Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Jälki-sormus on kuin kumppanin sormenjälki

Turkulainen kultaseppä Mika Mäkinen, 58, ikuisti kultaan kumppanin uniikin jäljen – sormenjäljen. Jälki-sormus kilpailee nyt Vuoden Kaunein Sormus 2020 -finaalissa.

Monissa turkulaisissa kultasepänalan yrityksissä kokemusta kerättyään Mika Mäkinen perusti oman nimeään kantavan yrityksensä vuonna 2005. Hänen lempimateriaalejaan ovat eri jalometallit, titaani, värikivet ja timantit.

Kultaseppä Mika Mäkinen

Kultaseppä Mika Mäkisen luomistyön inspiraatio lähtee usein liikkeelle hänen itselleen asettamien kysymysten muodossa, koskien esimerkiksi mahdollisuutta yhdistellä eri materiaaleja ja tuoda esille niiden erityisominaisuuksia ja pintamuotoja.

– Tämä ajatusleikki johtaa mielenkiintoisiin kokeiluihin ja usein löytää samalla uusia työtekniikoita.

– Mielen pitäminen avoimena ja rohkea kokeilu kantaa pitkälle.

Jälki-sormus

design by Mika Mäkinen

Kultaseppä Mika Mäkinen

sormuksen keskiosa on valmistettu 14K DamaGold-keltakullasta, jota ympäröi mustattu Zirkonium

hinta alkaen 1595 euroa ja määräytyy koon ja leveyden mukaan

Finalistit valinnut raati luonnehti Jälki-sormusta muun muassa näin:

"Hienostunut mutta alkuvoimainen ja juureva sormus, jossa on mielenkiintoinen tekniikka. Kuviointi muistuttaa nahkaa, puuta, sormenjälkeä tai kullan kimallusta joen pohjalla."

Muokattu: 7.11.2022