Kauniiksi kuivakuppauksella

Kuivakuppaus on vanha kiinalainen hoitomuoto, jota suositellaan mm. selluliittin poistamiseen. Kuivakuppausta tehdään silikoni kupeilla, joiden taika perustuu siihen, että ne muodostavat alipaineen ja imaisevat ihon pehmytkudosta sisäänsä. Kun kuppeja liikutellaan ihon pinnalla, verenkierto vilkastuu ja aineenvaihdunta paranee.

Meikkaaja-stylisti Sohvi Nyman kävi kokeilemassa, ja kertoo tässä kokemuksistaan.

Käsi ylös kuka on kuullut kuivakuppauksesta? En minäkään vielä pari viikkoa sitten. Olin ystäväni kauneushoitolassa Hämeenkyrössä. Siellä sijaitsee ihana hoitola nimeltä Pieni Kauneushuone. Valittelin ystävälleni selluliittejani ja turvonnutta muhkuraista ihoa. Pitäisi muutama kilo laihduttaa ennen häitä.

En varmasti ole ainoa jolla tämä fiilis on häiden alla. Olen kokeillut jos jonkinlaisia rasvanpoltto- ja selluliittivoiteita. Mutta ihan jo kauneusalan ihmisenä tiedän, etteivät ne yksin riitä muhkuroita tuhoamaan. Järkevä ruokavalio ja liikunta ovat avainsanoja, mutta kun tuloksia pitäisi saada heti. 

Ystäväni kertoi minulle hoitomuodosta nimeltä kuivakuppaus. Kuivakuppaus kuulostaa hurjalta, mutta se toimii. Ihoon EI tehdä reikiä missään vaiheessa, älkää pelästykö.
Hoidettavalle ihoalueella hierotaan öljyä/voidetta ja kuivakuppaus imukuppi "isketään" ihoon ja näin syntyyn ns. alipaineimu. Imukuppia liikutetaan iholla joko suorin tai pyörivin liikkein sydämeen päin. Jo lyhyen käsittelyn jälkeen veri kiertää vauhdilla ja iho punoittaa. Jostakin kohdista hoito saattaa hieman kirpaista kuten sisäreisistä. Mutta pitäähän sitä kauneuden vuoksi hieman kipua kestää.

Tässä hoitomuodossa yhdistyy kuppauksen, sidekudoshieronnon ja lymfahieronnan yhdistelmä.

Kuivakuppausta voi alkuun tehdä pari kertaa viikossa ja kun iho alkaa tottua siihen niin voi hoidon tehdä vaikka joka toinen päivä. Mutta vain 15 minuuttia maksimissaan kerrallaan yhdelle ihoalueelle.

Kauniiksi kuivakuppauksella


Ensimmäiset hoidot on suositeltavaa ottaa hoitolassa ammattilaisen käsissä. Jos tuntuu siltä, että kuivakuppaus voisi sujua myös itseltä, voi hoitolasta ostaa kupit kotiin. Ohjeet on kuitenkin syytä lukea tarkasti ja keskustella kosmetologin kanssa, miten hoito tehdään.

Sain testattavaksi imukupit. Avasin paketin ja niitä oli 4 eri kokoista. Vilkaisin ohjeita ja eikun muhkuroiden kimppuun. Ensin hoito tuntui miellyttävältä, mutta kun "iskin" imukupin kunnolla ihoon kiinni niin eipä enää hymyilyttänyt. Pahimmissa muhkurakohdissa kirpaisi kunnolla. Mutta ei se mitään, pitäähän tämän vähän tuntuakin.

Ohjeissa luki, että max 10 minuuttia yhdelle ihoalueelle. 10 minuuttia meni hyvin nopeasta ja puolessa tunnissa olin käsitellyt reidet, lantion ja pakarat. Ei se ollut edes niin vaikeaa kuin kuvittelin. Eri kokoisista imukupeista oli tosiaan apua.

Olen testannu kuivakuppausta nyt 3 kertaa ja lantiolta on lähtenyt 2 cm ja vyötäröltä 3 cm! WOW! Olin aivan hämmästynyt mittanauhaa katsoessani. Hoidettavien alueiden ihon väri on myös parempi. Eli tällä vauhdilla ja useilla hoitokäsittelyllä kutistun pari vaatekokoa ennen häitä!

Hoidon vaikutuksen kyllä huomaa heti, pian on vessahätä koko ajan ja janottaa, ja mitä enemmän vettä lipittää sitä enemmä saa vessassa rampata. Tämähän meinaa vain sitä, että kuona-aineet lähtevät liikkeelle ja poistuvat kehosta.

Oikotietä onneen ei ole, tiedän. Mutta tämä hoito ainakin nostaa motivaatiota myös kuntoilun ja ruokailun suhteen. Odotan jo innolla, mitkä ovat tulokset kuukauden päästä. Tämä hoitomuoto on edullinen ja tepsii pinttyneimpäänkin selluliittiin sekä laskee tehokkaasti turvotusta. Imukupeilla voi hoitaa myös lihaskireyttä esim. niska-hartia seudulla. Olen kuullut kuivakuppauksen auttavan jopa mikreenin, mutta oma kohtaista kokemusta tästä minulla ei ole.

Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan kuivakuppausta. Kuivakuppaushoitoja ei vielä tehdä ihan joka hoitolassa, mutta tästä tulee varmasti vielä villitys. Kuppaushan sinänsä ei ole uusi juttu, mutta kuivakuppaus ei varmaan ole vielä monelle tuttu juttu. Kuivakuppaus maksaa noin 30-40 €/kerta ja hoitoja tekevät kosmetologit, hierojat ja luontaishoitajat.

Kuvat Pexels.com ja Sohvi Nyman

Jaa juttu