Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Mainos: Korkeila Helsinki

Korkeila Helsingissä ollaan merkityksellisten korujen jäljillä

Korkeila Helsingin tiimi

Kuva Korkeila Helsinki

Jukka ja Ulla Korkeilan liike sijaitsee Helsingissä Korkeavuorenkadulla. Heidän lisäkseen asiakkaita palvelee pitkään alalla työskennellyt Salla. ”Timanttikoirana” toimii ihastuttava Wilma. – Alan liikkeeseen voi olla vähän jännittävääkin astua sisään, mutta meillä ei tarvitse miettiä liikoja. Meillä on aina, tietenkin, aikaa asiakkaille ja kuulemme mielellämme heidän tarinansa ja toiveensa.

Sydämellinen perheyritys Korkeila Helsinki luo vihkisormuksen löytymisestä lempeän elämyksen.

Tutustu Korkeila Helsingin ihaniin timanttisormuksiin Häät.fin Sormuskoneessa >>

Kun 16-vuotias Jukka Korkeila luki artikkelin venäläisestä kultasepästä Carl Fabergésta, jotain suurempaa tapahtui. Juttu oli niin vaikuttava, että tuossa hetkessä Jukka päätti haluavansa kultasepäksi. Lukion matematiikkalinja vaihtui kultaseppäkouluun, jonne Jukka pääsi sisään toisella yrittämällä 17-vuotiaana 600 hakijan joukosta. Korkeila Helsingin tarinaan oli syntynyt merkityksellinen alku.

KLIKKAA KUVAA JA KATSO TARKEMMAT TUOTETIEDOT

Juuri teitä varten

Nyt tuo oma, tunnettu kultasepänliike Korkeila Helsinki sijaitsee pääkaupungissamme Korkeavuorenkadulla. Tämän perheyrityksen luokse hääparit matkustavat jopa halki Suomen. Lämmin vastaanotto sekä erityisesti pariskuntien toiveiden kuuleminen ja ymmärtäminen ovat tämän paikan vahvuuksia. Eikä ihme, sillä kultaseppämestari Jukka tekee työtä intohimoon pohjautuen yhdessä vaimonsa Ullan kanssa.

Imatra vaihtuu Helsinkiin

Jukan valmistuessa vuonna 1985 hän perusti Imatralle sarjatuotantona tehtävien korujen valmistusyrityksen. Lopulta vuonna 2000 yritys myytiin pois ja koruala jäi kymmeneksi vuodeksi kilpailukiellon ja Jukan yrittäjäjärjestön töiden vuoksi. Kunnes kutsu vuosien jälkeen estetiikan pariin alkoi voimistua vastustamattomaksi. Oli Korkeilan aika.

Mutta miten Imatra vaihtui Helsinkiin? – Ulla oli halunnut jo pitkään muuttaa Helsinkiin. Nuorin tyttäremme Marika Korkeila asuu myös

kaupungissa, joten sekin vaikutti asiaan. Muutimme vuonna 2014 ja kaksi vuotta myöhemmin perustimme vaimoni kanssa yrityksen ja avasimme liikkeen. Myös tytär lähti alalle ja perusti oman yrityksen Macor Jewelleryn ja Showroomin.

KLIKKAA KUVAA JA KATSO TARKEMMAT TUOTETIEDOT

Sopivasti yhdessä

Yhdessä työskenteleminen avioparina on hioutunut vuosien aikana melko mutkattomaksi.

– Kyllähän me aluksi Imatralla vähän kinastelimme, kun haimme omia paikkojamme. Minä kun tulin ihan toiselta alalta tähän mukaan. Harjoittelun jälkeen hommat sujuivat jo mutkattomasti, Ulla naurahtaa.

– Meillä on samankaltainen maku ja tyyli, se on mahtavaa. Ulla antaa näkemystä minulle ja on asiakkaiden kanssa. Minä suunnittelen ja valmistan korut, Jukka kiteyttää.

Liike Korkeila Helsinki Korkeavuorenkadulla Helsingissä

Kuva Korkeila Helsinki

Sormusunelmat parhaissa käsissä

Kun asiakas astuu liikkeeseen sisälle, Ullan ja helmikuussa aloittaneen Sallan valovoimaisuus lumoaa. Kimaltelevien korujen keskellä istahdetaan alas ja jutellaan kuin tuttavien kanssa. Mietitään rauhassa, millainen sormus tai muu koru olisi juuri se omien unelmien juttu.

Korkeilan tuotteet ovat hyvin siroja, kapearunkoisia ja istutustyyliltään moderneja. He ovat erikoistuneet erityisesti platinasormuksiin. Jos valmiista sormuksista ei omaa suosikkia löydy, sellainen tehdään mittatilaustyönä alusta loppuun, suurella sydämellä.

Sillä kun asiakkaalle tehdään jotain uniikkia, on tärkeää kuulla ihmistä, tutustua ja tunnistaa herkästikin, mikä juuri hänelle toimisi. Kun hetken seurailee ja kuuntelee Jukkaa ja Ullaa yhdessä, voi levollisena huokaista, että elämän tärkeimmät koruasiat ovat ihan parhaissa käsissä.

Lähes puolet asiakkaista avaa Korkeilan oven tilatakseen Jukalta mittatilaussormuksen. Ensimmäisestä tapaamisesta ja luonnoksesta valmiin korun sormeen pujottamiseen kuluu aikaa kahdesta neljään viikkoa.

 

Teksti Tanja Hakala
Kuvat Korkeila Helsinki

 

Korkeila Helsinki


Liike Korkeavuorenkatu 6, 00150 Helsinki

Puhelin 050 327 0600

Sähköposti korkeila@korkeilahelsinki.fi

www www.korkeilahelsinki.fi/

Instagram @korkeilahelsinki

Facebook @korkeilahelsinki

 

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä KORKEILA HELSINKI

 

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

Osta Häät-lehden digitaalinen versio Issuu.comista

Uusimman Häät-lehden voi lukea ja tutustua sisältöön kätevästi näköislehtenä Issuu.comissa.


Muokattu: 9.8.2024

Lue lisää samasta aiheesta

Kuinka löydän täydellisen kihlasormuksen?

Parhaan mahdollisen kihlasormuksen löytäminen voi olla haastavaa, varsinkin jos joutuu asiaa kylmilt...

Suomalainen kihlasormusperinne on maailmalla erikoinen

Naisilla meillä on enemmän sääntö kuin poikkeus käyttää kahta sormusta. Monissa muissa maissa kaksi ...

Perinteiset samanlaiset sormukset kihlaparille vaiko omannäköiset kihlasormukset?

Kihlasormuksen, eikä myöskään vihkisormusten, ulkonäön suhteen ei ole mitään sääntöjä, on vain perin...

Yhdistä kihlasormus ja vihkisormus kauniisti

Jo kihlasormusta valitessa olisi hyvä miettiä, millainen vihkisormus rinnalle jonain päivänä tulee. ...

Ota Häät.fi Sormuskone avuksesi sormuksen metsästykseen

Avaa Häät.fi Sormuskone ja löydät täydellisen kihla- ja vihkisormuksen helposti. Selaa tai suodata i...

Tiesitkö tämän kullasta ja kultakoruista?

Kulta kimaltelee usein ihmisten ajatuksisssa kauniisti keltaisena, kirkkaana ja lämpimänä. Ajattelem...

Mainos: Laatukoru

Perinteiset samanlaiset sormukset kihlaparille vaiko omannäköiset kihlasormukset?

kihlasormus Laatukoru Silván-sormus pallomuotoisella rungolla

Kihlasormus on symboli avioliittolupauksesta, eli kihlauksesta. Suomessa kihla- ja vihkisormusta pidetään vasemman käden nimettömässä.

Suomessa on tapana, että kihlasormus hankitaan molemmille kihlaparista. Monissa muissa maissa mies käyttää vain vihkisormusta. Suomessa miehen kihlasormus usein muunnetaan vihkisormukseksi uudella kaiverruksella. Viime vuosina myös sulhaselle on alettu hankkia erikseen vihkisormuksia. Mies kuitenkin käyttää aniharvoin kihlasormusta vihkisormuksen rinnalla, kuten naiset tekevät.

Suomalainen kihlasormusperinne on melkein kansallinen erikoisuus. Lue lisää Häät.fistä >>

Millainen on hyvä kihlasormus? Kurkkaa millaisia kihlasormusvaihtoehtoja on löytyy Laatukorun valikoimasta >>

Kihlasormus Laatukoru vintage sormukset

Omannäköinen kihlasormus

Kihlasormuksen, eikä myöskään vihkisormusten, ulkonäön suhteen ei ole mitään sääntöjä, on vain perinteitä ja jokaisen henkilökohtainen tyyli. Perinteisesti kihlasormuksia valitseva pari osti samanlaiset kultasormukset. Mies valitsi vain hiukan leveämmän version.

