Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Järjestä häät Tšekissä! 6 tärkeää vinkkiä

Tsekki

Kuva Johanna Lehtinen

Häät ulkomailla ovat monen unelma. Läheltä löytyy upeita kaupunkeja, joihin on helppo sekä hääparin että häävieraan matkustaa. Kuten vaikka Praha.

Häiden järjestäminen historiallisen kauniissa Prahan kaupungissa ja sen ympäristössä on lumoava kokemus. Huikeat kuvausmiljööt, kukkivat puutarhat ja upeat linnat tarjoilevat mahdollisuuksia prinsessahäistä intiimeihin illallisjuhliin.

1. Praha on kaunis!

Prahaa ei suotta ylistetä kauneuden kaupungiksi. Sen olemus puhkeaa täyteen loistoonsa erityisesti keväällä. Juuri silloin, kun kaikki on huumaavan vihreää ensimmäisen kerran. Silloin myös kaupungin lukuisat puutarhat heräävät talviuniltaan ottamaan vastaan niin turistit kuin hääparit. Kesälläkin tämä kaupunkikaunotar on vertaansa vailla.

2. Huumaava häätunnelma tulvii

Hääpareihin törmää Prahan kaupungissa melkein jatkuvasti. Kuvaajat ikuistavat onnellisia pareja mitä upeimmissa maisemissa. Kesällä juhlitaan paikallisten parien lisäksi monia varta vasten häiden vuoksi Prahaan matkustaneiden häitä.

Hääsuunnitelmien kohdentaminen toiseen kaupunkiin on oma hommansa, mutta samalla järjestyy usein häämatka. Ja miten paljon lisää ikimuistoisia hetkiä juhlien viettäminen täysin uudessa paikassa tuokaan!

tsekki

Kuva Johanna Lehtinen

3. Edullista ja mutkatonta

Tšekin valttikortti on edullinen hintataso. Halvat lennot Suomesta, Prahan edullisuus ostoksia ajatellen ja luksusliikkeiden valikoimat vetävät puoleensa.

Hääsuunnittelija Eva Keilwerth White Agencysta tuntee Prahan hääkuviot kuin omat taskunsa.

– Täällä häiden järjestäminen on mutkattomampaa ja edullisempaa kuin monessa muussa Euroopan maassa. Ainoa sääntö on, ettei musiikkia saa soittaa ulkona iltakymmenen jälkeen. Muutoin juhlatilojen yrittäjät ovat hyvin joustavia, ja juhlat saavat jatkua niin pitkälle aamuun kuin halutaan.

4. Helposti ja lähellä

Kuvankaunis kaupunki on kompakti paketti kaikkea kiinnostavaa ja kaunista. Myös täydellinen häämatkakohde siis! Palvelutaso, ystävällinen ilmapiiri ja romanttisuus luovat lyömättömän yhdistelmän. Parin tunnin lentomatka Helsingistä on kivan pituinen, ja lentokenttä Prahassa sijaitsee vain 20 kilometrin päässä kaupungista. Viehättävät kahvilat ja sokkeloiset kujat antavat tarpeeksi tutkittavaa häämatkankin ajaksi. Huipputasoiset hotellit ja gourmet-ruoka viimeistelevät elämyksen.

Tsekki

Kuva Johanna Lehtinen

5. Linnat ja palatsit

Praha on maailmankuulu upeista palatseistaan, ja jopa niiden koristelu häiden ajaksi oman mielensä mukaisesti on mahdollista. Jopa kaikkein historiallisimmat palatsit sallivat kynttilöiden polttamisen ja koristelun tiloissaan.

Palatseja Prahassa ja sen ympäristössä riittää loputtomiin. Niiden tiloissa voi järjestää sekä vihkimisen että juhlat.

Yksi huikeimmista on Chateau McEly tunnin ajomatkan päässä Prahan kaupungista.. 23 huoneen linna majoittaa hääparin lisäksi mielellään koko hääseurueen. Yhteensä linnaan mahtuu juhlimaan 160 henkeä.

Palatsit ja linnat ovat tottuneita häiden järjestäjiä, olivatpa juhlijat mistä maasta tahansa. Kannattaakin luottaa heidän ammattitaitoonsa. Valitkaa siis kohdekaupungista hääsuunnittelija, joka auttaa kaiken järjestämisessä tai etsikää itse sopiva juhlatila ja antakaa järjestelyvastuu paikan ammattilaisille.

Toinen upea kohde on Vrtbovska Garden lähellä Kaarlensiltaa Lesserissä. Arkkitehtoninen helmi on UNESCOn maailmanperintökohde, ja sen omistaa Prahan kaupunki. Italialaistyyppinen puutarha on luotu 1800-luvulla.

Tsekki

Kuva Johanna Lehtinen

6. Paperiasiat kuntoon

Jos pari haluaa virallisesti solmia avioliiton Tšekissä, on kaupungille toimitettava kaikki lailliset todistukset. Lue tästä lisää infoboksissa. Mutkattominta on ottaa yhteyttä paikalliseen hääsuunnittelutoimistoon, joka hoitaa kaiken alusta loppuun. Riippuen juhlatilasta, noin 30 hengen häät kaikkine järjestelyineen hääsuunnittelijan organisoimina maksavat alkaen noin 10.000 euroa.

Samaa sukupuolta olevien avioliitto on mahdollista, mutta toisen osapuolen on vielä tällä hetkellä oltava tšekkiläinen. Liiton epävirallisen siunausseremonian ja juhlat voivat myös samaa sukupuolta olevat ulkomaalaiset puolisot Tšekissäkin.

Kaiken kaikkiaan Tšekin mahdollisuudet ja uskomattomat miljööt ovat pohdiskelun arvoisia. Häät ulkomailla yhdistävät ja luovat ikuisia, aivan erilaisia muistoja. Parhaat ystävät, lähimmät sukulaiset ja oma perhe mukaan. Uskomaton seikkailu odottaa!

Tsekki

Kuva Johanna Lehtinen

Lailliset dokumentit avioliiton solmimista varten Tšekissä

  • Voimassa oleva passi
  • Syntymätodistus tai sen virallinen kopio
  • Esteettömyystodistus
  • Avioeropäätös avioeron myöntäneeltä viranomaiselta koskien mahdollista entistä avioliittoa
  • Mahdolliset asiakirjat uskonnollisia häitä varten, kuten kastetodistus
Tsekki

Kuva Johanna Lehtinen

Lennot

Lentomatka Helsingistä Prahaan kestää noin pari tuntia.

 

Hyvä tietää

Aikaero -1 h

Valuuttana Tšekkoslovakian kruunu. 1 e = n. 25 CZK

Hintataso hyvin edullinen.

 

Teksti Tanja Hakala / Häät.fi Kuvat Johanna Lehtinen

Muokattu: 16.9.2020