Näille Kreikan saarille tahdot varmasti häämatkalle!

Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Lumoava häämatka Kreikkaan! 6 x rakkautta tihkuva saari

Artikkeli sisältää maksettua mainossisältöä

spetses

Kuva Johanna Lehtinen

1. Kythera – hyppää jumalattaren rakkauden syleilyyn

Kytheran saari on Afroditen, rakkauden jumalattaren, synnyinpaikka kreikkalaisen runoilijan Hesiodin mukaan. Saari oli ranskalaisen taidemaalari Jean Antoine Watteaun ja kuuluisan ranskalaisen runoilijan Charles Baudelairen inspiraation lähde aikanaan. Myös kreikkalainen elokuvantekijä Theo Angelopoulos oli hyvin vaikuttunut saaren tunnelmasta ja kauneudesta. Kythera on kyllästetty kauneudella. Rantaviivaan ulottuvat laaksot, vihreän sävyissä hehkuvat vuorenrinteet, karua kivikkoista kauneutta ja rinnettä pitkin pulputtavat lähdevedet vievät tämä häämatkatkokemuksen ihan uudelle tasolle. Et takuulla ole kokenut tällaista missään! Saarella on pittoreskejä pieniä kyliä, tajuttoman herkullista ruokaa ja arkkitehtuuria, mikä sulautuu venetisialaisvaikutteisiin. Huh miten upeaa!

Lue täältä lisää saaresta ja tästä voit kurkata häiden järjestämisestä Kytheralla.

Kreikka kesakuu

Kuva GNTO/K. Filippini

2. Kea – pysähdy keskelle kauneutta

Kean lumoavan vetovoiman salaisuus on sen pitkään ulottuvissa perinteissä ja mielenkiintoisessa historiassa. Maisemat laittavat haukkomaan henkeä takuuvarmasti. Vehreät niityt, korkeat kukkulat, viini- ja oliivilehdot, rotkot, luolat ja kätketyt rannat tarjoilevat melkoisen määrän ihasteltavaa. Täällä voit kokea Kykladien suurimman tammimetsän ja sen rikkaan linnuston. Huh!

Lue lisää Keasta ja kurkkaa häiden järjestämisestä saarella!

Kreikka kesakuu

Kuva GNTO / Archive

3. Skyros – mytologian lähteillä

Skyros on Sporadien eteläisin saari. Täällä mystisyys vie häämatkailijan huikeisiin tunnelmiin, sillä monet Kreikan mytologian sankarit kuten Lykomedes, Theseus, Akilles ja Neoptolemus liitetään juuri tähän saareen. Valtava määrä valloittajia jätti jälkensä saarelle vuosisatojen aikana, mikä näkyy täydellisesti saaren perinteissä, tavoissa ja arkkitehtuurissa.

Skyroksesta voit lukea lisää täältä.

Kreikka kesakuu

Kuva GNTO / Archive

Kreikka kesakuu

Kuva GNTO / Archive

4. Hydra – Argo-Saronisten saarten tyylikäs lady

Hydra pulppuilee viehätysvoimaa melkoisella sykkeellä, sillä täällä viettävät lomiaan sekä kreikkalaiset että ulkomaiset jetsetterit. Saaren vahvat laivastoperinteet ja kosmopoliittinen ilmapiiri ovat käsinkosketeltavia. Hydra oli muun muassa taidemaalari Nikos Hatzikyriakos-Ghikan, Leonard Cohenin ja Henry Millerin asuin- ja lomailupaikka. On täällä asunut ja lomaillut vuosien saatossa monia muitakin julkisuuden henkilöitä, kuten Maria Callas, Pablo Picasso ja Sophia Loren. Aika vaikuttavaa!

Hyppää Hydran kyytiin täällä ja kurkkaa täältä millaiset unelmien häät voit järjestää saarella.

Kreikka kesakuu

Kuva GNTO/ Tsafos

5. Spetses – Ateenasta vain lyhyt matka

Spetses tunnettiin venetsialaishallinnon alla Isola di Spezien -nimellä sekä Pityoussa-nimellä ennen muinoin. Saarelle on vain 54 merimailia matkaa eli hieman vajaa sata kilometriä Ateenasta! Jumalaiset rannat, kirkkaat vedet, tyylikäs yöelämä ja sekoitus huikeaa historiaa sekä kulttuuria vievät jalat alta! Täällä voi piipahtaa vain hetken tai viettää pidemmän rakkausloman.

Kaikki mitä haluat tietää Spetsesistä, lue täältä.

Kreikka kesakuu

Kuva GNTO archive

6. Kimolos - suloisen kaunis häämatkakohde

Pikkuinen mutta todella kaunis saari sijaitsee Kykladien läntisessä osassa Miloksen vieressä. Vulkaaninen maaperä on Kimoloksen tunnusmerkkejä. Saaren nimi juontaa juurensa kalkkikaivoksiin, sillä kimolia tarkoittaa kalkkia. Erityisen kuuluisa Kimolos on hiekka- ja pikkukivirannoistaan sekä luolistaan. Täällä häilyy seitinohut samankaltaisuus Kykladien muiden saarten kanssa: valkoisia taloja, mukulakivikatuja, sydämenlyönnit väliin jättäviä hiekkarantoja sekä paikallisten vuolas vieraanvaraisuus.

Kimoloksen viehätysvoimasta täällä lisää!

Kreikka logo

ARTIKKELI ON MAINOSSISÄLTÖÄ. TOTEUTETTU YHTEISTYÖSSÄ KREIKAN MATKAILUN (GNTO) KANSSA.

Haluaisitko järjestää häät linnassa Kreikassa? Onnistuu - lue lisää Häät.fissä!

Muokattu: 22.6.2023