Sulhasen juhlapukeutuminen: hääpuvun ostamisen pitää olla rento elämys sulhaselle

Katso video Manschett ja miesten juhlapukeutuminen: Istuvassa puvussa sulhanen näyttää tyrmäävän komealta. Videolla Manschettin pääsuunnittelija kertoo miksi sulhasen pukeutuminen tärkeää ja antaa muutamia vinkkejä miehen pukeutumiseen häissä.

Aina silloin tällöin löytyy sulhanen joka kertoo, kuinka ajatus pukuun pukeutumisesta ahdistaa. Onko pakko laittaa puku päälle häihin? Ja sitten hänen morsiamensa on vihaisena, mitä ihmettä sä selität siellä? Puku nyt päälle!

– Tämä johtuu varmaan osittain meidän suomalaisesta pukeutumiskulttuurista, ja siitä että sulhanen ole koskaan saanut mukavalta tuntuvaa pukua päälleen, arvelee turkulaisen Manschettin pääsuunnittelija Hasan Alazawii. 

Hän on paljon pohtinut syitä suomalaisen miehen pukuahdistukselle.

– Miehelle tulee fiilis, että joku rusetti tai kiristävä kravatti kaulassa pitää olla hiki niskassa koko päivän. Tottakai siitä tulee ahdinkofiilis jo pelkästä ajatuksesta! Puhumattakaan kaverista joka ei ole käyttänyt pukua juurikaan aikaisemmin, Hasan ymmärtää.

– Lohdutukseksi on sanottava, että James Bond käyttää pukua lähes koko päivän kaikissa menoissaan, ja se johtuu vain siitä, että kaverilla on hemmetin hyvä räätäli!

Hyvän räätälin tehtävä onkin katsoa sulhaselle sellaista pukua, jossa hän ei tunne oloaan ahdistuneeksi!

– Sulhasella pitää olla puku päällään hyvä ja varma fiilis, Hasan täsmentää.

Unohda etiketti

Morsiamet ja anopit aina kysyvät pitääkö olla etiketin mukainen? Pitääkö olla rusetti? Pitääkö olla solmio? Sulhaset puolestaan kysyvät, pitääkö olla puku ylipäänsä? Voiko olla vain pikkutakissa ja jotkut housut? Onko pakko olla liivi?

– Nämä ovat kaikki kysymyksiä joihin ei ole oikeaa vastausta!, sanoo Hasan.


– Jokaisella meillä on omat yksilöidyt häät! Meistä jokainen on erilainen, niin luonnollisesti myös meidän häiden on tarkoitus olla meidän näköisemme. Kaikista parhaassa tapauksessa sulhanen valitsee ammattilaisen kanssa omiin häihinsä sellainen puvun, joka näyttää häneltä itseltään!, Hasan toivoo.– Hyvä sulhasen juhlapuku sopii häiden teemaan, se sopii morsiamen hääpukuun, se sopii hääpaikan miljööseen, se sopii vuoden aikaan, se sopii sulhasen persoonaan. Pitää muistaa, ettei ole olemassa väärin pukeutuvia ihmisiä. Voi olla hassusti pukeutuvia ihmisiä, mutta se voi olla se juttu, Hasan lisää painokkaasti.

Manschett

 haluaa nostaa myös sulhasen parrasvaloihin

Morsian on usein hääjuhlan itseoikeutettu keskipiste. Morsiamen hääpuvun valintaan käytetään yleensä paljon aikaa ja vaivaa, mutta sulhasen osaksi saattaa jäädä seinäkukkanen. Manschettin pääsuunnittelija Hasan Alazawii haluaa nostaa sulhasen juhlapuvun hankinnan tärkeäksi ja elämykselliseksi tapahtumaksi.

– On todella reilua sulhasta kohtaan, että hänkin kokee jonkin näköistä elämystä. Sen ei tarvitse olla samanlainen elämys, jonka morsian saa omaa pukuaan hankkiessaan, mutta samanlaista fiilistä olisi hyvä tavoitella. Kokemuksen täytyy olla hyvä ja miellyttävä, sillä lähdetäänhän ostamaan elämän yhteen tärkeimpiin hetkiin juhlavaatetta.

– Jokaisen asiakkaan kohdalla elämys on erilainen. Joidenkin asiakkaiden kanssa Manchetissä syödään pizzaa, joidenki asiakkaiden kanssa juodaan alkoholittomia oluista, yhden asiakkaan kanssa lähdettiin häämessuille. Puvun ostamisen täytyy olla elämys ihan vain sulhasta ja hääparia varten. Meillä Manschetissä halutaan tarjota tätä elämystä, Hasan lupaa.


Manschett ja miesten juhlapukeutuminen: Istuvassa puvussa sulhanen näyttää tyrmäävän komealta -video on ensiesitetty Häämessut netissä syksy 2020 -ohjelmistossa.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Sulhanen