalle kampauksen suunnitteluun. Kampaajan on helpompi hahmottaa haluttu tyyli ja suunnitella painopisteet, kun koru on mukana koekampauksessa. Lisäksi kampaaja ehtii miettiä, tarvitaanko hiuskorun kiinnitykseen lisäkiinnitteitä ja hankkia ne tarvittaessa.

Trendikäs hääkampaus henkii ajatonta vintagea

Kuva Johanna Best Photography

Koska asusteilla voidaan luoda ja muuttaa tyyliä, hiuskoristeissa ja -koruissa haluttu tyyli ratkaisee valinnassa enemmän kuin muoti. Suosituimpia koruja ovat pienet kristallikammat ja pinnit sekä monikäyttöiset taivuteltavat hiuskorut, joiden sijoittelua ja tyyliä voidaan vaihtaa kampauksen mukaan. Tällainen koru kannattaa säästää myös myöhempää käyttöä varten, sillä se taipuu moneen erilaiseen kampaukseen myös jatkossa.

Kuvien korut, meikit ja kampaukset Ninka
Kuvat Johanna Best Photography

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Morsiamen kauneus