Tahto-sormus heijastaa voimakkuutta ja itsevarmuutta

Korumuotoilija Tuuli Niinivaara, 30, suunnitteli Tahto-sormuksen osana Siiveniskuja-kokoelmaa, jonka koruissa heijastuvat tunteet, eri elämänvaiheet ja tapahtumat. Jokainen "siivenisku" heijastaa meidän jokaisen omia valintoja.

– Oma kädenjälki peilaa luonnon muovaamia muotoja sekä tekstuureja. Ajatus ja idea korun taustalla luovat vahvan merkityksen korulle ja omissa koruissa heijastuvat nykyhetken tapahtumat, eri elämänvaiheet sekä ihmisen oma vaikutus niihin, Niinivaara kuvailee.

Tuuli Niinivaara

Korumuotoilusta tuli ammatti, kun Tuuli Niinivaara innostui käsityön perinteestä sekä mahdollisuudesta luoda jotain kaunista, konkreettista, ajatonta ja kestävää.

– Lahden Muotoiluinstituutista valmistumisen jälkeen perustin oman yrityksen TuuliVaara Designin. 

Tuuli Niinivaara valitsee materiaalin kuhunkin koruun ja budjettiin sopivaksi.

– Enimmäkseen olen käyttänyt korumateriaalina kierrätettyä 925 hopeaa, ja pidän siitä sen luonnollisen kirkkauden vuoksi. Hopea tietysti patinoituu ajan kanssa sekä muovautuu käyttäjänsä elämän jälkien mukaan luoden oman viehätyksensä korulle. Valmistan myös kullasta koruja, mutta vain tilauksesta. Tällä hetkellä itseäni kiehtoo hopean lisäksi kelta- ja punakulta.

– Unelmana olisi luoda suuria, näyttäviä vartalokoruja sekä uniikkeja teoksia piensarjatuotannon lisäksi. Rakastan elokuvia ja tv-sarjoja, joten olisi mahtavaa päästä toteuttamaan näyttävä koru kertomaan tarinaa kantajastaan. 

Tahto-sormus

design Tuuli Niinivaara

TuuliVaara

kierrätettyä 925 hopea
hopeisena alkaen 300 euroa

Finalistit valinnut raati luonnehti Tahto-sormusta muun muassa näin:

"Uusi persoonallinen tulkinta perinteisestä, avoimesta sormusmallista. Kiinnostava pintastruktuuri, jossa on herkkyyttä ja persoonallisuutta."

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset