Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääkampaus ja häämeikki

Kauden kuumimmat hääkampaukset

Kuumimmat hääkampaukset - sileä ponnari

Kuva Maria Peltomaa Photography

Hääkampaus on yksi häätyylin ratkaisevimmista tekijöistä. Hyvän hääkampauksen avaintekijänä on hyvän kampaajan lisäksi hyvät tuotteet. Erityisesti Pohjoismaisissa sääolosuhteissa tuotteilta vaaditaan hyvää kosteuden sietokykyä, hyvää pitoa sekä joustavuutta, jotta ne soveltuvat myös meillä tyypilliselle ohuelle hiuslaadulle. 

Häät-lehden Willa Söderissa kuvattuun häämuotijuttuun kampaaja Noora Toiviainen Hope Hairista teki upeat kampaukset Grazette of Sweden -tuotteilla. Noora neuvoo hääkampauksen valinnassa eri tyyleihin ja tuotevalinnoista kampausten takana.

Kuumimmat hääkampaukset lainekampaus

Kuva Maria Peltomaa Photography

Vintagetyylinen lainekampaus on hehkuu glamouria! 

Lainekampaus morsiamelle joka haluaa olla kuin Hollywood-tähti

Olemme tottuneet pitämään lainekampausta erityisesti lyhyentukan kampaustyylinä, mutta Noora näyttää että laineet sopivat erinomaisesti myös pitkälle hiukselle. 

Minkälaisia pohjatöitä tämä kampaus vaati ja kenelle se sopii?


– Hiukset kannattaa käsitellä Grazette of Swedenin Crushin Illusion Styling Cocktaililla, joka on monipuolinen muotoilutuote lämpösuojalla. Kampauksen pohjatyöhön oma ehdoton suosikkini on puikkokiharrin, jolla saadaan hyvä ja nopea rullapohja. Jäähdyttyään hius työstetään hyvällä luonnonharjalla laine kerrallaan. Hiuksen pintaa saa siloitettua Wonder Prime Serum -tuotteella, Noora valottaa työprosessiaan.

– Lopuksi suihkutetaan ohuina kerroksina laine kerrallaan pitävä, mutta kevyt Illusionin Hair Spray, joka antaa hyvän pidon kosteallakin säällä. Morsiamelle tällaiseen kampaukseen on hyvä varata noin kaksi tuntia aikaa hiuksesta riippuen, Noora jatkaa.

Laineet kampustyylinä sopii morsiamelle, joka haluaa pitää hiuksensa auki, kuitenkin hyvin viimeisteltyinä ja pientä glamouria unohtamatta.

– Pienillä muutoksilla tämä kampaus sopii moniin kasvoihin. Pyöreisiin kasvoihin kampauksen voi tehdä toispuoleiseksi sipaisemalla hiukset kevyesti kiinni toiselta puolelta. Kulmikkaita, neliömallisia kasvoja laineet taas pehmentävät kauniisti. Sanoisinkin, että tämä tyyli sopii jokaiselle! Noora hehkuttaa.
 


kuumimmat hääkampaukset - sileä ponnari

Kuva Maria Peltomaa Photography

Sileä ponnari on moderni ja nuorekas kamapusvaihtoehto.

Sileä ponnari on moderni ja seksikäs kampausvaihtoehto


Sileä ponnari sopii rohkealle morsiamelle, sillä kasvot todella tulevat tässä kampauksessa esiin.

– Tärkeää tässä kampauksessa on se, että ponnari näkyy myös edestäpäin katsottuna. Kampauksen painopiste kannattaakin käydä koekampauksessa läpi tarkasti. Silloin vältetään fiilis takana keikkuvasta sporttiponnarista ja pystytään kiinnittämään huomiota siihen, ettei morsian näytä kuvissa kaljulta, Noora vinkkaa.

Vaikka sileä ponnari kampauksena näyttää helpolta, vaatii sekin paljon pohjatyötä. Minkälaista?

– Sileään ponnarikampaukseen käytän itse pohjalle Grazette of Swedenin Stylin Coctail -tuotetta, ja föönaan hiukset suoraksi. Hiukset harjataan hiuspohjaa pitkin ja viimeiseksi käydään vielä kammalla läpi. Tässä vaiheessa käytän kevyesti Wonderin Prime Serumin -tuotetta, joka antaa hiuksille kiiltoa sekä sitten vielä hiuslakkaa, Noota kertoo tuotevalinnoistaan.

– Ponnarin kiinnitykseen paras väline on hiuslenkki ja kaksi hiuspinniä. Hiuksia ei siis lähdetä vetämään lenkin läpi vaan kierretään lenkillä yhteen ja lukitaan pinnillä, Noora neuvoo.
Halutessaan ponnari voidaan vielä käydä läpi kiharrustikulla tai muotoiluraudalla, riippuen siitä haluammeko taipuisuutta vai täysin sileää tyyliä.

