Peruskallio-sormus kuvaa rakkauden vahvuutta

Kuva Studio Töyrylä

Kultaseppä-muotoilija Annika Takanen etsi sormukseen inspiraatiota suomalaisesta peruskalliosta.

– Peruskallio, jonka päälle olemme kotimme rakentaneet, on kolme miljardia vuotta vanha. Kallion vahvuus ja järkkymätön kovuus kuvastavat hyvin luottamuksemme ja rakkautemme vahvuutta kotimaatamme ja suomalaisuutta kohtaan.

Luonnon monimuotoisuus kiehtoo ja yllättää Takasen kerta toisensa jälkeen.

– Joka kerta löytyy jotain uutta.

Taide inspiroi Takasen muotoilua

27-vuotias Annika Takanen valmistui Kuopion Muotoiluakatemiasta tuotemuotoilijaksi vuonna 2012, mutta päätti laajentaa ammattitaitoaan valmistuksen puolelle ja valmistui Koulutuskeskus Salpauksesta kultasepänalan artesaaniksi ja kultasepäksi 2014.

Festive-timanttikorut, Kultasepät Narsakka

– Jo opiskeluaikanani suunnittelin ja valmistin uniikkeja tuotteita henkilö- ja yritysasiakkaille. Suurin valmistamistani teos on pronssinen seinäveistos, jonka tilasi Arkkitehtipalvelu Oy Jyväskylästä. Veistos sijoitettiin Keuruun Lehtiniemen palvelutalon juhlasaliin. Valmistuttuani kultasepäksi aloitin työurani Kultasepät Narsakka Oy:ssä Hämeenlinnassa.

Viime vuosina Takanen on keskittynyt korujen muotoiluun. Vahvasta muotoiluosaamisesta kertoo se, että vuotta aiemmin Annika Takasen Rautapuu-sormus ylsi Vuoden Kaunein Sormus 2016 -finalistien joukkoon.

Peruskallio, design Annika Takanen, Kultasepät Narsakka

– Rakastan taidetta, ja siksi olen harrastanut kuvataidekoulua jo pienestä saakka. Taiteellisuuteni näkyy myös muotoilussani. Kiinnostus koru- ja tuotemuotoiluun syttyi lukioaikana, ja nyt olen päässyt toteuttamaan unelma-ammattiani. Parasta työssäni on se, että pääsen kehittämään itseäni ja löytämään uusia oivalluksia, niin valmistukseen kuin suunnitteluun liittyen.

– Muotoilijana toivon, että intohimo ja mielenkiinto korusuunnitteluun säilyvät ja pystyn tulevaisuudessakin luomaan jotain uutta ja ennen näkemätöntä.

Peruskallio, design Annika Takanen

Peruskallio

”Luottamukseni sinuun on vakaa ja vahva. Olet järkkymätön peruskallioni." Suomen kallioperä syntyi 3 miljardia vuotta sitten. Tämä peruskallio, jonka päälle olemme kotimme rakentaneet, on järkkymätön. Luottamus ja rakkaus kotimaatamme sekä suomalaisuutta kohtaan on syvällä meissä.

Designer Annika Takanen, Festive-timanttikorut

Peruskallio-sormus on yksi Vuoden Kaunein Sormus 2017 -kilpailun kymmenestä finalistista. Sormuksen materiaaleina ovat 14 karaatin valko- ja keltakulta, kivinä viisi 0,01 ct W/SI1-timanttia. Suositushinta 1390 euroa. Peruskallio-sormus kuuluu Kultasepät Narsakan Festive-mallistoon.

Äänestä Vuoden Kauneinta Sormusta Häät.fissä 31.10.2017 mennessä!

Voit voittaa M.Gummeruksen alpacaneuletakin tai lampaanvillaiset OTZshoes-kengät.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset