Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Kuntokuuri ennen häitä? Poimi Lotan treenin resepti!

Kuntokuuri ennen häitä? Poimi Lotan treenin resepti!

Kiireiselle kesän 2016 morsiamelle Lotta Näkyvälle suunniteltiin kokovartalotreeni, joka auttaa pysymään kunnossa. Ota sinäkin Lotan treeni elämäntavaksesi, ei kuuriluontoiseksi osaksi häiden suunnittelua.

Käsi ylös, morsian, jos olet aloittanut tai aiot aloittaa häädieetin tai kuntokuurin ennen häitäsi?

Itse olen kaikkia kuureja vastaan, ihan jo periaatteestakin, koska mielestäni olisi erityisen kiva näyttää ihan omalta itseltään hääpäivänä. Lisäksi haluan ehdottomasti keimailla hääpuvussani vielä kymmenenkin vuoden päästä niin, että vetoketju menee kiinni, eikä se ole mahdollista, jos pakotan kroppani erityiseen hääkuntoon tai johonkin luonnottomaan muottiin yhdeksi päiväksi.

Kuntokuuri ennen häitä? Poimi Lotan treenin resepti!

Haussa hyvän olon tunne

Mutta vaikka olenkin kuureja vastaan, liikunnan merkitys elämässäni on äärimmäisen suuri. Treenaan 4-9 kertaa viikossa jahdaten hyvän olon tunnetta, joka tulee onnistumisista ja itsensä ylittämisestä. Se saattaa olla lihastärinän läpi puskeminen Barre-tunnilla tai arabiflikin onnistuminen telinevoimistelussa. Yhtään en pistä pahaksi myöskään katsella kaunista luontoa lenkillä. Tämä liikkumisesta saatu hyvän olon tunne on äärimmäisen tärkeä tekijä stressinsietokykyni parantamisessa hektisinä aikoina. Erityisesti haluan välttää yhtälöä

Lotta + häät – treeni = stressi = Bridezilla

Kuntokuuri ennen häitä? Poimi Lotan treenin resepti!

Täällä Jenkeissä saan päättää aikatauluistani pitkälti itse, joten treenailu onnistuu helposti aika lailla päivittäin ja sille on mahdollista pyhittää aikaa. Yleensä käyn Barressa tai teen intervallitreenin salilla. Lisäksi tulee tehtyä palauttavia kävelyjä venyttelyineen tai käytyä hot joogassa. Välillä on väkisinkin pidettävä lepopäiviä ettei ylirasitu. Mutta tiedän jo nyt, että Suomeen siirtyessäni tulee kiire ja pari treeniä päivässä on silloin sula mahdottomuus. Toukokuun alussa on enää reilu kuukausi häihin, ja kalenteri on täyttynyt hyvää vauhtia työkeikoista.

Kuntokuuri ennen häitä? Poimi Lotan treenin resepti!

Ratkaisu kiireen keskelle: morsiamen kokovartalon kiertoharjoittelutreeni

Koska rakastan liikuntaa, kieltäydyn ottamasta siitä lisästressiä. Siksi en suostu ottamaan huonoa omatuntoa siitä, jos en ehdi joka päivä salille tai lenkkipolulle. Tässä vaiheessa kuvaan astuu Janni! Olen kyllä kiitollinen siitä, että yksi kaasoistani on Suomen tunnetuin fitness-malli ja personal trainer Janni Hussi, jolta löytyy treenipankista läjä eri tilanteisiin sopivia treenejä.

Pohdiskeltuani ääneen loppukevään aikatauludilemmaa, Janni superystävällisesti loi kiireisen morsiamen supertehokkaan kokovartalon kiertoharjoittelutreenin niin, että saan tehtyä kokonaisvaltaisesti koko kropan kerralla. Ja hän antoi luvan jakaa sen myös teille! Kaikki liikesarjat on esitelty havainnollistavin kuvin, jotta jokainen osaa varmasti tehdä kaiken oikein alusta loppuun!

Tässä treenissä on sopivasti myös mahdollista haastaa itsensä. Olisiko seuraava kierros vaikka hieman nopeampi kuin edellinen?

>> Lataa morsiamen kiertoharjoittelutreeni ILMAISEKSI täällä!

Kuntokuuri ennen häitä? Poimi Lotan treenin resepti!

Lotan huomio!

Älkää kuitenkaan ottako paineita, jos treeniohjeissa mainittu ideaalitilanne aiheuttaisi liikaa stressiä – häiden suunnittelussa on ihan riittävästi tekemistä! Tähän väliin ei kannata lähteä millekään tehokuurille, vaan antaa myös itselleen tilaa hengittää.

Joten ei muuta kuin hyviä treenejä meille kaikille!

Muokattu: 3.10.2017