Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Tee itse mustikkakakku juhlapöydän herkuksi

Tee itse mustikkakakku juhlapöydän herkuksi

Mustikkaraita antaa perinteisenä kahvikakkuherkkuna tunnettulle tiikerikakulle uutta näköä ja makua. Tässä ohje kuinka loihdit sen ihan itse. Tällainen kahviherkku on kiitollinen juhlatarjottava, sillä sen maku vain paranee, kun sen valmistaa hyvissä ajoin.

Tee itse mustikkakakku juhlapöydän herkuksi

Tiikerikakku ja mustikkajauhe

Tarvitset

120 g voita

1 dl sokeria

2 kananmunaa

2,4 dl SunSpelt kakkujauho

1,2 tl leivinjauhetta

0,5 dl kevytkermaa

4 rkl BERRYFECT-mustikkajauhetta

 

Näin teet

Voitele vuoka. Laita uuni päälle 175 asteeseen.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat joukkoon yksitellen. Vatkaa hyvin. Yhdistä muut kuivat aineet paitsi mustikkajauhe. Lisää kerma. Ota 1/3 kakkutaikinasta erilleen ja lisää sinne mustikkajauhe.

Anna taikinoiden seistä noin 10 minuuttia ennen kuin kaadat taikinat vuokaan – tietysti ensin vaaleaa, sitten mustikkaa ja taas vaaleaa. Pistele haarukalla tai piikillä taikinan läpi, jotta taikinat sekoittuvat hieman. Paista 175 asteessa noin 40 min tai kunnes kakku on kypsä. Kumoa hiukan jäähtyneenä.
 

Resepti Sasu Laukkonen, Chef & Sommelier

Muokattu: 6.3.2023