– Tähän lookiin saa ihanaa ilmettä leveällä hiuskorulla, joka laitetaan kuin pannaksi, Noora ideoi.

kuumimmat hääkampaukset - ylänuttura

Kuva Maria Peltomaa Photography

Korkeat siveät kampaukset tuovat ryhtiä ja tietynlaista arvokkuutta häälookiin.

Suuri ja sileä nutturakampaus on hääkampausten uusin trendi

Muodissa olevat kampaukset nousevat koko ajan ylemmäs, mikä on mukavaa vaihtelua pitkään suosiossa olleille niskanutturoille.

– Ylhäällä oleva nuttura voi olla sileänä varsin näyttävä upeine koruineen ja hunnun kanssa toimiva yhtälö. Aina yhtä näyttävä, mutta myös rento, on kiharainen nuttura, joka keikkuu ensi kesänä monen morsiamen kruununa. Myös etuhiusten nousua on näkyvissä eli halutaan hiukset pois kasvoilta. Kannattaa kokeilla, kannustaa Noora.

Sileät korkeat kampaukset tuovat ryhtiä ja tietynlaista arvokkuutta häälookiin.

– Tällaiset korkeat kampaukset myös antavat pituutta morsiamelle. Lisäämällä hiuksen pintaan vielä esimerkiksi lainetta ja kauniin hiuskorun, saadaan mukaan myös glamouria, Noora vinkkaa.

kuumimmat hääkampaukset - niskanuttura

– Rennommat ja kiharaiset kampaukset taas tuovat pehmeyttä ja muutamalla hiussuortuvalla saadaan romanttista tyyliä, johon esimerkiski lisäämällä luonnonkukkia saa aivan eri tyylin, vaikka painopiste kampauksesssa olisikin ylhäällä.

Alhaalla olevat nutturat pitävät silti edelleen pintansa hääkampakusena.

– On rentoa kiharaa, klassista sileää sekä lainetta. Aivan varmasti lettiäkin hääkampauksissa vielä nähdään ensi kesänä, Noora tietää.

Niskassa oleviin nutturoihin saadaan sivujen kiinnityksellä valtavasti vaihtoehtoja ja tällä tavoin myös morsiamen parhaat puolet esiin. 

Teksti Nina Röntynen

Kuvat Maria Peltomaa Photography

Muokattu: 4.12.2017

Syvenny teemoihin:

Lue lisää samasta aiheesta

Morsian taltuta häästressi: Neljä takuuvarmaa vinkkiä!

Lue muun muassa Anna Perhon räiskyvän huikeat vinkit stressin selätykseen.

Miten saada kestävät kiharat hääpäiväksi?

Monen morsiamen pelkona on kampauksen latistuminen, jos ottaa hiukset auki -kampauksen hääpäiväksi. ...

Millaiset hääkorut morsiamelle?

Onnistunut morsiamen häätyylin syntyy yhdistämällä morsiamen mieltymykset, juhlavuus ja korujen tasa...

Huntu – asuste, joka kruunaa morsiamen

Huntu jakaa yleensä melko voimakkaasti mielipiteitä. Monelle morsiamelle se on ehdoton, mutta monen ...

Katsaus hääkampaustrendeihin 2023

Kasvojen malli sekä oma persoonasi, ja tietysti myös häätyylisi antavat parhaat suunnat siihen, mill...

Mistä tiedän millainen hääkampaus sopii minulle?

Kampauksia on niin monta erilaista kuin on itse morsiamia ja kasvojen muotojakin. Näillä kampaaja No...

Mainos

Yksinkertainen on kaunista – modernin minimalistiset häät rohkeasti, tyylikkäästi ja persoonallisesti

Modernin minimalistisissa häissä vähemmän on enemmän. Herkät valkoiset kevätkukat korostavat rakkauden juhlan ainutkertaista tunnelmaa. Mikä väripaletti on avainasemassa? Entä millä muilla keinoin häiden tyylistä saa minimalistisen?

boheemi valkoinen minimalistinen hääkattaus

Kuva Maria Hedengren

Levollinen kokonaisuus syntyy siitä, että yksityiskohtia lisätään vain tarkkaan harkiten.

Luonnonmateriaaleista valmistetut pöytäliinat, korkeat kynttilät, käsintehdyt keraamiset lautaset ja modernilla typografialla painetut siemenpaperituotteet muodostavat hallitun kokonaisuuden.

Näyttävyyttä kokonaisuuteen tuo runsaat tuorekukkainstallaatiot, jotka erottuvat valkoista seinää vasten ja muodostavat upean taustan seremonialle ja hääkuvaukselle.

Kakun huippumoderni veistoksellinen muoto ja rauhallinen värimaailma ovat V.K. Cake & Sculptingin käsialaa.


”Neutraalit värit sitovat kattauksen elementit toisiinsa.”


Viettelevä valkoinen edustaa rauhaa ja tyyneyttä

Niukkaan väripalettiin koottiin runsaasti valkoisen ja harmaan sävyjä sekä hentoa kevään vihreää, jotka yhdessä muodostavat pehmeästi sointuvan harmonian.

Ota värit muistiin tallentamalla ne omaan käyttöösi!

