Jälki-sormus on kuin kumppanin sormenjälki

Turkulainen kultaseppä Mika Mäkinen, 58, ikuisti kultaan kumppanin uniikin jäljen – sormenjäljen. Jälki-sormus kilpailee nyt Vuoden Kaunein Sormus 2020 -finaalissa.

Monissa turkulaisissa kultasepänalan yrityksissä kokemusta kerättyään Mika Mäkinen perusti oman nimeään kantavan yrityksensä vuonna 2005. Hänen lempimateriaalejaan ovat eri jalometallit, titaani, värikivet ja timantit.

Kultaseppä Mika Mäkinen

Kultaseppä Mika Mäkisen luomistyön inspiraatio lähtee usein liikkeelle hänen itselleen asettamien kysymysten muodossa, koskien esimerkiksi mahdollisuutta yhdistellä eri materiaaleja ja tuoda esille niiden erityisominaisuuksia ja pintamuotoja.

– Tämä ajatusleikki johtaa mielenkiintoisiin kokeiluihin ja usein löytää samalla uusia työtekniikoita.

– Mielen pitäminen avoimena ja rohkea kokeilu kantaa pitkälle.

Jälki-sormus

design by Mika Mäkinen

Kultaseppä Mika Mäkinen

sormuksen keskiosa on valmistettu 14K DamaGold-keltakullasta, jota ympäröi mustattu Zirkonium

hinta alkaen 1595 euroa ja määräytyy koon ja leveyden mukaan

Finalistit valinnut raati luonnehti Jälki-sormusta muun muassa näin:

"Hienostunut mutta alkuvoimainen ja juureva sormus, jossa on mielenkiintoinen tekniikka. Kuviointi muistuttaa nahkaa, puuta, sormenjälkeä tai kullan kimallusta joen pohjalla."

Äänestä omaa suosikkiasi!

Vuoden Kaunein Sormus 2020 -finaali käynnissä nyt Häät.fissä! Äänestä suosikkiasi 31.10.2020 mennessä.

ÄÄNESTÄ

Vuoden Kaunein Sormus -kilpailun järjestävät yhteistyössä I love me -tapahtuma (Messukeskus) ja Häät-lehti & Häät.fi. Kilpailu järjestetään 13. kerran. 

Vuoden Kaunein Sormus 2020 -kilpailun teema ”Sinä ja Minä” haastoi korusuunnittelijat pohtimaan, millainen sormus sopisi meille molemmille ikään tai sukupuoleen katsomatta. Syy samanlaisten sormusten hankintaan voi olla vaikkapa ystävyys, yhteinen harrastus, työ, opiskelu tai rakkaus.

Kilpailuun ilmoitettiin tänä vuonna lähes 50 sormusta, joista korualan, designin ja viestinnän ammattilaisista koostunut raati valitsi 10 finalistia.

Jaa juttu

Inspiroidu lisää

Vihkisormukset