– Mikään sääntö samanlaisten kihlasormusten hankkiminen ei ole, ja nykyään valtaosalla kihlapareista onkin erilaiset sormukset. Monesti naisen kihlasormukseksi valitaan esimerkiksi rivitimanttisormus tai muu timanttisormus, jossa timanttien istutukset ovat matalat. Näin tuleva vihkisormus on sitten myöhemmin helppo sovittaa kihlasormuksen rinnalle. Usein naisen vihkisormus on kihlasormusta näyttävämpi, kertoo Laatukorun verkkokauppaliiketoiminnasta vastaava Henri Silván.

– Kihlasormuksissa trendit eivät ole niin vahvoja kuin asustekorujen puolella. Mallit ovat usein ajattomia ja klassisia. Toki trendejäkin on. Esimerkiksi halomalliset vihkisormukset ja kihlasormukset ovat kasvattaneet suosiotaan kuninkaallisten häiden inspiroimana, kertoo Laatukorun myyjä Sonja

Löydä Laatukorun laajasta valikoimasta lisää kihlasormuksia sekä morsiamelle että sulhaselle.

Laatukorun 4mm kihlasormus taotulla pinnalla

Kihlasormuksen hinta

Joskus ennen ohjeistettiin, että kihlasormuksen hinnan pitäisi vertautua miehen palkkaan. Ohjeeksi annettiin, että sopiva kihlasormuksen hinta on miehen kuukausipalkkaa vastaava summa. Nykypäivän näkemys on, että kihlasormuksen hinta on sopiva kun se on oman budjetin mukainen.

– Karkeasti arvioiden voisi sanoa, että kihlasormuksiin investoidaan noin 300–1000 €:n väliltä. Hintaan vaikuttavat mieltymykset, kuten mahdolliset timantit tai sormuksen koko, rungon muoto ja kuviointi, Henri Silván tarkentaa.

Suomalaisessa perinteessä naisen vihkisormus on useimmiten kihlasormusta koristeellisempi ja kalliimpi sormus. Yksinkertaisten timantittomien kihlasormusten kohdalla tilanne voi olla myös se, että miehen sormus onkin kokonsa vuoksi kalliimpi hankinta.

Nykyään kihlapari useimmiten saapuu yhdessä valitsemaan kihlasormuksia. Toisinaan toinen parista maksaa molemmat sormukset, joskus yhteissumma laitetaan puoliksi, joskus morsian ostaa kihlan sulhaselle ja toisinpäin. Myös amerikkalaisen tyylin mukaisia yllätyskosintoja tapahtuu kokoajan.

Kihlasormuksen materiaalit ovat usein perinteisiä jalometalleja

Kihlasormuksia valmistetaan perinteisistä keltakullasta ja valkokullasta. Näyttäviä timanttisormuksia tehdään myös platinasta, huokeampia sormuksia hopeasta, kestävästä titaanista sekä teräksestäkin. Sormusvalikoimista löytyy varmasti sopivat sormukset jokaisen kihlaparin mieltymyksiin, tyyliin ja budjettiin.

– Valkokulta on ollut jo vuosia selkeästi suosituin sormusmateriaali. Se on sitä yhä edelleen. Perinteinen keltakulta on pysynyt tasaisesti suosiossa. Rosekultaisten kihlasormusten ja vihkisormusten myynti on lisääntynyt viime vuosien aikana, mutta on se materiaalina silti valko- ja keltakultaan nähden selkeästi harvemmin valittu korumateriaali, Henri Silván kertoo.

Hopea puolestaan on huokea ja tyylikääksi vaihtoehto kihlasormukseen.

– Myös arvokas platina on suosittu jalometalli kihlasormuksissa, Laatukorun myyjä Sonja tietää.

Usein kihlasormuksen halutaan olevan samaa jalometallia jota tullaan käyttämään myöhemmin myös vihkisormuksessa.

– Nykypäivänä ei tarvitse huolehtia siitä, että kaikki korut olisivat samanvärisiä, sillä eri metallien yhdistäminen on trendikästä, Henri Silván muistuttaa.

kihlasormus Laatukorun Silván-sormus kolmella timantilla

Onko kihlasormuksen oltava minimalistinen ja timantiton?

