Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Tee viettelevä sydänleivos ystävälle

Tee viettelevä sydänleivos ystävälle

Yllätä rakkaasi ystävänpäivänä 14. helmikuuta romanttisilla vadelmaleivoksilla, jotka on helppo valmistaa. Vadelmat virkistävät ja täydentävät talven mittaan tyhjentyviä vitamiinivarastoja.
 

Viettelevät vadelmasydämet

(kahdelle)

Taikina

1 kananmuna
50 g pehmeää margariinia
0,5 dl hedelmäsokeria
0,75 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl vaniljasokeria

Koristeluun

2 tl sherryä tai konjakkia (halutessasi)
1 dl vaahtoutuvaa kermaa
2 tl hedelmäsokeria
200 g vadelmia
1 rkl vettä
1 tl hedelmäsokeria

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vuoraa neliönmuotoinen (18x18 cm) matalareunainen uunivuoka leivinpaperilla. Mittaa kaikki taikinan ainekset kulhoon ja vatkaa sähkövatkaimella minuutin verran tai kunnes taikina on tasaista. Levitä taikina uunivuokaan ja paista uunin keskiosassa noin 15 min tai kunnes se on kullanruskea ja kohonnut. Anna seistä 5 min, kumoa torttu pois vuoasta ja anna jäähtyä. Leikkaa siitä isolla sydänmuotilla kaksi leivosta (leveys noin 10 cm). Kostuta leivospohjat halutessasi sherryllä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja makeuta hedelmäsokerilla. Levitä vaahto sydänleivoksille. Ripottele pinnalle vajaa puolet vadelmista. Survo loput vadelmat veden ja hedelmäsokerin kanssa soseeksi ja siivilöi halutessasi. Kaada vadelmakastike lautasille leivosten viereen tai päälle, tai tarjoile kastike erikseen. Jos käytät ulkomaisia pakastevadelmia, kiehauta marjat ennen koristelua. Vadelmat voi korvata myös esimerkiksi mansikoilla tai punaherukoilla.



Resepti ja kuva Fruisana

Reseptijulkaistu aiemmin Häät-lehdessä 1/2007.

Muokattu: 6.3.2023