Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Tilastot paljastavat – hansikkaat ja birdcage-hunnut trendaavat nyt

Birdcage-huntu Barcelona Fashion Week 2022

Kuva Barcelona Bridal Fashion Week

Suomessa tehtyjen verkkokauppaostosten mukaan hääpukeutumisen trendeissä on havaittavissa muutoksia. Tänä keväänä huomiota herättävät morsiamen asusteet ovat selvästi nostaneet suosiotaan ja sukkanauhat jääneet hyllyihin.


Maksupalvelu- ja shoppailuyhtiö Klarnan ostodatatilastojen mukaan häämuodissa trendikkäiksi ovat nousseet vintagesta ammentavat asustetyylit. Nyt 1800–1900-lukujen taitteessa suositut hansikkaat sekä vintagea henkivät, lyhyet ja kasvot osin peittävät birdcage-hunnut ovat nosteessa.

Barcelona Bridal Fashion Weekin muotinäytöksissä huhtikuussa 2022 oli esillä erilaisia birdcage-huntuja.

Klarnan mukaan morsiushansikkaiden myynti on noussut tammi–huhtikuussa 2022 ällistyttävät 231 prosenttia vuoden 2021 tammi–huhtikuuhun verrattuna. Birdcage-huntujen myynti on kasvanut samalla vertailuvälillä 66 prosenttia. 

Sen sijaan aiemmin suosittuja, hääpukuun yhdistettäviä viittoja ostettiin tammi–huhtikuussa 2022 huimat 78 prosenttia vähemmän kuin tammi-huhtikuussa 2021.

Myös usein polttareissa nähtyjen olkanauhojen ja perinteisesti morsiamen vakiovarustukseen kuuluvien sukkanauhojen suosio on laskenut. Olkanauhoja myytiin tammi–huhtikuussa 2022 21 prosenttia ja sukkanauhoja 56 prosenttia vähemmän kuin vastaavana aikana vuotta aiemmin.

Barcelona Bridal Fashion Weekin muotinäytöksissä huhtikuussa 2022 nähtiin myös erilaisia hansikkaita osana häätyyliä.

Klarnan muotijohtaja Emilia de Poretin mukaan morsiushansikkaiden ja birdcage-huntujen myynnin lisääntyminen kielii asusteiden suosiosta.

– Nykypäivänä moni yhdistää perinteisen hääpuvun huomiota herättäviin asusteisiin. Kuten Emily in Paris -sarjasta tuttu näyttelijä Lily Collins, jolla oli häissään yllään Ralph Laurenin suunnittelema huppu, tai Nicola Peltz Beckham, jolla oli avioituessaan pitkävartiset pitsihansikkaat, niin sanotut oopperahansikkaat osana morsiustyyliä, Klarnan muotijohtaja Emilia de Poret kommentoi.

Klarnan ilmoittamat tiedot pohjautuvat Klarnan verkko-ostoksiin Suomessa tammikuussa 2021-huhtikuussa 2022.

Muokattu: 29.5.2022