Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääkampaus ja häämeikki

Kokemuksia karvanpoistosta sokeroinnilla

Karvanpoisto sokeroinnilla

Sokerointi on ehdottomasti paras karvanpoistomenetelmä kaikin puolin, mutta varsinkin häitä ja häämatkaa ajatellen ehdoton, hehkuttaa Sofia omasta kokemuksestaan.

Melkein kymmenen vuotta sitten opiskelukaverini kertoi, kuinka hän poistaa kaikki karvansa sokerilla. Mietin miten ihmeessä se onnistuu muka niin hyvin, hänellä oli silkinpehmeä iho käsivarsissa eikä koskaan pienintäkään sänkeä. Ja niitä hän kuulemma siis sokeroi.

Puhuimme aina, että hän sokeroisi minutkin, mutta jotenkin se aina jäi kunnes muutinkin opiskelukaupungistani pois. Vasta muutama vuosi sitten kävin ensimmäistä kertaa sokeroinnissa. OOOOOHHHH oli varmasti ensimmäinen asia, joka suusta pääsi kun kidutus oli loppunut. Ja mikä parasta, intiimeissäkään paikoissa ei ollut karvankasvun aiheuttamaa kutinaa missään vaiheessa! Ja karva on kasvaessaan paljon hennompaa ja vaaleampaa, nyt joistain kohdista säärissä on karvankasvu jo kokonaan loppunut.

Pihinä aloin sokeroimaan kotona

Tein itse sokerimassan, netistä löytyi hyvin ohjeita. Tämä on kuitenkin todella työlästä, ja vuosien karvailun (aikaväli venyi aina liian pitkäksi) jälkeen olen todennut parhaimmaksi käyttää ammattilaisen palveluja. Ostin myös ammattilaismassaa kotiylläpitoon helpoille paikoille, kuten bikinirajalle ja säärille.

Massaa on todella vaikea saada oikeanlaiseksi itse tekemällä, ja vaikka se joka kerta on lopulta onnistunut, on loputon kuuman massan venyttely saanut aina käteni kipeiksi. Kyllä, ihmetyttää miten samoista aineksista voi saada niin erilaista massaa, ja toisaalta myös harmittaa maksaa 45 € aineesta, jonka tekeminen maksaa alle pari euroa... Ehkä nyt kuitenkin saisin nauttia kesästä ilman murheita karvoista väärissä paikoissa.

Sokerointi on luonnonmukainen tapa, ja sopii myös atoopikoille hellävaraisuutensa vuoksi. Itse kärsin pahasta atopiasta ja kuivasta ihosta, ja tuntuu että sokerointi auttaa ihoanikin viemällä turhan kuolleen ihon mukanaan koskematta terveeseen ihoon.

Karvanpoisto sokeroinnilla

Pääsin tutustumaan Posliini-nimiseen pelkkiä sokerointeja tekevään kauneushoitolaan, jota on Herttoniemessä vuodesta 2015 asti pitänyt hurmaava naisyrittäjä. Rosa on ihanan mutkaton, ja hän saa varmasti jokaisen rentoutumaan tämän jokseenkin kivuliaankin toimenpiteen aikana.

Hän mainostaa hoitolan olevan vain naisille, mutta kerrallaan on vain yksi asiakas, niin sinänsä se tuntui jopa vain hassulta erottelulta. Nyt minulle tehtiin kainaloiden ylläpitohoito, sillä olin juuri muutamaa viikkoa aiemmin käynyt täyssokeroinnissa Tampereella. Nyt en edes huomannut Rosan työskentelyä siinä rupatellessamme, kunnes hän jo ilmoittikin minun oleva valmis.

Vaikka karva oli vielä todella lyhyttä (ekan kerran jälkeen ne karvat jotka on vasta tuloillaan pukkaavat nopeasti esiin, kun nekin on otettu niin kestää melko pitkään seuraavaan sänkeen), jäi vain ihan muutama haituva jäljelle käsittelyn jälkeen. Rosa käyttää yhtenä sokerimassana ihanan tuoksuista ja näköistä vaniljasokeria, josta kuva alla. Tätä olisi tehnyt mieli lapata lusikalla suuhun!

Karvanpoisto sokeroinnilla

Posliini tarjoaa morsiuspakettia tarjouksena 160 €, johon kuuluu kokonaisvaltainen karvanpoisto.