Suomessa suositut kihlasormukset ovat muuttuneet vuosien varrella. Vielä pari vuosikymmentä sitten kihlaparin sormukset olivat useimmiten sileitä kultasormuksia, jotka olivat samanlaisia. Vaikutteet mm. USA:sta ovat muuttaneet ajattelua. Yhdysvalloissa kihlasormuksella on paljon suurempi merkitys kuin meillä, ja siellä kihlasormuksen "kuuluu" olla timantillinen ja siihen kulutetaan huomattavasti enemmän rahaa.

– ”Perinteisiä” kivettömiä kihlasormuksia valitaan tottakai edelleen runsaasti, mutta nykyään on hyvinkin normaalia valita näyttävämpi kihlasormus, jossa on esimerkiksi timantteja. Kivellisissä kihlasormuksissa suosituimmat mallit ovat maltillisia rivitimanttisormuksia, jolloin ne sopivat hyvin yhteen näyttävämpien vihkisormusten rinnalle, Henri Silván tietää.

– Nykypäivänä ei ole tavatonta, että mieskin haluaa timantin kihlasormukseensa. Miehille sopii esimerkiksi tasainen flakka-sormus, johon timantti istutetaan pinnan myötäiseksi, Laatukorun myyjänä toimiva Sonja rohkaisee.

Laatukorun 4mm kihlasormus kalliokuvioidulla pinnalla

Kihlasormusta valitessa ajatukset tulevaisuuteen

Vähän ehkä yllättäen jo kihlasormusta valitessa olisi hyvä ottaa huomioon, millainen on tuleva vihkisormus. Vihkisormuksen valinnasta tulee huomattavan paljon helpompaa, jos jo kihlasormusta valitessa on tiedostanut, että sormukset tulevat sopimaan yhteen niin tyylillisesti kuin myös muodoiltaan.

– Sormukset eivät saa hiertää toisiaan, siksi on tärkeää, että kihlasormuksen yhteensopivuus tulevan vihkisormuksen rinnalle otetaan huomioon, Henri Silván muistutaa.

Jos kuitenkin käy niin, että mieli muuttuu tai huomioiminen on unohtunut, ei haittaa.

– Lähtökohtaisesti kaikki Silván-mallit on suunniteltu istumaan toisen sormuksen viereen. Parhaiten yhteen sopivat sormukset löytää vain kokeilemalla, Sonja lohduttaa.


Suosituimmat kihlasormusmallit on suunniteltu helposti yhdisteltäviksi, vaikkapa solitaire- tai halosormuksen rinnalle. Niitä useimmiten ostetaan vihkisormuksiksi.

 

Kurkkaa Laatukorun suosituimmat vihkisormusmallit Häät.fistä >>

Lisää timanttisormuksia löydät myös Laatukorun verkkokaupasta >>

Suosituimmat naisten Silván-kihlasormusmallit

Kelta- ja valkokultaiset Silván-kihlasormukset ovat minimalistisen tyylikkäitä. Valikoimasta löydät niin klassiset, kiiltävät, puolipyöreät sormukset kuin flakkarunkoiset sormukset timanteilla ja ilman naiselle kihlasormukseksi.

Silvan rivitimanttisormus valkokultaa 0,17ct timanteilla

1. Matalaistutuksinen siro rivisormus

Valkokultainen kihalsormus Silván-timanttisormus on kaunis ja herkkä. Kauniisti istutetut timantit ovat kuin polku, joka johdattelee ikimuistoisiin hetkiin ja kauniisiin muistoihin.

Silvan vintage timanttisormus rivisormus 0,11ct rosekulta

2. Vintage-tyylinen rivisormus

Naisen rosekultainen kihlasormus vintage-tyylinen Silván-timanttisormus yhdistelee ylellisiä timantteja ja menneiden vuosikymmenien hurmaavaa estetiikkaa.

Silvan kihlasormus pallorungolla valkokultaa

3. Moderni sormus pallorungolla

Valkokultainen Silván-kihlasormus pallokuvioidulla rungolla on moderni ja trendikäs valinta. Sormuksen kiiltävä pinta heijastelee kauniita hetkiä ja unohtamattomia muistoja.

Silvan kolmikivinen rivitimanttisormus keltakultaa

4. Timanttisormus kolmella timantilla

Keltakultainen kihlasormus Silván-timanttisormus kolmella timantilla on klassinen valinta.

