Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Kokeile pannacottashotteja häiden jälkiruokapöytään

Kokeile pannacottashotteja häiden jälkiruokapöytään

Juomalaseihin kootut, kauniisti koristellut pannacottashotit ovat ilo silmälle ja kielelle. Asettele häiden jälkiruokapöytään kesäinen makupaletti raikkaista marjoista ja hedelmistä valmistettujen päällysteiden avulla, ja kokoa ne näyttäviksi väriryhmiksi. Muista kirjoittaa kaunis kyltti kunkin makuvaihtoehdon kohdalle, jotta jokainen vieras voi valita mieluisan maun. Pannacotat voi mainiosti valmistaa jo edeltävänä päivänä.

Kokeile pannacottashotteja häiden jälkiruokapöytään

Pannacottashotit

 

 10 annosta

Ainekset
5 dl kermaa tai maitoa
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
1 kanelitanko
1/5 tl kardemummaa

Pinnalle
marjoja
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria

Sekoita ainekset kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä puoli minuuttia. Siivilöi kannuun ja kaada annoslaseihin. Hyydytä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.

Koristele marjoilla ja sokerilla juuri ennen tarjoilua. 

 

Omena-sitruunapannacotta

10 annosta

Ainekset
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
2 ½ dl kermaa
2 ½ dl maitoa
½ tl kanelia

Pinnalle
1 (200 g) omena (esim. Punainen Melba tai Pink Lady)
2 tl sitruunan kuoriraastetta
2 tl sitruunan mehua
2 rkl Dansukker Taloussokeria
2 passiohedelmää

Mittaa hyytelösokeri Multi, kerma, maito ja kaneli kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ½ minuuttia. Kaada jälkiruoka-astioihin tai laseihin. Hyydytä jääkaapissa parista tunnista seuraavaan päivään.

Halkaise kuoritut omenat, poista siemenkodat ja leikkaa puolikkaat ohuiksi lohkoiksi. Pane lohkot mikrokulhoon ja sekoita sitruunan kuoriraaste, sitruunamehu ja sokeri joukkoon. Kypsennä mikroruunissa täydellä teholla noin 2 x 2 minuuttia kunnes omenalohkot ovat sopivan pehmeitä. Sekoita kypsennysjaksojen välissä. Jäähdytä mikrokuvun alla tai peitettynä.

Annostele omenalohkot liemineen pannacottien päälle ennen tarjoilua. Halkaise passiohedelmät ja koverra hedelmälihaomenalohkojen päälle.

Reseptit on laatinut Suomen Sokeri.

Kokeile pannacottashotteja häiden jälkiruokapöytään

Muokattu: 6.3.2023