Suosittelen käymään ensimmäistä kertaa hyvissä ajoin ennen häitä, ja käydä aina sängen kasvaessa tarpeeksi pitkäksi hoidattamassa se, laskien viimeisen kerran häitä edeltävälle viikolle. Näin saa parhaimman lopputuloksen mahdollisimman pitkään pysyväksi (yli siis sen häämatkan). Kolme kertaa riittää hyvin, mutta mitä useammin, sitä parempi.

Sokerointi on ehdottomasti paras karvanpoistomenetelmä kaikin puolin, mutta varsinkin häitä ja häämatkaa ajatellen ehdoton!! Ei yksikään morsian halua tärkeän päivänsä tai upean rantaloman tiimellyksessä miettiä kutkuttavia sänkikarvoja tai höylän raapimaa ihoa.

Loppuun vielä oma vinkkini kotisokeroijille. Kun massa rupeaa vetelemään viimeisiään eikä enää ota karvoja kunnolla, vedä sillä jalkapohjat! Lähtee kivasti kuollut iho sieltäkin! Muista vaan olla lavuaarin lähellä, koska tahmajaloilla on melko ikävä lähteä läpi asunnon niitä pesemään. ;)

Vinkit sokeroitiin antoi Ammattilainen hä(d)issään -blogin Sofia

Kuva ylinnä Pixapay

Muokattu: 3.10.2017

Syvenny teemoihin:

Lue lisää samasta aiheesta

Morsian taltuta häästressi: Neljä takuuvarmaa vinkkiä!

Lue muun muassa Anna Perhon räiskyvän huikeat vinkit stressin selätykseen.

Miten saada kestävät kiharat hääpäiväksi?

Monen morsiamen pelkona on kampauksen latistuminen, jos ottaa hiukset auki -kampauksen hääpäiväksi. ...

Millaiset hääkorut morsiamelle?

Onnistunut morsiamen häätyylin syntyy yhdistämällä morsiamen mieltymykset, juhlavuus ja korujen tasa...

Huntu – asuste, joka kruunaa morsiamen

Huntu jakaa yleensä melko voimakkaasti mielipiteitä. Monelle morsiamelle se on ehdoton, mutta monen ...

Katsaus hääkampaustrendeihin 2023

Kasvojen malli sekä oma persoonasi, ja tietysti myös häätyylisi antavat parhaat suunnat siihen, mill...

Mistä tiedän millainen hääkampaus sopii minulle?

Kampauksia on niin monta erilaista kuin on itse morsiamia ja kasvojen muotojakin. Näillä kampaaja No...

Mainos

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Modernin minimalistisissa häissä vähemmän on enemmän. Herkät valkoiset kevätkukat korostavat rakkauden juhlan ainutkertaista tunnelmaa. Mikä väripaletti on avainasemassa? Entä millä muilla keinoin häiden tyylistä saa minimalistisen?

boheemi valkoinen minimalistinen hääkattaus

Kuva Maria Hedengren

Levollinen kokonaisuus syntyy siitä, että yksityiskohtia lisätään vain tarkkaan harkiten.

Luonnonmateriaaleista valmistetut pöytäliinat, korkeat kynttilät, käsintehdyt keraamiset lautaset ja modernilla typografialla painetut siemenpaperituotteet muodostavat hallitun kokonaisuuden.

Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuo runsaat tuorekukkainstallaatiot, jotka erottuvat valkoista seinää vasten ja muodostavat upean taustan seremonialle ja hääkuvaukselle.

Kakun huippumoderni veistoksellinen muoto ja rauhallinen värimaailma ovat V.K. Cake & Sculptingin käsialaa.


”Neutraalit värit sitovat kattauksen elementit toisiinsa.”


Viettelevä valkoinen edustaa rauhaa ja tyyneyttä

Niukkaan väripalettiin koottiin runsaasti valkoisen ja harmaan sävyjä sekä hentoa kevään vihreää, jotka yhdessä muodostavat pehmeästi sointuvan harmonian.

Ota värit muistiin tallentamalla ne omaan käyttöösi!

Väripaletti modernin minimalistisiin häihin

4 vinkkiä moderniin hääkattaukseen

1. Vain muutama väri
2. Erilaiset tekstuurit
3. Elävän näköiset niittymäiset kukat
4. Ei mitään turhaa. Keep it simple!

morsian hääpuku ja hääkimppu

Kuva Maria Hedengren

Morsian

MAJ:n kampaaja ja meikkaaja Shirin saapui paikan päälle loihtiakseen morsiamelle minimalistisen lookin, jonka kulmakiviä ovat puhtaan kaunis häämeikki ja huoleton undo-kampaus. 

