Lahtelaisesta Essi Pullisesta Vuoden Kultaseppä

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Lahtelaisesta Essi Pullisesta Vuoden Kultaseppä

Lahtelaisesta Essi Pullisesta Vuoden Kultaseppä

Vuoden Kultasepäksi 2013 on valittu Essi Pullinen. Hän valmistui Lahden Muotoiluinstituutista kultasepäksi 1995 ja Taideteollisesta korkeakoulusta taiteen maisteriksi 1998. Diplomigemmologin tutkinnon Essi Pullinen suoritti 2002. Hänellä on ollut työhuone Lahdessa vuodesta 2000 lähtien.

Muotoilu on lähellä Pullisen sydäntä.
– Muotoiluratkaisut näkyvät kaikessa toiminnassa, kuten arvoperustaisessa työskentelyssä, korujen muotokielessä, brändissä ja palvelukonseptissa, kertoo Pullinen.

 

Lahtelaisesta Essi Pullisesta Vuoden Kultaseppä

Essi Pullisen korujen muotokieli perustuu rakenteellisiin ratkaisuihin, hopean, helmien sekä kivihelmien käyttämiseen. Essi Pullisen soveltama ja kehittämä rakenne mahdollistaa muotoratkaisuja, joissa ei tarvitse käyttää juotoksia. Hänen korujaan on nähty useissa näyttelyissä eri puolilla maailmaa.

Monessa mukana oleminen on kasvattanut Essi Pullisesta laajakatseisen ammattilaisen ja pedagogin. Essi Pullinen toimii Lahden ammattikorkeakoulun Muotoilu- ja taideinstituutin muotoilun koulutusvastaavana ja opettaa korumuotoilun koulu- tusohjelmassa. Hänestä on tärkeää harjoittaa ammattia korumuotoilijana ja kultaseppänä, jotta tietää, mistä puhuu opiskelijoille. Yhtä tärkeää on rakentaa siltoja yrityselämän, oppilaitosten ja järjestöjen välille.

Suomen Kultaseppien Liitto on vuodesta 1987 nimennyt vuosittain Vuoden Kultasepän. Vuoden Kultasepäksi nimetään henkilö, joka tunnetaan etevänä kulta- tai hopeaseppänä, on työskennellyt alalla vähintään viisi vuotta tai jolla on muita erityisiä ansioita kultasepän alalla.

Suomen Kultaseppien Liiton johtokunta nimeää juryn, joka suorittaa valinnan. Tänä vuonna juryyn kuuluivat: liiton puheenjohtaja, kultaseppä Esko Hassinen; liiton varapuheenjohtaja, kultaseppämestari Petri Holmberg; liiton johtokunnan jäsenet toimitusjohtaja Tina Tillander, toimitusjohtaja Mikko Pessi, kultaseppä-muotoilija Päivi Sohkanen, korumuotoilija Sanna Nuutinen sekä liiton toimitusjohtaja Alf Larsson F.G.A.

Muokattu: 2.10.2017