Saara valitsi unelmiensa hääpuvun Lillian West trunk showsta! Mitä se oikeastaan tarkoittaa?

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Saara valitsi unelmiensa hääpuvun Lillian West trunk showsta

Vaaleanvihreän jugendtalon kivijalka Helsingin Katajanokalla pursuaa tämän hetken tavoitelluimpia unelmia hääpäivään, Lillian Westin luomuksia rennon boheemiin tyyliin mieltyneille morsiamille. Vain yhden viikonlopun ajan 26.-27.1.2019 käynnissä on Lillian West – weekend special -myyntitapahtuma, jonka konsepti on lainattu maailmalla yleistyneistä trunk show -tapahtumista nyt myös Suomeen. Sari kävi Häät.fin puolesta kurkkaamassa paikan päällä, mistä oikeastaan on kysymys.

Lillian West trunk show

Kuva Häät.fi

Ajatus omasta hääpuvusta on pyörinyt helsinkiläisen Saara Rajasalmen mielessä jo vuoden päivät. Pian kihlauksen jälkeen Saaran Pinterest-kansioihin alkoi tallentua hääpuku-unelmia, jotta omat toiveet ja haaveet alkaisivat saada konkreettisen muodon.

– Ihan ensimmäinen ajatus oli, että teettäisin itselleni hääpuvun mittatilauksena, mutta lopulta tulin siihen tulokseen, että valmiin puvun ostaminen olisi helpompaa ja veisi vähemmän aikaa, vaativien opiskeluaikataulujen kanssa kamppaileva Saara miettii.

– Kävin jo syksyllä 2018 sovittamassa muutamia häämekkoja, ja aktivoiduin uudelleen joulun jälkeen tammikuussa. Lopulta Love me do -häämessuilla porvoolaisen Valkoisen Kreivittären osastolla tuli vastaan puku, jonka ohi en päässyt. Kun samalla kuulin, että mallistoa olisi laajemminkin mahdollista sovittaa heti seuraavana viikonloppuna trunk show -tapahtumassa Helsingissä, tuntui mahdollisuus ihan loistavalta ja sain varattua tänne jopa oman sovitusajan, Saara kertoo.

Saara valitsi Lillian West -hääpuvun

Kuva Häät.fi

Miksi hääpukujen trunk show -tapahtumia sitten järjestetään? Onhan liikkeissäkin tarjolla mieletön määrä pukuja

– Morsiamille trunk show on ainutkertainen mahdollisuus nähdä tietyn morsiuspukumerkin koko mallisto. Normaalisti meillä on liikkeessä noin 10-15 sovituspuvun valikoima per merkki, mutta tänne pop-up-tapahtumaamme saimme valmistajalta lainaksi sovituspukuja, joilla voimme esitellä uusimman Lillian West -malliston lähes kokonaan, Johanna Nieminen Valkoisesta Kreivittärestä kertoo.

– Trunk shown voi järjestää myös oman liikkeen ulkopuolella, ja olemme iloisia että voimme tapahtuman avulla tarjota helsinkiläisille helpon mahdollisuuden poiketa tutustumaan Lillian Westin hääpukuvalikoimaan tunnelmallisessa sopessa ihan pääkaupungin ytimessä, Johanna Pohjanmies jatkaa.

Saara valitsi Lillian West -hääpuvun

Kuva Häät.fi

Saaran sovitustuokio jatkuu, ja oma suosikkimekko alkaa varmistua

– Olen tätä ennen kokeillut kymmeniä pukuja, joten tiesin jo tänne tullessani suunnilleen mitä haluan. Tässä tapahtumassa halusin sovittaa vielä muutamaa kivalta vaikuttavaa vaihtoehtoa, ja nyt tiedän varmasti, minkä puvun haluan, Saara jatkaa tilausta tehdessään.

– Tuntuu ihanalta ja helpottavalta, että valinta on nyt tehty! Saara hymyilee.

Varmuutta tunteeseen tuo sekin, että valitun puvun toimitusajaksi tarkistetaan maalis-huhtikuu, joten ainakaan puvun saapumisaikataulua ei tarvitse jännittää elokuussa vietettäviä häitä suunnitellessa.

Kiitokseksi tilauksesta Valkoisen Kreivittären Johannat kehottavat Saaraa valitsemaan kauniin korun hyllyllä esillä olevasta Ninkan koruvalikoimasta, ja lisäksi sovitus palkitaan uusimmalla Häät-lehdellä.

– Sulhanen ei halua nähdä pukua etukäteen, mutta nyt mietin sitä, pystyisinkö pitämään valintani salassa muiltakin läheisiltä, Saara Rajasalmi aprikoi vaikka samaan hengenvetoon tunnustaa olevansa huono salaisuuksien säilyttäjä. Mahtaako puku säilyä yllätyksenä kaasoille, siskolle ja äidille aina kesään asti vai joko he kenties tietävät?

Teksti ja kuvat Sari Yli-Salomäki / Häät.fi

Lillian West trunk show

Kuva Häät.fi

Mikä on hääpukujen trunk show?

  • Hääpukuvalmistaja lähettää joko kokonaisen tai lähes koko malliston hääpukuliikkeelle lainaan.
  • Pukujen laina-aika on lyhyt eli käytännössä useimmiten vain yhden viikonlopun mittainen. Morsiamille tapahtuma on ainutlaatuinen mahdollisuus tutustua laajasti yhden hääpukumerkin mallistoon.
  • Trunk shown voi järjestää liikkeen omissa tiloissa tai erikseen tapahtumaa varten vuokratussa pop-up -tiloissa.
  • Trunk showsta ei myydä pukuja heti mukaan, vaan tarkoitus on sovituksen kautta löytää oikea malli ja koko, ja valitun puvun tilaus lähetetään valmistajalle. Toimitusajat vaihtelevat useimmiten 3–6 kuukauden välillä.
  • Trunk show -tapahtumiin on yleensä mahdollista varata henkilökohtaisia sovitusaikoja mutta yleensä pukuihin pääsee tutustumaan myös walk in -periaatteella. Tarkista aina kunkin tapahtuman tiedoista, miten kussakin trunk showssa on tarkoitus toimia.
  • Valmistajien trunk show -pukupaketit kiertävät ympäri Eurooppaa ja liikkeiden on tästä syystä varattava tapahtuman ajankohta hyvissä ajoin. Voit kysyä liikkeiltä, onko heillä suunnitelmissa järjestää trunk show -tapahtumaa omalla paikkakunnallasi.

Muokattu: 4.1.2020