Lumoavan Heikki Hartikainen on Vuoden Kultaseppä 2015

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Lumoavan Heikki Hartikainen on Vuoden Kultaseppä 2015

Lumoavan Heikki Hartikainen on Vuoden Kultaseppä 2015

Taidekaivertajamestari Heikki Hartikainen on valittu Vuoden Kultasepäksi 2015. Hän on työskennellyt Saurum Oy:n palveluksessa vuodesta 1986 lähtien ja vastaa tällä hetkellä Lumoava-tuotemerkin tuotekehityksestä. Heikki Hartikainen on ollut mukana rakentamassa Lumoava-korubrandia alusta alkaen ja on yksi kolmesta alkuperäisestä suunnittelijasta.

– Omaa muotokieltäni voisi kuvata sanoilla käytännöllinen, puhdaslinjainen ja ajaton. Inspiraatio uuden tekemiseen noudattelee samaa kaavaa ja saatankin pyöritellä ideaa kauan ennen kuin pääsen siitä eteenpäin. Näin ollen työpöydälläni vallitsee hallittu kaaos. Mielestäni yhdistämällä selkeitä viivoja ja kaaria muodostuu hienoja muotoja ja pintoja. Käytän malleissani levytekniikkaa, jos se on vain suinkin mahdollista, kuvailee Heikki Hartikainen.

Lumoavan Heikki Hartikainen on Vuoden Kultaseppä 2015

Lumoava-korujen muotoilija Heikki Hartikainen tunnetaan pelkistetystä ja modernista muotokielestään.

– Kiiltävät ja harjatut pinnat sekä näiden yhdistelmät ovat aina kiehtoneet minua. Pelkästään hopean väri on inspiroivaa valoineen ja varjoineen. Hopean edut materiaalina tulevat juuri näin parhaiten esille. Pelkistetty ja moderni muoto on aina ajaton myös käyttäjälle!

Suomen Kultaseppien Liitto ry. on vuodesta 1987 vuosittain nimennyt Vuoden Kultasepän. Vuoden Kultasepäksi nimetään henkilö, joka tunnetaan etevänä kulta- tai hopeaseppänä ja on työskennellyt alalla vähintään viisi vuotta tai jolla on muita erityisiä ansioita kultasepänalalla.

Tuotekuva Teemu Töyrylä, Muotokuva Tatu Ahonen

Muokattu: 2.6.2021