Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääkutsu

Kutsuva hääkutsu houkuttelee hääjuhlaan

Kutsuva hääkutsu houkuttelee juhlaan

Hääkutsun on tarkoitus kertoa paljon. Mitä, missä ja milloin -tietojen lisäksi, se on usein vinkki juhlien teemasta ja tunnelmasta. Parhaimmillaan kutsukortti myös viestii jotakin morsiusparista – ensitapaamisesta, kaapin paikasta kotona, kihlauksesta ja kosinnasta.

Jotta hääkutsu on aidosti hääparin näköinen, sen teossa luovuus ja leikkisyys ovat valttia. Hauska idea on taiteilla kortit, joiden teksti virittää hääväen juhlantunnelmaan jo etukäteen.

Hääkutsun teksti teeman mukaan

Kutsukortin tekstin muotoilu lähtee suunniteltavien hääjuhlien teemasta ja tunnelmasta. Tekstin olisi hyvä heijastella tulevien juhlien luonnetta. Juhlavieraat saavat täten hääkutsusta arvokasta tietoa muun muassa siitä, miten juhliin olisi syytä pukeutua ja millaista ohjelmaa on luvassa.

Unohda persoonaton sävy ja astu aistikkaiden adjektiivien maailmaan! Jos juhlat järjestetään keskiaikaisessa linnassa, oikeanlaista henkeä kutsukortteihin tuovat rohkeat ritarit ja jykevät tykkitornit tai vaikkapa maininta 1400-luvun malliin järjestettävistä Väen Pidoista tai Illallisista Voudin Pöydässä.

Kutsuva hääkutsu houkuttelee juhlaan

Reippaiden ja rentojen maalaishäiden hääkutsuissa puolestaan tuoksuu ja tuntuu luonto. Viritä hääkansa juhlamielelle kirjaamalla hääkutsuun jotakin häiden ohjelmanumeroista. Kerro, jos lapsille on luvassa järjestettyjä leikkejä tai pelejä, kuten aarteiden etsintää aitassa, tai jos kesäillan hieman hämärtyessä vanhassa ladossa valssataan tai rockataan Rollings Stonesin tahtiin.

Tunteet peliin!

Vapaamuotoisessa ja persoonallisessa kutsussa myös tunteista saa puhua, jos se on itselle luontevaa. Pieni tunteilu sopii hääkutsujen tunnelmaan ja yksilöi ne morsiusparin tuntuisiksi.

Mainio idea on taiteilla kutsukortin virallisten tietojen oheen aforismi tai muutama lyyrinen säe. Rakasta sulhoa runossa, kuvaile kultasi kauneutta, kirjaa mielitiettysi mieluisat piirteet!

Vaikka et koe olevasi lyyrikkona luonnonlahjakkuus, kannattaa runon tekoa edes harkita. Pieni tarina teistä ja pari riviä rakkaudesta syntyy yllättävän helposti, kun unohtaa ylevyyden ja yltiöromanttisuuden tavoittelun. Arjesta ammentaa sanottavaa, ja sanat ja muoto vapaamuotoiseen runoon löytyvät ilman runousopin tuntemustakin.

Kutsuva hääkutsu houkuttelee juhlaan

Jos tunnet runoutta tai olet siihen innostunut perehtymään, ajatusten pukeminen japanilaisen haikurunon muotoon voi olla sinun juttusi. Haiku on pelkistetty, mietelauseenomainen runo, joka soveltuu hienosti hääkutsuun. Siinä jokin tunne tai tunnelma kuvataan yleensä luonnon elementein tai ilmiön.

Haiku muodostetaan siten, että siinä on kolme säettä ja 17 tavua. Tavut jaetaan säkeiden välille niin, että ensimmäisellä rivillä on viisi tavua, toisella seitsemän ja kolmannelle viisi.

Luovuutta ja yksilöllisyyttä kutsukorttiin saa myös, jos kortin tekstin tekee kokonaisuudessaan lyyriseen muotoon. Tällöin viralliset tiedot on upotettu näppärästi ja sointuvasti säkeiden sisään.

Jotain hauskaa, jotain lainattua

Jos tunnelmointi ja riimittely ei ota onnistuakseen, persoonallisen kutsun voi rakentaa myös kirjaamalla tärkeät tiedot korttiin omin sanoin huumorinsävytteisesti tai lainaamalla toisten keksimää. Ota korttiin ote lempilaulustasi tai suosikki kirjastasi, joka on kuin teistä tehty.

Fontti viimeistelee hääkutsun

Kun kutsukortin teksti on valmis, kannattaa käyttää hetki sopivan kirjasintyypin valintaan. Metkojen merirosvohäiden korteissa komeilevat eri kirjasimet kuin hienostuneiden merihuvilahäiden arvokkaissa kutsuissa.

Miettikää, millainen fontti tukisi parhaiten muotoilemanne tekstin sanomaa, sävyä ja tunnelmaa. Vivahteikasta vai vähäeleistä? Koukeroista vai pelkistettyä suoraa linjaa? Paras fontti löytyy kokeilemalla erilaisia tekstin- ja kuvankäsittelyohjelmien tarjoamia vaihtoehtoja, joita on runsaasti.

Eikä ammattilaiselta avun pyytämistä kannata arkailla. Heiltä tyylikkäästi suunnitteltu ja taitettu kutsukortti syntyy käden käänteessä, eikä useimmissa tapauksissa maksa itsetehtyä enempää, mutta säästää omaa vaivaa ja hermoja.

Häät.fin Hääpalveluista löydä rautaisia ammattilaisia avuksesi! Hääpalvelut Hääkutsut ja koristeet

Teksti Essi Kurkinen

Kutsuva hääkutsu houkuttelee juhlaan

Muokattu: 7.6.2024

Syvenny teemoihin:

Lue lisää samasta aiheesta

Kiittäminen on tärkeä osa juhlaperinnettä – kiitoskortit edelleen suosittu tapa

Kiittäminen kuuluu vahvasti suomalaiseen juhla- ja hääperinteeseen. Se on kohtelias tapa kertoa hääv...

Viisi vinkkiä, kuinka pyydän häälahjaksi rahaa

Miten voisi hääkutsussa hienovaraisesti ilmaistaan, että hääparin toiveena on fyysisten häälahjojen ...

Pidä hääkutsu ytimekkäänä – lisätieto laitetaan liitteisiin

Hääkutsun on tarkoitus kertoa vieraille juhlien tyylin ja antaa vihjeitä tulevasta. Tyylin valinta, ...

Mikä ihmeen Save the Date -ilmoitus?

Save the Date -kortti eli varaa päivä -kortti on Amerikasta rantautunut tapa postittaa ennakkoilmoit...

Kuusi tekstiesimerkkiä hääkutsuun

Monelle hääkutsun teksti tuottaa päänvaivaa. Tyylejä tekstiin on monia, eikä oikeita ja vääriä vaiht...

Miten hääkutsuun kirjoitetaan kutsun saajien nimet?

Hyvän tavan mukaan hääkutsut osoitetaan aina kaikille kutsuttaville henkilökohtaisesti. Pyri siis ki...

Mainos

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Modernin minimalistisissa häissä vähemmän on enemmän. Herkät valkoiset kevätkukat korostavat rakkauden juhlan ainutkertaista tunnelmaa. Mikä väripaletti on avainasemassa? Entä millä muilla keinoin häiden tyylistä saa minimalistisen?

boheemi valkoinen minimalistinen hääkattaus

Kuva Maria Hedengren

Levollinen kokonaisuus syntyy siitä, että yksityiskohtia lisätään vain tarkkaan harkiten.

Luonnonmateriaaleista valmistetut pöytäliinat, korkeat kynttilät, käsintehdyt keraamiset lautaset ja modernilla typografialla painetut siemenpaperituotteet muodostavat hallitun kokonaisuuden.

Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuo runsaat tuorekukkainstallaatiot, jotka erottuvat valkoista seinää vasten ja muodostavat upean taustan seremonialle ja hääkuvaukselle.

Kakun huippumoderni veistoksellinen muoto ja rauhallinen värimaailma ovat V.K. Cake & Sculptingin käsialaa.


”Neutraalit värit sitovat kattauksen elementit toisiinsa.”


Viettelevä valkoinen edustaa rauhaa ja tyyneyttä

Niukkaan väripalettiin koottiin runsaasti valkoisen ja harmaan sävyjä sekä hentoa kevään vihreää, jotka yhdessä muodostavat pehmeästi sointuvan harmonian.

Ota värit muistiin tallentamalla ne omaan käyttöösi!

Väripaletti modernin minimalistisiin häihin

4 vinkkiä moderniin hääkattaukseen

1. Vain muutama väri
2. Erilaiset tekstuurit
3. Elävän näköiset niittymäiset kukat
4. Ei mitään turhaa. Keep it simple!

morsian hääpuku ja hääkimppu

Kuva Maria Hedengren

Morsian

MAJ:n kampaaja ja meikkaaja Shirin saapui paikan päälle loihtiakseen morsiamelle minimalistisen lookin, jonka kulmakiviä ovat puhtaan kaunis häämeikki ja huoleton undo-kampaus. 

Monique Lhuillierin ylellinen Bloom-puku koostuu hienostuneista yksityiskohdista ja henkii naisellista viehätysvoimaa ja glamouria.

Little Wedding Factoryn sitoma hääkimppu kietaistiin yhteen Story of Silkin käsinvärjätyillä silkkinauhoilla.

puhtaan valkoiset häät morsian hääkimppu ja vihkisormus

Kuva Maria Hedengren

Korut

Macor Jewellery -korut edustavat siroa ja minimalista tyyliä – designer-twistillä. Huolellinen suunnitteluprosessi, tarkkaan harkittu muotoilu ja ympäristöystävällinen valmistus ovat brändin keskiössä. Kuvan Siro Ovaali 1.00ct sivukivillä ja Onni 1.6 -sormussetti on ihanteellinen valinta hänelle, joka etsii siroa sormusparia, näyttävyydestä ja eettisyydestä tinkimättä. Korut ovat valmistutettu taitavilla suomalaisilla kultasepillä.

puhtaan valkoiset häät sulhanen laittaa takkia päälleen

Kuva Maria Hedengren

Sulhanen

Tärkeään päivään kannattaa valita juuri sinun näköisesi puku. Panostamalla istuvuuteen ja sopivaan kankaaseen varmistat, että näytät hyvältä ja voit nauttia joka hetkestä. Turolta löydät uusimmat kankaat, niin juhlaan kuin arkeen. Tarjolla on sekä upeat omien mittojen mukaan tehtävät puvut että kauteen sopivat valmispuvut. Turon istuvuudet ovat tehty suomalaiselle miehelle. Juuri siksi ne istuvat hienosti niin monelle.

Tyylin avaimet

 

Konsepti, stailaus ja valokuvaus
Maria Hedengren

Suunnittelu 
Maria Hedengren, Little Wedding Factory ja Häät-lehti

Kukat, somistus ja paperituotteet
Little Wedding Factory

Sulhasen asu 
Turo

Hääpuku 
Monique Lhuillier

Kihla- ja vihkikorut
Macor Jewellery

Cocktailkorut
Philippe Ferrandis

Kengät 
Miu Miu

Hiukset ja meikki
MAJ

Hiuspinnit 
Jennifer Behr

Hääkakku 
V.K. Cake & Sculpting

Keramiikka 
Mari Paikkari

Silkkinauhat 
Story of Silk

Miljöö 
Casual Friday Studios

Morsian 
Zuzana Malta @deardrake

Maija Lehtinen Little Wedding Factory sytyttää kynttilää

Kuva Maria Hedengren

Minimalistisen kauneuden innoittamana hääkuvaaja Maria Hedengren loi modernin mutta herkän häätyylin yhdessä Little Wedding Factoryn kukkasuunnittelija Maija Lehtisen kanssa.

Valokuvaaja Maria Hedengren

Valokuvaajan silmin

Look how deeply we have loved

“My vision is to create art so heartfelt and expressive that it binds you, soul and spirit, to the very essence of your love. That in decades to come you don’t just look back and think, ‘God, we were beautiful’ but ‘Look how deeply we have loved.’ Art that reminds you just what your heart is capable of holding for one another.”

Helsinkiläisen hääkuvaaja Maria Hedengrenin kuvaustyyli heijastaa hänen vankkaa taustaansa valokuvataiteessa, kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Hänelle tunnusomaisissa kuvissa yhdistyvät vahva sommittelu, kaunis valo ja levolliset ilmeet.

Marian kädenjälki on ainutlaatuinen yhdistelmä dokumentaarista, muotokuvauksellista ja toimituksellista tyyliä, jonka tuloksena syntyy samanaikaisesti ajattomia ja moderneja kuvia. Taiteellisuus on hänelle refleksi, sommittelu yhtä intuitiivista ja luonnollista kuin hengittäminen. Marian laaja kokemus häistä tarkoittaa myös sitä, että hän ei epäröi tukea teitä läpi koko hääpäivän ja saa teidät tuntemaan olonne kevyeksi ja rentoutuneeksi. Tarvittaessa hän ottaa ohjat käsiinsä, ja muutenkin hänen panoksensa teidän päivässänne ulottuu paljon upeiden kuvien tallentamista pidemmälle. Teille hääpäivä on elämistä ja kokemista varten.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 24.5.2024