Silvan 3mm kihlasormus kiiltava valkokulta puolipyoreä runko

5. Perinteinen puolipyöreä kihlasormus

Valkokultainen puolipyöreä runkoinen Silván-kihlasormus kiiltävällä pinnalla edustaa klassista kauneutta ja ajattomuutta.

 

Löydä lisää upeita sormusmalleja naiselle Laatukorun sivulta

Suosituimmat miesten Silván-kihlasormusmallit

Miesten kihlasormusvalikoima on kapeampi ja perustuu hyväksi havaittuihin klassikkoihin, kuten puolipyöreisiin ja flakka- eli tasareunaisiin sormuksiin erilaisin pintakuvioinnein tai viimeistelyin.

silvan 5mm valkokultainen miehen- kihlasormus harjatulla pinnalla flakkarunko

1. 5 mm flakkarunkoinen kihlasormus harjatulla pinnalla

Valkokultaisen Silván-kihlasormuksen harjattu pinta kuvastaa jälkiä, jotka johtavat suoraan sydämeen ja muistoihin.

Silvan 4mm keltakultainen miehen kihlasormus kiiltävä pinta puolipyoreä runko

2. 4 mm puolipyöreä kihlasormus kiiltävällä pinnalla

Silván-kihlasormus kätkee sisäänsä unelmia ja ikuista kauneutta. Keltakulta materiaalina puhuttelee klassisuudellaan ja ajattomuudellaan.

3. 4 mm kihlasormus taotulla pinnalla

Valkokultainen Silván-kihlasormus taotulla pinnalla ja tasalevyisellä flakka-rungolla.

Silvan miehen kihlasormus kalliokuvioitu keltakulta

4. 4 mm kihlasormus kalliokuvioidulla pinnalla

Keltakultainen Silván-kihlasormuksen rouhea pinta on saanut inspiraationsa kallion rosoisesta pinnasta. Kalliokuviointi luo sormuksen pintaan syvyyttä ja ulottuvuutta.

 

 
Löydä lisää upeita sormusmalleja miehelle Laatukorun sivulta

Kihlasormus Laatukoru matalaistutuksinen siro rivisormus

5 vinkkiä kihlasormuksesta

Muista huomioida, että kihlasormus ja vihkisormus eivät saa hiertää toisiaan. Hääparille saattaa tulla iso ylimääräinen lasku, jos sormuksia pitää mukata yhteensopiviksi tai korjata kuluneita sormuksia tai jopa ostaa lisää timantteja hukkuneiden tilalle.

Tarkista, että sormus on oikean kokoinen! Sormusta kannattaa sovittaa käsien ollessa sekä kylmät että lämpimät.

Tieto muiden kuin kihlasormussormen koosta ei paljasta oikeaa sormuskokoa, sillä useimmiten sormet ovat keskenään erikokoisia. Osta tarvittaessa varasormus yllätyskosintaa varten. Yllätykosinnan onnistuminen ei ole kiinni yhdestä symbolista, vaan hetki ja rakkaudesta osoitetu kysymys ovat tärkeämpiä. 

On urbaanilegenda, että kihlasormusta ei tule ottaa pois kädestä. On suositeltavaa välttää kaikenlaisia raskaita käsintehtäviä töitä sormukset sormessa. Kuntosali, remontointi ja muut kuluttavat työt ovat sellaisia, joissa sormus on hyvin altis naarmuuntumiselle.

Jalometallista kihlasormusta kannattaa huoltaa aika-ajoin. Huollata sormusta 1-2 vuoden välein kivi-istutusten kunnossa pysymisen takaamiseksi.
 Myös valkokullan uudelleen rodinointi palauttaa entisen kiillon.

Laatukorun Silván-mallisto

Laatukorun oman Silván-malliston sormukset valmistetaan käsityönä Hyvinkäällä. Kaikki Silván-kihlasormukset ja -vihkisormukset valmistetaan 100 prosenttisesti kierrätetystä kullasta. Käyttämällä kierrätettyä kultaa vähennetään ympäristökuormitusta ja tarvetta uuden kullan louhimiseen.

Lue tarkemmin Laatukorun Silván-korujen vastuullisuudesta ja eettisyysdestä Häät.fistä >>

 

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, yhteistyössä LAATUKORU

Muokattu: 30.8.2024