Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääkampaus ja häämeikki

Morsiamen eleganssi täydentyy hääkynsillä

Morsiamen eleganssi täydentyy hääkynsillä

Kynnet ovat hääpäivänä esillä hyvin paljon yhdessä uuden kimaltavan sormuksen kanssa, joten on erittäin hyvä idea panostaa myös kynsien ja käsien kauneuteen. Muistan itse saaneeni upeista rakennekynsistä iloa pitkälle vielä häiden jälkeenkin, sillä muistin ihailla niitä hyvin säännöllisesti.

Kauniit ja upeasti koristellut kynnet ovat ylelliset ja viimeistelevät morsiamen tyylin. Kynsikoristelu on parhaimmillaan oma taiteenmuotonsa, jossa vain mielikuvitus on rajana. Häät-lehden muoti ja kauneus tuottaja Nina Röntynen haastatte Susanna´s Nails -yrityksen omistajaa ja kynsiartistia Doania  kynsikoristelun tulevista häätrendeistä.

Mitä morsiamen on hyvä ottaa huomioon hääkynsiä suunnitellessa?

Hääkynsiä suunnitellessa kynsien tekijän olisi hyvä nähdä kuva hääpuvusta. Erityisesti silloin, jos puvussa on esimerkiksi pitsikuvioita, ja morsian haluaa myös kynsiin romanttiset pitsikuviot. Kuvan avulla voidaan suunnittelu tehdä inspiroituen puvun pitsistä. Myös strassikorisreiden inspiraatio kynsiin voi tulla puvun koristelusta. Häiden väriteema voi myös näkyä hääkynsissä!

Voiko koristelut tehdä omaan kynteen vai suositteletteko aina rakennekynsiä pohjalle?

Se riippuu paljon asiakkaan kynnen pohjasta. Jos omat kynnet ovat vahvat, eivätkä liuskoitu herkästi, kynsikoristelut voi tehdä geelilakalla. Hyvin tehtynä geelilakka-kynsikoristelu kestää noin kolmisen viikkoa. Rakennekynnet puolestaan antavat takuu varman kestävyyden koristelulle, eikä tarvitse pelätä strassien putoilemista.

Morsiamen eleganssi täydentyy hääkynsillä

Milloin hääkynnet kannattaa tehdä?

Jos ei ole aiemmin ollut rakennekynsiä, suosittelen uusien kynsien laittoa hyvissä ajoissa ennen häitä. Ainakin yhden huollon verran, jotta uusiin kynsiin ehtii totutella ennen suurta päivää. Jos rakennekynnet laitetaan pari päivä ennen häitä ensimmäisen kerran, niin herkästi voi tuntea hieman kömpelyyttä niiden kanssa. Rakennekynsissä on hitusen paksuutta omaan kynteen nähden! Rakennekynsiin kuitenkin tottuu nopeasti, ja niitä voi käyttää huoletta kaikissa arjen askareissa. On myös hyvä muistaa, että hääviikolla morsiamella on paljon tekemistä, joten aikataulujen kanssa kannattaa olla tarkkana, että ehtii kaiken haluamansa.

Sopivatko rakennekynnet kaikille?

Kyllä sopii. Rakennekynsien teossa löytyy erilaisia tapoja ja erilaisia rakennegeelejä ja -akryylejä. Kynsien teon yhteydessä tekijä selvittää, mikä aine ja tapa olisi paras kyseisen asiakkaan kynsille.

Kauanko rakennekynsien ottamiseen on hyvä varata aikaa? 

Riippuu kynsistä. Jos haluaa näyttävät pitkät ja koristeelliset, niin suosittelemme varaamaan laittoon kaksi tuntia. Yksinkertaisempiin, vaikkapa lyhyisiin ranskalaisiin kynsiin, varaisin puolitoista tuntia maksimissaan.

Miten usein rakennekynsiä tulee huoltaa, jos haluaa pitää ne hyvänä häiden jälkeen? 

Tähän huoltoväliin vaikuttaa asiakkaan oman kynnen kasvuvauhti. Keskimäärin huolto tehdään noin neljän viikon välein. Jos omat kynnet kasvavat nopeasti niin kolme viikon huoltoväli on hyvä. Onneksi tässäkin asiassa oma kynsiteknikko osaa auttaa. Hän osaa kertoa jo yhden käynnin jälkeen tarkasti, milloin asiakkaan kannattaa tulla uudestaan.

Morsiamen eleganssi täydentyy hääkynsillä

Millaiset hääkynnet ovat tällä hetkellä trendikkäitä?

Trendikkäät hääkynnet ovat yksinkertaisesti elegantit. Rakennekynsinä käytetään paljon valkoista baby booberia eli liukuvärillistä kynsipohjaa sekä ranskalaista manikyyriä eli kynsipohjaa, jossa värin raja on tarkka. Myös valkoisia hileitä käytetään kynsikoristelun pohjana paljon. Näiden erilaisten pohjien päälle sitten tehdään jokaisen morsiamen näköiset koristeet. Nykyään uskalletaan tehdä myös rohkeampiakin hääkynsiä, esimerkiksi mustaa mattapohjaa, joiden päälle valkoisia 3d-kukkia. 

Mitkä ovat villeimmät hääkynnet, jotka olet tehnyt?

Rohkeimmat ovat tainneet olla koko mustat kynnet ja jokaisen kynnen päälle tuli kohokukkia ja aitoja Swarovski-kristalleja. Ne olivat todella upeat ja morsiamen luonne välittyi kynsiin asti.

Onko nyt selkeästi havaittavissa jokin suosittu tyyli hääkynsissä?

Ei oikeastaan. Morsiamet ovat erilaisia keskenään, joten makujakin on monia. Me kuuntelemme ja kunnioitamme morsiamen toiveita ja toteutamme hääkynnet heidän näköisikseen. Sanoisin, että rakennekynsien ja kynsikoristeluiden käyttö on yleistynyt ja suosittua erityisesti häissä. Myöskin koko ajan uskalletaan tehdä rohkeimpia koristeluita.

Kuinka usein kynsitrendit vaihtuvat?

Kynsien maailmaan mahtuu niin paljon koristelutekniikoita kuin on tekijöitäkin. Ja uusia tekniikoita syntyy jatkuvasti uusia. Aina tulee uusia villityksiä ja on tiettyjä klassikoita, jotka eivät häviä. Esimerkiksi klassiset punaiset kynnet ja perus valkoinen ranskalainen manikyyri ei häviä muodista ehkä koskaan.


Kuva ylinnä Ninka Photography

Muokattu: 6.11.2017

Syvenny teemoihin:

Lue lisää samasta aiheesta

Morsian taltuta häästressi: Neljä takuuvarmaa vinkkiä!

Lue muun muassa Anna Perhon räiskyvän huikeat vinkit stressin selätykseen.

Miten saada kestävät kiharat hääpäiväksi?

Monen morsiamen pelkona on kampauksen latistuminen, jos ottaa hiukset auki -kampauksen hääpäiväksi. ...

Millaiset hääkorut morsiamelle?

Onnistunut morsiamen häätyylin syntyy yhdistämällä morsiamen mieltymykset, juhlavuus ja korujen tasa...

Huntu – asuste, joka kruunaa morsiamen

Huntu jakaa yleensä melko voimakkaasti mielipiteitä. Monelle morsiamelle se on ehdoton, mutta monen ...

Katsaus hääkampaustrendeihin 2023

Kasvojen malli sekä oma persoonasi, ja tietysti myös häätyylisi antavat parhaat suunnat siihen, mill...

Mistä tiedän millainen hääkampaus sopii minulle?

Kampauksia on niin monta erilaista kuin on itse morsiamia ja kasvojen muotojakin. Näillä kampaaja No...

Mainos

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Modernin minimalistisissa häissä vähemmän on enemmän. Herkät valkoiset kevätkukat korostavat rakkauden juhlan ainutkertaista tunnelmaa. Mikä väripaletti on avainasemassa? Entä millä muilla keinoin häiden tyylistä saa minimalistisen?

boheemi valkoinen minimalistinen hääkattaus

Kuva Maria Hedengren

Levollinen kokonaisuus syntyy siitä, että yksityiskohtia lisätään vain tarkkaan harkiten.

Luonnonmateriaaleista valmistetut pöytäliinat, korkeat kynttilät, käsintehdyt keraamiset lautaset ja modernilla typografialla painetut siemenpaperituotteet muodostavat hallitun kokonaisuuden.

Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuo runsaat tuorekukkainstallaatiot, jotka erottuvat valkoista seinää vasten ja muodostavat upean taustan seremonialle ja hääkuvaukselle.

Kakun huippumoderni veistoksellinen muoto ja rauhallinen värimaailma ovat V.K. Cake & Sculptingin käsialaa.


”Neutraalit värit sitovat kattauksen elementit toisiinsa.”


Viettelevä valkoinen edustaa rauhaa ja tyyneyttä

Niukkaan väripalettiin koottiin runsaasti valkoisen ja harmaan sävyjä sekä hentoa kevään vihreää, jotka yhdessä muodostavat pehmeästi sointuvan harmonian.

Ota värit muistiin tallentamalla ne omaan käyttöösi!

Väripaletti modernin minimalistisiin häihin

4 vinkkiä moderniin hääkattaukseen

1. Vain muutama väri
2. Erilaiset tekstuurit
3. Elävän näköiset niittymäiset kukat
4. Ei mitään turhaa. Keep it simple!

morsian hääpuku ja hääkimppu

Kuva Maria Hedengren

Morsian

MAJ:n kampaaja ja meikkaaja Shirin saapui paikan päälle loihtiakseen morsiamelle minimalistisen lookin, jonka kulmakiviä ovat puhtaan kaunis häämeikki ja huoleton undo-kampaus. 

Monique Lhuillierin ylellinen Bloom-puku koostuu hienostuneista yksityiskohdista ja henkii naisellista viehätysvoimaa ja glamouria.

Little Wedding Factoryn sitoma hääkimppu kietaistiin yhteen Story of Silkin käsinvärjätyillä silkkinauhoilla.

puhtaan valkoiset häät morsian hääkimppu ja vihkisormus

Kuva Maria Hedengren

Korut

Macor Jewellery -korut edustavat siroa ja minimalista tyyliä – designer-twistillä. Huolellinen suunnitteluprosessi, tarkkaan harkittu muotoilu ja ympäristöystävällinen valmistus ovat brändin keskiössä. Kuvan Siro Ovaali 1.00ct sivukivillä ja Onni 1.6 -sormussetti on ihanteellinen valinta hänelle, joka etsii siroa sormusparia, näyttävyydestä ja eettisyydestä tinkimättä. Korut ovat valmistutettu taitavilla suomalaisilla kultasepillä.

puhtaan valkoiset häät sulhanen laittaa takkia päälleen

Kuva Maria Hedengren

Sulhanen

Tärkeään päivään kannattaa valita juuri sinun näköisesi puku. Panostamalla istuvuuteen ja sopivaan kankaaseen varmistat, että näytät hyvältä ja voit nauttia joka hetkestä. Turolta löydät uusimmat kankaat, niin juhlaan kuin arkeen. Tarjolla on sekä upeat omien mittojen mukaan tehtävät puvut että kauteen sopivat valmispuvut. Turon istuvuudet ovat tehty suomalaiselle miehelle. Juuri siksi ne istuvat hienosti niin monelle.

Tyylin avaimet

 

Konsepti, stailaus ja valokuvaus
Maria Hedengren

Suunnittelu 
Maria Hedengren, Little Wedding Factory ja Häät-lehti

Kukat, somistus ja paperituotteet
Little Wedding Factory

Sulhasen asu 
Turo

Hääpuku 
Monique Lhuillier

Kihla- ja vihkikorut
Macor Jewellery

Cocktailkorut
Philippe Ferrandis

Kengät 
Miu Miu

Hiukset ja meikki
MAJ

Hiuspinnit 
Jennifer Behr

Hääkakku 
V.K. Cake & Sculpting

Keramiikka 
Mari Paikkari

Silkkinauhat 
Story of Silk

Miljöö 
Casual Friday Studios

Morsian 
Zuzana Malta @deardrake

Maija Lehtinen Little Wedding Factory sytyttää kynttilää

Kuva Maria Hedengren

Minimalistisen kauneuden innoittamana hääkuvaaja Maria Hedengren loi modernin mutta herkän häätyylin yhdessä Little Wedding Factoryn kukkasuunnittelija Maija Lehtisen kanssa.

Valokuvaaja Maria Hedengren

Valokuvaajan silmin

Look how deeply we have loved

“My vision is to create art so heartfelt and expressive that it binds you, soul and spirit, to the very essence of your love. That in decades to come you don’t just look back and think, ‘God, we were beautiful’ but ‘Look how deeply we have loved.’ Art that reminds you just what your heart is capable of holding for one another.”

Helsinkiläisen hääkuvaaja Maria Hedengrenin kuvaustyyli heijastaa hänen vankkaa taustaansa valokuvataiteessa, kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Hänelle tunnusomaisissa kuvissa yhdistyvät vahva sommittelu, kaunis valo ja levolliset ilmeet.

Marian kädenjälki on ainutlaatuinen yhdistelmä dokumentaarista, muotokuvauksellista ja toimituksellista tyyliä, jonka tuloksena syntyy samanaikaisesti ajattomia ja moderneja kuvia. Taiteellisuus on hänelle refleksi, sommittelu yhtä intuitiivista ja luonnollista kuin hengittäminen. Marian laaja kokemus häistä tarkoittaa myös sitä, että hän ei epäröi tukea teitä läpi koko hääpäivän ja saa teidät tuntemaan olonne kevyeksi ja rentoutuneeksi. Tarvittaessa hän ottaa ohjat käsiinsä, ja muutenkin hänen panoksensa teidän päivässänne ulottuu paljon upeiden kuvien tallentamista pidemmälle. Teille hääpäivä on elämistä ja kokemista varten.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 24.5.2024