Juomalaseihin kootut, kauniisti koristellut pannacottashotit ovat ilo silmälle ja kielelle. Asettele häiden jälkiruokapöytään kesäinen makupaletti raikkaista marjoista ja hedelmistä valmistettujen päällysteiden avulla, ja kokoa ne näyttäviksi väriryhmiksi. Muista kirjoittaa kaunis kyltti kunkin makuvaihtoehdon kohdalle, jotta jokainen vieras voi valita mieluisan maun. Pannacotat voi mainiosti valmistaa jo edeltävänä päivänä.
10 annosta
Ainekset
5 dl kermaa tai maitoa
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
1 kanelitanko
1/5 tl kardemummaa
Pinnalle
marjoja
Dansukker Siro erikoishienoa sokeria
Sekoita ainekset kattilassa. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä puoli minuuttia. Siivilöi kannuun ja kaada annoslaseihin. Hyydytä jääkaapissa pari tuntia tai yön yli.
Koristele marjoilla ja sokerilla juuri ennen tarjoilua.
10 annosta
Ainekset
1 dl Dansukker Hyytelösokeri Multia
2 ½ dl kermaa
2 ½ dl maitoa
½ tl kanelia
Pinnalle
1 (200 g) omena (esim. Punainen Melba tai Pink Lady)
2 tl sitruunan kuoriraastetta
2 tl sitruunan mehua
2 rkl Dansukker Taloussokeria
2 passiohedelmää
Mittaa hyytelösokeri Multi, kerma, maito ja kaneli kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä ½ minuuttia. Kaada jälkiruoka-astioihin tai laseihin. Hyydytä jääkaapissa parista tunnista seuraavaan päivään.
Halkaise kuoritut omenat, poista siemenkodat ja leikkaa puolikkaat ohuiksi lohkoiksi. Pane lohkot mikrokulhoon ja sekoita sitruunan kuoriraaste, sitruunamehu ja sokeri joukkoon. Kypsennä mikroruunissa täydellä teholla noin 2 x 2 minuuttia kunnes omenalohkot ovat sopivan pehmeitä. Sekoita kypsennysjaksojen välissä. Jäähdytä mikrokuvun alla tai peitettynä.
Annostele omenalohkot liemineen pannacottien päälle ennen tarjoilua. Halkaise passiohedelmät ja koverra hedelmälihaomenalohkojen päälle.
Reseptit on laatinut Suomen Sokeri.
Jaa juttu