Lettikampaukset ovat kesän kuuminta häähiusmuotia

Lettikampaukset ovat kesän kuuminta häähiusmuotia

Romanttiset lettikampaukset kiharoineen ja kimmeltävät hiuskorut kruunaavat tänä kesänä trenditietoisimpien morsianten häätyylin.

Morsianten Hiusillassa kauneusalan ammattilaiset jakoivat tuleville rouville tietoa ja vinkkejä kevään ja kesän hääkampaustrendeistä sekä morsianten kaunistautumisesta suureen päivään. Romanttiset lettikampaukset vallattomine kiharoineen kuuluvat tämän hetken trendikkäimpiin hääkampaustyyleihin. Morsiamen tukan ei siis enää tarvitse olla tiukasti kiedottu sileä kiehkuranuttura, vaan rönsyily, toispuoleisuus ja vallattomuuskin ovat sallittuja.

Trenditietoinen morsian kruunaa rönsyilevän kampauksensa upealla, kookkaallakin hiuskoristeella. Rohkeimmat morsiamet valitsevat huippumuodikkaan höyhenkoristeen, perinteisemmät taas koristavat hiuksensa timantein ja helmin.

Lettikampaukset ovat kesän kuuminta häähiusmuotia

Ninkan hiuskoruista etsittiin unelmakampauksen kruunaavaa kimalleunelmaa.

Hiusilta syntyi bloggaajien ideasta

Morsianten Hiusilta sai alkunsa kolmen hääbloggaajan lyödessä tiaroin koristellut päänsä yhteen. Muoti- ja kauneusbloggaajien innoittamina blogittaret halusivat järjestää tuleville morsiamille ideoita ja ilonpitoa tarjoavan kokoontumisen, jossa morsiamet pääsisivät vaihtamaan ajatuksia, ideoita ja vinkkejä niin ammattilaisten kuin muiden morsiantenkin kanssa.

Mukaan houkuteltiin Kluuvin kauppakeskuksessa toimiva uusi kampaamoalan tulokas Hair&Face Stockholm. Maaliskuun loppupuolella järjestettyyn iltaan osallistui lähes 70 tulevaa morsianta ja kymmenisen kaasoa.

Kuplia, koristeita ja kiehkuroita

Ilta käynnistyi kuohuviinivastaanotolla ja lyhyellä tietoiskulla uusimmista hääkampaus ja -korutrendeistä.

Label.m:n edustajan mukaan lettikampaukset ovat häähiuksista trendikkäimmät: kesän 2012 morsiamen kampauksen ei tarvitse olla tiukka ja siloiteltu, vaan romanttiset kihara- ja lettikampaukset suortuvineen ovat hääkampaustrendien aallon harjalla.

Hää- ja juhlakauppa Ninkan Nina Röntynen kertoi hiuskoristeiden yleistyneen morsiamilla. Kesän hääkampaus kruunataankin trendikkäästi upealla, kimaltelevalla hiuskoristeella. Hääpukuihinkin keväällä 2012 ilmestyneet sulkakorut ovat Röntysen mukaan nyt todellisen trenditietoisen morsiamen valinta.

L’Oréal Kérastasen edustaja puolestaan antoi vinkkejä hiustenhoitoon. Jotta kesämorsiamen hiukset kiiltäisivät terveinä, kannattaa hoitaminen aloittaa jo hyvissä ajoin. L’Oréalin pisteeltä haettiinkin pitkin iltaa vinkkejä juuri omalle hiuslaadulle sopivimmista tuotteista.

Lettikampaukset ovat kesän kuuminta häähiusmuotia

Inglotin pikameikeissä morsiamille loihdittiin kasvojen parhaita puolia korostavia trendimeikkejä.

Kohtaamispisteistä vinkit hiuksiin ja kasvoille

Tietoiskun jälkeen morsiamet pääsivät vapaasti kiertämään eri palveluntarjoajien pisteissä. Hair&Face Stockholmin ammattitaitoiset kampaajat mallailivat morsiamille erilaisia hääkampauksia. Moni halusi päästä kokeilemaan alun tietoiskusta löytämäänsä unelmakampausta, ja kampaajat auttoivatkin hahmottamaan unelmakampauksesta kunkin kasvojen muotoon, ja hiuksiin sopivan version.

Pettymyksiltä ei valitettavasti vältytty, eräskin morsian sai kuulla, ettei oma hiuslaatu sovellu himoittuun lettikampaukseen. Hair&Face Stockholmin kampaajat kuitenkin lohduttivat, että on hyvä tarkistaa tilanne hyvissä ajoin, jotta voidaan yhdessä kampaajan kanssa suunnitella se itselle sopiva unelmakampaus ja pettymykset eivät pääse varjostamaan hääpäivää!

Kampaustuolista oli luontevaa siirtyä Ninkan pisteelle mallailemaan unelmien hääkampaukseen sopivaa hiuskorua. Nina Röntynen kehotti morsiamia rohkeasti etsimään sitä itselle sopivaa juttua, kaikilla ei tarvitse olla tiaraa. Jos sopivaa korua ei pisteeltä löytynyt, vaihdettiin yhteystietoja ja Röntynen lupasi löytää jokaiselle sen oman, oikean korun!

Morsiamet pääsivät myös testailemaan kevään meikkitrendejä omilla kasvoillaan Inglotin värikkäillä tuotteilla.

Vinkkejä ja vertaistukea

Ammattilaisvinkkien ja tuote-esittelyiden lisäksi ilta tarjosi morsiamille erinomaisen tilaisuuden vaihtaa ajatuksia, ideoita ja neuvoja muiden morsianten kanssa. Saman juhlatilan varanneet morsiamet keskustelivat menuvaihtoehdoista ja vertailivat pöytäkarttoja, saman kirkon valinneet pohtivat kanttorin mielipidettä häämusiikista.

Samalla morsiamet saivat toisiltaan paljon kaivattua tukea ja apua. Tulevat rouvat ratkoivat yhdessä pikkuongelmia ja keskustelivat avoimesti myös ajoittain iskevästä häästressistä. Yhdessä keskustellessa aiemmin suurelta vaikuttaneet ongelmat muuttuivatkin helposti ratkaistaviksi.

Tunnelma oli koko illan ajan iloinen ja kupliva. Alun jännitys purkaantui, kun blogialiakset ja Naimisiin.info-sivustolta tutut keskustelijat esittelivät morsiamen nimimerkin takana. Blogien kirjoittajat ja lukijat iloitsivat saadessaan tavata toisiaan kasvotusten.

Illan päätteeksi morsiamet poistuivat hymyssä suin ja pieniä lahjakasseja keikutellen. Hääblogimaailmasta paistaa selvä yhteinen mielipide: näitä on saatava lisää!

Lettikampaukset ovat kesän kuuminta häähiusmuotia

Hääbloggaajia houkuteltiin esittäytymään heti illan alkuun ja kasvot nimimerkkien takaa tulivat pian tutuiksi.

Hiusillan vinkit:

 • Keskustele unelmakampauksesta kampaajasi kanssa hyvissä ajoin ja varaa aika koekampaukselle.
   
 • Kesän 2012 hääkampausmuoti suosii runollisia letti- ja kiharakampauksia.
   
 • Aloita hiustenhoito hyvissä ajoin. Hanki omalle hiuslaadullesi sopivat hoito- ja muotoilutuotteet, niin kutrisi kiiltävät hääpäivänä.
   
 • Keskustele kampaajasi kanssa myös kampaamoiden tarjoamista hoitopaketeista.
   
 • Hääkampauksen kruunaa upea hiuskoriste. Hanki asuusi sopiva hiuskoru hyvissä ajoin ja esittele korusi myös kampaajalle.
   
 • Trendikäs morsian valitsee tänä vuonna sulkakoristeisen hiuskorun.

 

Teksti Sonja Chauhan
Kuvat Mikael Halmeenmäki

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Morsiamen kauneus