Väripaletti modernin minimalistisiin häihin

4 vinkkiä moderniin hääkattaukseen

1. Vain muutama väri
2. Erilaiset tekstuurit
3. Elävän näköiset niittymäiset kukat
4. Ei mitään turhaa. Keep it simple!

morsian hääpuku ja hääkimppu

Kuva Maria Hedengren

Morsian

MAJ:n kampaaja ja meikkaaja Shirin saapui paikan päälle loihtiakseen morsiamelle minimalistisen lookin, jonka kulmakiviä ovat puhtaan kaunis häämeikki ja huoleton undo-kampaus. 

Monique Lhuillierin ylellinen Bloom-puku koostuu hienostuneista yksityiskohdista ja henkii naisellista viehätysvoimaa ja glamouria.

Little Wedding Factoryn sitoma hääkimppu kietaistiin yhteen Story of Silkin käsinvärjätyillä silkkinauhoilla.

puhtaan valkoiset häät morsian hääkimppu ja vihkisormus

Kuva Maria Hedengren

Korut

Macor Jewellery -korut edustavat siroa ja minimalista tyyliä – designer-twistillä. Huolellinen suunnitteluprosessi, tarkkaan harkittu muotoilu ja ympäristöystävällinen valmistus ovat brändin keskiössä. Kuvan Siro Ovaali 1.00ct sivukivillä ja Onni 1.6 -sormussetti on ihanteellinen valinta hänelle, joka etsii siroa sormusparia, näyttävyydestä ja eettisyydestä tinkimättä. Korut ovat valmistutettu taitavilla suomalaisilla kultasepillä.

puhtaan valkoiset häät sulhanen laittaa takkia päälleen

Kuva Maria Hedengren

Sulhanen

Tärkeään päivään kannattaa valita juuri sinun näköisesi puku. Panostamalla istuvuuteen ja sopivaan kankaaseen varmistat, että näytät hyvältä ja voit nauttia joka hetkestä. Turolta löydät uusimmat kankaat, niin juhlaan kuin arkeen. Tarjolla on sekä upeat omien mittojen mukaan tehtävät puvut että kauteen sopivat valmispuvut. Turon istuvuudet ovat tehty suomalaiselle miehelle. Juuri siksi ne istuvat hienosti niin monelle.

Tyylin avaimet

 

Konsepti, stailaus ja valokuvaus
Maria Hedengren

Suunnittelu 
Maria Hedengren, Little Wedding Factory ja Häät-lehti

Kukat, somistus ja paperituotteet
Little Wedding Factory

Sulhasen asu 
Turo

Hääpuku 
Monique Lhuillier

Kihla- ja vihkikorut
Macor Jewellery

Cocktailkorut
Philippe Ferrandis

Kengät 
Miu Miu

Hiukset ja meikki
MAJ

Hiuspinnit 
Jennifer Behr

Hääkakku 
V.K. Cake & Sculpting

Keramiikka 
Mari Paikkari

Silkkinauhat 
Story of Silk

Miljöö 
Casual Friday Studios

Morsian 
Zuzana Malta @deardrake

Maija Lehtinen Little Wedding Factory sytyttää kynttilää

Kuva Maria Hedengren

Minimalistisen kauneuden innoittamana hääkuvaaja Maria Hedengren loi modernin mutta herkän häätyylin yhdessä Little Wedding Factoryn kukkasuunnittelija Maija Lehtisen kanssa.

Valokuvaaja Maria Hedengren

Valokuvaajan silmin

Look how deeply we have loved

“My vision is to create art so heartfelt and expressive that it binds you, soul and spirit, to the very essence of your love. That in decades to come you don’t just look back and think, ‘God, we were beautiful’ but ‘Look how deeply we have loved.’ Art that reminds you just what your heart is capable of holding for one another.”

Helsinkiläisen hääkuvaaja Maria Hedengrenin kuvaustyyli heijastaa hänen vankkaa taustaansa valokuvataiteessa, kaupunkisuunnittelussa ja arkkitehtuurissa. Hänelle tunnusomaisissa kuvissa yhdistyvät vahva sommittelu, kaunis valo ja levolliset ilmeet.

Marian kädenjälki on ainutlaatuinen yhdistelmä dokumentaarista, muotokuvauksellista ja toimituksellista tyyliä, jonka tuloksena syntyy samanaikaisesti ajattomia ja moderneja kuvia. Taiteellisuus on hänelle refleksi, sommittelu yhtä intuitiivista ja luonnollista kuin hengittäminen. Marian laaja kokemus häistä tarkoittaa myös sitä, että hän ei epäröi tukea teitä läpi koko hääpäivän ja saa teidät tuntemaan olonne kevyeksi ja rentoutuneeksi. Tarvittaessa hän ottaa ohjat käsiinsä, ja muutenkin hänen panoksensa teidän päivässänne ulottuu paljon upeiden kuvien tallentamista pidemmälle. Teille hääpäivä on elämistä ja kokemista varten.

Juttu on julkaistu aiemmin Häät-lehden numerossa 1/2024.

 

ARTIKKELISSA ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Muokattu: 24.5.2024