Kreikka houkuttelee häämatkalaisia vuodesta toiseen – tiesitkö näistä kohteista?

Kreikka heinakuu

Kuva GNTO / Archive

Kosmopoliittinen unelma, Korfu

Korfu on kaikkein kosmopoliittisin Välimeren kohde ja se todella lumoaa vierailijansa.

Saari, jolla Odysseus tapasi prinsessa Nausicaan yhdessä Homeroksen Odysseian tunnetuimmista kohtauksista, on maaginen kohde ympäri vuoden; värikkäät musiikkitapahtumat, kulinaariset juhlat, uskonnolliset festivaalit, syvistä venetsialaisista vaikutteistaan tunnetut karnevaalijuhlat ja Kreikan iloisin pääsiäinen muodostavat houkuttelevan sekoituksen ihan kaikille.

Korfun yksi tunnetuimmista alueista on Vlachernan saareke, mikä yhdistyy pääsaareen pienellä sillalla, johon pienet veneet ankkuroivat viedäkseen ihmisiä tutustumaan paikalliseen luontoon. Tämä on myös todella idyllinen paikka hääjuhlalle, sillä vastapäätä komeilee Pontikonisin saari, missä legendan mukaan on laiva, mikä toi Odysseuksen Phaecian saarelle, viimeiseen määräänpäähänsä ennen kotisaari Ithicaa.

Kreikka heinakuu

Kuva GNTO / Archive

Lue lisää Jooniansaarista täältä!

Kurkkaa täältä  mitä kaikkea Korfulla on tarjota.

Ioannina, matka maagisessa maassa

Epiruksen pääkaupunki Ioannina levittäytyy kauniin Pamvotida-järven ympärille. Luonnonmukainen ympäristö, ilmasto ja kaupungin luonne ovat kehittyneet tämän huikean vesistön vaikutuksesta, mikä onkin alueen tavaramerkki. Tyyni järvi ja sen pieni saari ovat luonnonmuistomerkki, mistä ympärillä oleva koko alue elää ja hengittää.

Kreikka heinakuu

Kuva GNTO / archive

Kaupungin isoimpia etuja ovat sen mahdollisuudet sekä talvi- että kesäaktiviteetteihin. Zagorochoria, Tzoumerka, Metsovo ja Dodoni sijaitsevat kaikki samalla alueella, lyhyen matkan päässä Ioanninasta. Kesäkuukausien aikaan turistit suosivat Joonianmeren saaria, ja myös Pargaa ja Syvotaa, kahta merenrantakaupunkia, jotka ovat molemmat nousseet suosituiksi kohteiksi, kätevän matkan päässä Ioanninasta.

Kreikka heinakuu

Kuva GNTO / Archive

Volos - Pelion, pako myyttisten Kentaurien kotimaahan

Volos on yksi suurimmista ja kauneimmista Kreikan kaupungeista ja se sijaitsee mantereen keskikohdissa, meren rannalla. Täällä on myös yksi maan vilkkaimmista satamista. Volos on rakennettu Pagasetic-lahden sisimpään kohtaan, Pelion-vuoren juurelle. Täällä raikkaan suolainen merituuli sekoittuu myyttisten kentaurien kotimaan tuoksuvaan vuoristoilmaan.

Kreikka heinakuu

Kuva P. Merakos

Pelion-vuori on ensimmäinen kohde, mikä tulee mieleen, kun Volos mainitaan. Vuorella ei ole kovinkaan paljon erämaahenkisyyttä tai korkeutta. Mutta paljon muuta mieletöntä täältä löytyy.

Portaria on yksi Pelionin kosmopoliittisin kylä, mikä pursuaa elämää, sillä täällä käy vierailijoita ympäri vuoden. Vuoren juurella sijaitseva kylä on ensimmäinen vastaantuleva paikka Voloksen jälkeen. Sen suosio matkailukohteena ja sitä seuraavana kosmopoliittisuutena johtuu sen läheisyydestä sekä hiihtokeskukseen että mereen. Luksushotellit, perinteisemmät hostellit, vuokrahuoneistot, ravintolat ja tavernat sekä lukuisat baarit ja kaupat tarjoilevat kyllä ihan kaiken mitä mieleen tulee hankkia ja kokea.

Kreikka heinakuu

Kuva GNTO / P. Merakos

Sifnos, tasapainoinen ja harmoninen sykladinen saari

Sifnos on hienojen makujen, aikaa kunnioittavien tapojen ja perinteiden kylä. Sen lukuisat kappelit, tuulimyllyt, ihastuttavat rannat, kristallinkirkkaat vedet ja rauhallinen elämäntahti tekevät kohteesta ideaalisen häille. Sykladien lounaisosassa sijaitseva saari on suosittu sen arkkitehtuurin, paikallisten herkkujen, keramiikan ja keramiikkataiteen sekä kesäisen vilkkaan yöelämänsä vuoksi.

Kreikka heinakuu

Kuva Municipality of Patmos

Kreikka heinakuu

Kuva Municipality of Sifnos

Näkymä Panagia Chrysopigista eli keskiaikaisesta luostarista on todella kaunis. Puhtaanvalkoinen luostari sijaitsee kallion päällä, kirkkaan meren ympäröimänä.

Lue lisää Sifnoksesta täällä.

Tiesitkö, että Kykladeihin kuuluu 33 saarta ja saareketta? Tutustu lisää tähän Aigeianmeren kuuluisimpaan saariryhmään!

Patmos, uskonnollinen perintö kohtaa luonnon kauneuden

Patmos on maailmankuulu sen uskonnollisesta perinnöstään, sillä täällä Johannes kirjoitti Ilmestyskirjan. Viime vuosien kuluessa Patmoksesta on tullut luontoa arvostavien kohde. Tänne suuntaavat myös ihmiset jotka haluavat kokea henkisen ilmapiirin upeissa maisemissa.

Kreikka heinakuu

Kuva Photo: Compliments of Municipality of Patmos

Kun kulkee Choran labyrinttimaisilla pienillä kujilla, päätyy Panagia Diasozousa -kirkon eteen, mikä on koristeltu perinteisesti freskoilla.

Kreikka heinakuu

Kuva GNTO / Archive

Katso mitä kaikkea Patmos tarjoaa!

Dodekanesian saariryhmään kuuluu 12 isoa saarta ja lukuisia pienempiä. Näissä on yhteensä 60 linnaa. Lue lisää!

Kreikka logo

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ, YHTEISTYÖSSÄ KREIKAN VALTION MATKAILUN (GNTO) KANSSA.

Jaa juttu