Kauden kuumimmat hääkampaukset

Kuumimmat hääkampaukset - sileä ponnari

Kuva Maria Peltomaa Photography

Hääkampaus on yksi häätyylin ratkaisevimmista tekijöistä. Hyvän hääkampauksen avaintekijänä on hyvän kampaajan lisäksi hyvät tuotteet. Erityisesti Pohjoismaisissa sääolosuhteissa tuotteilta vaaditaan hyvää kosteuden sietokykyä, hyvää pitoa sekä joustavuutta, jotta ne soveltuvat myös meillä tyypilliselle ohuelle hiuslaadulle. 

Häät-lehden Willa Söderissa kuvattuun häämuotijuttuun kampaaja Noora Toiviainen Hope Hairista teki upeat kampaukset Grazette of Sweden -tuotteilla. Noora neuvoo hääkampauksen valinnassa eri tyyleihin ja tuotevalinnoista kampausten takana.

Kuumimmat hääkampaukset lainekampaus

Kuva Maria Peltomaa Photography

Vintagetyylinen lainekampaus on hehkuu glamouria! 

Lainekampaus morsiamelle joka haluaa olla kuin Hollywood-tähti

Olemme tottuneet pitämään lainekampausta erityisesti lyhyentukan kampaustyylinä, mutta Noora näyttää että laineet sopivat erinomaisesti myös pitkälle hiukselle. 

Minkälaisia pohjatöitä tämä kampaus vaati ja kenelle se sopii?


– Hiukset kannattaa käsitellä Grazette of Swedenin Crushin Illusion Styling Cocktaililla, joka on monipuolinen muotoilutuote lämpösuojalla. Kampauksen pohjatyöhön oma ehdoton suosikkini on puikkokiharrin, jolla saadaan hyvä ja nopea rullapohja. Jäähdyttyään hius työstetään hyvällä luonnonharjalla laine kerrallaan. Hiuksen pintaa saa siloitettua Wonder Prime Serum -tuotteella, Noora valottaa työprosessiaan.

– Lopuksi suihkutetaan ohuina kerroksina laine kerrallaan pitävä, mutta kevyt Illusionin Hair Spray, joka antaa hyvän pidon kosteallakin säällä. Morsiamelle tällaiseen kampaukseen on hyvä varata noin kaksi tuntia aikaa hiuksesta riippuen, Noora jatkaa.

Laineet kampustyylinä sopii morsiamelle, joka haluaa pitää hiuksensa auki, kuitenkin hyvin viimeisteltyinä ja pientä glamouria unohtamatta.

– Pienillä muutoksilla tämä kampaus sopii moniin kasvoihin. Pyöreisiin kasvoihin kampauksen voi tehdä toispuoleiseksi sipaisemalla hiukset kevyesti kiinni toiselta puolelta. Kulmikkaita, neliömallisia kasvoja laineet taas pehmentävät kauniisti. Sanoisinkin, että tämä tyyli sopii jokaiselle! Noora hehkuttaa.
 


kuumimmat hääkampaukset - sileä ponnari

Kuva Maria Peltomaa Photography

Sileä ponnari on moderni ja nuorekas kamapusvaihtoehto.

Sileä ponnari on moderni ja seksikäs kampausvaihtoehto


Sileä ponnari sopii rohkealle morsiamelle, sillä kasvot todella tulevat tässä kampauksessa esiin.

– Tärkeää tässä kampauksessa on se, että ponnari näkyy myös edestäpäin katsottuna. Kampauksen painopiste kannattaakin käydä koekampauksessa läpi tarkasti. Silloin vältetään fiilis takana keikkuvasta sporttiponnarista ja pystytään kiinnittämään huomiota siihen, ettei morsian näytä kuvissa kaljulta, Noora vinkkaa.

Vaikka sileä ponnari kampauksena näyttää helpolta, vaatii sekin paljon pohjatyötä. Minkälaista?

– Sileään ponnarikampaukseen käytän itse pohjalle Grazette of Swedenin Stylin Coctail -tuotetta, ja föönaan hiukset suoraksi. Hiukset harjataan hiuspohjaa pitkin ja viimeiseksi käydään vielä kammalla läpi. Tässä vaiheessa käytän kevyesti Wonderin Prime Serumin -tuotetta, joka antaa hiuksille kiiltoa sekä sitten vielä hiuslakkaa, Noota kertoo tuotevalinnoistaan.

– Ponnarin kiinnitykseen paras väline on hiuslenkki ja kaksi hiuspinniä. Hiuksia ei siis lähdetä vetämään lenkin läpi vaan kierretään lenkillä yhteen ja lukitaan pinnillä, Noora neuvoo.
Halutessaan ponnari voidaan vielä käydä läpi kiharrustikulla tai muotoiluraudalla, riippuen siitä haluammeko taipuisuutta vai täysin sileää tyyliä.

– Tähän lookiin saa ihanaa ilmettä leveällä hiuskorulla, joka laitetaan kuin pannaksi, Noora ideoi.

kuumimmat hääkampaukset - ylänuttura

Kuva Maria Peltomaa Photography

Korkeat siveät kampaukset tuovat ryhtiä ja tietynlaista arvokkuutta häälookiin.

Suuri ja sileä nutturakampaus on hääkampausten uusin trendi

Muodissa olevat kampaukset nousevat koko ajan ylemmäs, mikä on mukavaa vaihtelua pitkään suosiossa olleille niskanutturoille.

– Ylhäällä oleva nuttura voi olla sileänä varsin näyttävä upeine koruineen ja hunnun kanssa toimiva yhtälö. Aina yhtä näyttävä, mutta myös rento, on kiharainen nuttura, joka keikkuu ensi kesänä monen morsiamen kruununa. Myös etuhiusten nousua on näkyvissä eli halutaan hiukset pois kasvoilta. Kannattaa kokeilla, kannustaa Noora.

Sileät korkeat kampaukset tuovat ryhtiä ja tietynlaista arvokkuutta häälookiin.

– Tällaiset korkeat kampaukset myös antavat pituutta morsiamelle. Lisäämällä hiuksen pintaan vielä esimerkiksi lainetta ja kauniin hiuskorun, saadaan mukaan myös glamouria, Noora vinkkaa.

kuumimmat hääkampaukset - niskanuttura

– Rennommat ja kiharaiset kampaukset taas tuovat pehmeyttä ja muutamalla hiussuortuvalla saadaan romanttista tyyliä, johon esimerkiski lisäämällä luonnonkukkia saa aivan eri tyylin, vaikka painopiste kampauksesssa olisikin ylhäällä.

Alhaalla olevat nutturat pitävät silti edelleen pintansa hääkampakusena.

– On rentoa kiharaa, klassista sileää sekä lainetta. Aivan varmasti lettiäkin hääkampauksissa vielä nähdään ensi kesänä, Noora tietää.

Niskassa oleviin nutturoihin saadaan sivujen kiinnityksellä valtavasti vaihtoehtoja ja tällä tavoin myös morsiamen parhaat puolet esiin. 

Teksti Nina Röntynen

Kuvat Maria Peltomaa Photography

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Morsiamen kauneus