Pisarat kasvoivat kukiksi Puutarha-sormuksessa

Vuoden Kaunein Sormus 2018 -kilpailun finaalikymmenikköön noussut, Ester Nurmisen suunnittelema ja valmistama Puutarha-sormus herkisti raadin runolliseksi.

– Tämä on tsehovilaista tunnelmaa herättävä eteerinen sormus. Herkkyyden ja syvyyden yhdistelmä, johon ruskan lehtien sävyt tuovat lisää tasoja.

Ester Nurminen Puutarha Vuoden Kaunein Sormus 2018 finalisti

– Onnistunut koru on mielestäni kaunis monesta kulmasta. Tämän korun, jonka suunnittelin itselleni vihkisormukseksi, suunnittelu lähti pisaroista. Kun lisäsin pisaroiden lomaan pieniä lehtiä, syntyikin kukkakimppumainen muoto, kultaseppä Ester Nurminen pohtii.

Vuonna 2014 haaveammattiinsa kultasepäksi valmistunut Ester Nurminen oli inspiroitunut  kultasepän ammatista jo kymmenvuotiaana nähtyään Tiina Arkon television Juhlamokka-mainoksessa.

Opintojen päätösvaiheessa Ester Nurminen haki pronssisijan Tanskassa käydyssä kilpailussa Nordic Championship for Goldsmiths, joka järjestetään samana vuonna valmistuville kultasepille. Kustakin Pohjoismaasta kilpailuun lähetettään kaksi edustajaa.

– Työssäni nautin erityisen paljon uniikkien korujen suunnittelusta ja valmistuksesta. Viime vuosisadan jugend-tyyli inspiroi minua suuresti ja ihailen esimerkiksi Saara Hopean ja Alma Pihlin kätten jälkiä, Ester Nurminen kertoo.

 

Puutarha-sormuksen luonnoksia

Kuva Ester Nurminen

– Luonnoksia piirtäessä mielessäni oli sormus, joka olisi selkeästi ylöspäin rakentuva ja asetelmamainen. Asetelmissa minua kiehtoo epäsymmetrian välinen tasapaino. Kun sitten kaksi pisaraa loksahtivat vastakkain, tykästyin niiden luomaan tulppaanimaiseen kompaktiin muotoon. Lehdet sivuilla täydentävät ja tasapainottavat keskikiviä.
Kivistä ensimmäisenä valikoitui morganiitti, jonka ympärille halusin lisää lämpimän sävyisiä kiviä. Viskin värinen zirkoni tuo morganiitille vähän kontrastia ja ruskeat timantit pehmittävät Puutarha-sormuksen kokonaisuutta, Ester Nurminen kuvailee.

Sormus Puutarha Vuoden Kaunein Sormus 2018 Finalisti Ester Nurminen

Kuva Teemu Töyrylä / Studio Töyrylä

Puutarha – design by Ester Nurminen

"Pienen puutarhan tavoin tämä sormus valloittaa pehmeällä loistollaan. Sormuksessa yhdistyvät vahva muotokieli sekä herkät värit. Se muistuttaa kantajaansa elämän jatkuvasta muutoksesta ja sen kauneudesta."

Puutarha-sormus kultaa, morganiitti, zirkoni ja timantteja. Hinta 3100 euroa.

Design Ester Nurminen, Kultaseppä Ester Nurminen

Äänestä nyt vuoden kauneinta!

Vuoden Kaunein Sormus 2018 -kilpailun finaaliäänestys on käynnissä Häät.fissä. Äänestä – ja voit voittaa itsellesi aidon timantin!

ÄÄNESTÄMÄÄN >>

Finalistisormuksiin ja niiden suunnittelijoihin voi tutustua myös Vuoden Kaunein Sormus 2018 -osastolla 6r50 I love me -messuilla 19.–21.10.2018 Messukeskuksessa.

Käytä koruja rohkeasti!

Jo 11. kertaa järjestettävä Vuoden Kaunein Sormus -kilpailu tuo esiin korujen käytön helppoutta ja monimuotoisuutta. Vahvat arvokorut kestävät jokapäiväistä käyttöä esimerkiksi kihla- ja vihkisormuksena, ja juhlakoruja voi kantaa mukanaan samalla tavoin kuin aurinkolaseja tai juhlakenkiä: koru otetaan esiin korupussukasta esimerkiksi työpaikalla tai juhlissa ja sujautetaan siihen takaisin kotimatkan ajaksi.

Vuoden kaunein sormus 2018 Kilpailu logot

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset