Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Kun reaktioksi riittää pelkkä kuiskaus: Say Yes to the Dress -tiimi tekee tunnekauppoja rohkeiden morsianten kanssa

Say Yes to the Dress Suomi 2019 -tiimin mentori Sami Sykkö

Kuva Sari Yli-Salomäki / Häät

Lokakuussa 2019 televisioruutuihin pyörähtävän, Suomen ensimmäisen Say Yes to the Dress -tuotantokauden ’Randy Fenolina’ nähdään muodin asiantuntija Sami Sykkö (kuvassa yllä).

– Tämä tehtävä oli minulle erittäin mieluinen mutta samalla kuin matka toiselle planeetalle, ensimmäisen reality-sarjansa Say Yes to the Dress -tuotannon myötä purkittanut Sami Sykkö nauraa.

– Aikaisemmin olen katsonut juhla- ja häämuotia haute couturen näkökulmasta enkä ollut koskaan tutustunut kansainvälisten hääpukuvalmistajien maailmaan, Sami Sykkö kertoo.

Millainen hääpuku sopii minun tyyliini?

– Jo ensimmäisessä tuotantopalaverissä pöydän yli vilisi numerosarjoja, tilausaikoja ja kokotaulukoita, joista en aluksi käsittänyt yhtään mitään. Onneksi Niinattaren ammattitaitoinen tiimi Niina Kuhdan luotsaamana otti homman haltuunsa, ja sain itse keskittyä omaan rooliini eli olla tyylin asiantuntijana auttamassa morsianta tekemään hänelle oikean päätöksen.

Say Yes to the Dress Suomi 2019 -tiimin pukeutumisasiantuntijat Sami Sykkö ja Niina Kuhta

Kuva Sari Yli-Salomäki / Häät

Ohjelmassa 20 morsiamen päätöksiä mentoroinut Sami Sykkö kertoo liikuttuneensa morsianten avoimmuudesta ja aidoista reaktioista hääpukuja sovitettaessa.

– Oli vaikuttavaa nähdä, kuinka tunteikkaasta ratkaisusta on kysymys. Vaikka päätös on suuri rahassakin mitattuna, naiset pystyvät tekemään valintansa nopeasti ja ilmaisemaan tunteensa avoimesti kukin omalla tavallaan, kun se oikea on löytynyt.

– Joskus aidoksi tunnereaktioksi riittää pelkkä kuiskaus, Sami Sykkö tietää.

Say Yes to the Dress Suomi 2019 -tiimin Jenny, Niina ja Catsi

Kuva Sari Yli-Salomäki / Häät

Morsiamet avoimina

Niinattaressa työskentelevät hääpukukonsultit Jenny (kuvassa vas.) ja Catsi (kuvassa oik.) komppaavat tyylimentori Sami Sykköä.

– Vaikka suomalaisia pidetään hiljaisina, tunteet kyllä purkautuvat sovituksissa, ja juuri se tekee työpäivistämme niin upeita, Jenny ja Catsi hehkuttavat.

Odotettavissa on tunteiden koko skaala

– Upeiden morsianten että heitä oikean hääpuvun valinnassa auttavien asiantuntijoiden reaktiot ovat niin liikuttuneita kuin repäiseviä mutta aitoja kaikki, valottaa Niinatar-liikkeen yrittäjä Niina Kuhta, joka nähdään mentoroimassa kymmenen Say Yes to the Dress -morsiamen häämekkovalintaa.

Hääpukujen maailmaa hyvin läheltä seuraava Häät-lehden ja Häät.fin päätoimittaja Sari Yli-Salomäki sai mahdollisuuden katsoa ja fiilistellä sarjan ensimmäistä jaksoa jo ennakkoon.

– Jäin tarinoiden koukkuun välittömästi, ja katsoin koko ohjelman samalta istumalta.

– En voi kuin ihailla sitä, miten luontevasti jakson ihanat morsiamet ja suorasanaiset makutuomarit selviytyvät jännittävästä ja tunteikkaasta tilanteesta. Tämä on todella upea kurkistus hääpukuliikkeen arkeen, sekä kiperiin tilanteisiin että onnen kyyneliin! Sari Yli-Salomäki iloitsee.

– Ehkä tunnereaktio on niin voimakas siksi, että hääpukuliikkeessä morsian näkee itsensä ensimmäistä kertaa morsiamena, ja matka alttarille konkretisoituu, Niina Kuhta summaa.

Say Yes to the Dress Suomi 2019 -ohjelmaa juhlistava hääkakku

Kuva Sari Yli-Salomäki / Häät

Say Yes to the Dress Suomi nähdään TV5:llä maanantaisin klo 20.00 14.10.2019 alkaen ja dplayssa.

Muokattu: 2.10.2019