Monique Lhuillierin ylellinen Bloom-puku koostuu hienostuneista yksityiskohdista ja henkii naisellista viehätysvoimaa ja glamouria.

Little Wedding Factoryn sitoma hääkimppu kietaistiin yhteen Story of Silkin käsinvärjätyillä silkkinauhoilla.

puhtaan valkoiset häät morsian hääkimppu ja vihkisormus

Kuva Maria Hedengren

Korut

Macor Jewellery -korut edustavat siroa ja minimalista tyyliä – designer-twistillä. Huolellinen suunnitteluprosessi, tarkkaan harkittu muotoilu ja ympäristöystävällinen valmistus ovat brändin keskiössä. Kuvan Siro Ovaali 1.00ct sivukivillä ja Onni 1.6 -sormussetti on ihanteellinen valinta hänelle, joka etsii siroa sormusparia, näyttävyydestä ja eettisyydestä tinkimättä. Korut ovat valmistutettu taitavilla suomalaisilla kultasepillä.

puhtaan valkoiset häät sulhanen laittaa takkia päälleen

Kuva Maria Hedengren

Sulhanen

Tärkeään päivään kannattaa valita juuri sinun näköisesi puku. Panostamalla istuvuuteen ja sopivaan kankaaseen varmistat, että näytät hyvältä ja voit nauttia joka hetkestä. Turolta löydät uusimmat kankaat, niin juhlaan kuin arkeen. Tarjolla on sekä upeat omien mittojen mukaan tehtävät puvut että kauteen sopivat valmispuvut. Turon istuvuudet ovat tehty suomalaiselle miehelle. Juuri siksi ne istuvat hienosti niin monelle.

Tyylin avaimet

 

Konsepti, stailaus ja valokuvaus
Maria Hedengren

Suunnittelu 
Maria Hedengren, Little Wedding Factory ja Häät-lehti

Kukat, somistus ja paperituotteet
Little Wedding Factory

Sulhasen asu 
Turo

Hääpuku 
Monique Lhuillier

Kihla- ja vihkikorut
Macor Jewellery

Cocktailkorut
Philippe Ferrandis

Kengät 
Miu Miu

Hiukset ja meikki
MAJ

Hiuspinnit 
Jennifer Behr

Hääkakku 
V.K. Cake & Sculpting

Keramiikka 
Mari Paikkari

Silkkinauhat 
Story of Silk

Miljöö 
Casual Friday Studios

Morsian 
Zuzana Malta @deardrake

Maija Lehtinen Little Wedding Factory sytyttää kynttilää

Kuva Maria Hedengren

Minimalistisen kauneuden innoittamana hääkuvaaja Maria Hedengren loi modernin mutta herkän häätyylin yhdessä Little Wedding Factoryn kukkasuunnittelija Maija Lehtisen kanssa.

Valokuvaaja Maria Hedengren

Valokuvaajan silmin

Look how deeply we have loved

“My vision is to create art so heartfelt and expressive that it binds you, soul and spirit, to the very essence of your love. That in decades to come you don’t just look back and think, ‘God, we were beautiful’ but ‘Look how deeply we have loved.’ Art that reminds you just what your heart is capable of holding for one another.”

Helsinkiläisen hääkuvaaja Maria Hedengrenin kuvaustyyli heijastaa hänen vankkaa taustaansa valokuvataiteessa, kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Hänelle tunnusomaisissa kuvissa yhdistyvät vahva sommittelu, kaunis valo ja levolliset ilmeet.

Marian kädenjälki on ainutlaatuinen yhdistelmä dokumentaarista, muotokuvauksellista ja toimituksellista tyyliä, jonka tuloksena syntyy samanaikaisesti ajattomia ja moderneja kuvia. Taiteellisuus on hänelle refleksi, sommittelu yhtä intuitiivista ja luonnollista kuin hengittäminen. Marian laaja kokemus häistä tarkoittaa myös sitä, että hän ei epäröi tukea teitä läpi koko hääpäivän ja saa teidät tuntemaan olonne kevyeksi ja rentoutuneeksi. Tarvittaessa hän ottaa ohjat käsiinsä, ja muutenkin hänen panoksensa teidän päivässänne ulottuu paljon upeiden kuvien tallentamista pidemmälle. Teille hääpäivä on elämistä ja kokemista varten.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 24.5.2024