Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Pöytänumerot romanttisista kirpparilautasista

Pöytänumerot romanttisista kirpparilautasista

Kirp­pa­ri­lau­ta­set muuttuvat pöytäkartoiksi tai -numeroiksi helposti pos­lii­ni­tus­sien avulla. Rustiikkisten häälautasten valmistus onnistuu helposti kotioloissa ja värin saa kiinnitettyä lautasen pintaan pysyvästi ihan tavallisessa kotiuunissa.

Vanhoja lautasia saa kirppareilta ja kierrätyskeskuksista edullisesti. Posliinitusseja myyvät hyvin varustellut askartelukaupat.

Pöytänumerot romanttisista kirpparilautasista

Tarvitset

    posliinitusseja
    astioita
    tavallinen uuni värin kiinnittämiseen.


Näin koristelet lautaset posliinitusseilla

1. Puhdista astian pinnasta kaikki rasva ja lika huolellisesti tussivalmistajan ohjeiden mukaan. Ohjeet vaihtelevat merkeittäin. Huolellinen puhdistaminen on kiinnittämisen ohella tärkein tekijä, jotta maalauksesta tulee kestävä. Kun olet puhdistanut maalattavan pinnan, älä koske siihen enää paljain käsin.

2. Luonnostele ja harjoittele ensin paperille. Kun tiedät miten haluat sommitella kirjotuksen  lautaselle, käy rohkeasti työhön. Uudelleen voi tehdä niin monta kertaa, kunnes olet tyytyväinen.

3. Jos maalaat erivärisillä tusseilla päällekkäisiä tai vierekkäisiä alueita, anna jokaisen värin kuivua hetki. Muuten värit sekoittuvat.

4. Kun lautanen on valmis, anna sen kuivua. Kiinnitä teksti lautasen pintaan uunissa valmistajan ohjeiden mukaan. Valmistajat lupaavat, että oikein puhdistetut ja kiinnitetyt astiat kestävät konepesun, mutta ehkä astiat kannattaa pestä hellävaraisesti käsin.
 

Vinkki

Pöytänumeroiden ja -karttojen lisäksi lautasiin voi kirjoittaa romanttisia lauseita, jotka häiden jälkeen voi ripustaa oman kodin seinälle muistuttamaan ihanasta päivästä!


Kuvat Annabelle Dalby

Pöytänumerot romanttisista kirpparilautasista

Muokattu: 28.9.2017