Tilaa Häät-uutiskirje

Unelmoitko häistä? Häät-viikkokirjeet sisältävät Häät-tiimin kokoamia hääaiheisia ideoita, inspiraatiota, tietoa ja vinkkejä, ja saat ne sähköpostiisi maksutta. Voit peruuttaa uutiskirjeen tilauksen milloin haluat.

Hääinspiraatio

Huumaava herkkubuffet on häiden hitti

Nameja notkuva karkkibuffet on morsiusparien hurjassa suosiossa. Vieraslahjat voi kokonaan korvata makeispöydällä varsinkin, jos varustaa buffetin mukaan otettavilla rasioilla tai pusseilla. Ideaa voi helposti laajentaa herkkubuffetiksi lisäämällä tarjolle suussa sulavia leivoksia. Näillä vinkeillä onnistut taatusti!

  • Varaa herkkuja riittävä määrä, mutta muista ettei leivosten ja karkkien ole tarkoituskaan kestää koko iltaa. Herkkubuffetin voi avata kun kahvi laitetaan tarjolle.
     
  • Tee pöydästä toimiva asettelemalla tarjoiltavat niin, että vieraat voivat ottaa niitä kahdesta suunnasta. Näin jono kulkee sulavasti eteenpäin.
     
  • Valitsemalla teemavärit saat herkkubuffetista tyylikkään ja kauniin. Muista, että useista nameista voi ottaa käärepaperit pois!
     
  • Muutama vaihtoehto leivoksista riittää – satsaa ennemmin muutamaan taatusti hyvään herkkuun. Hyviä vaihtoehtoja ovat cupcakesit, cake popsit, macaronsit, teemaan sopivat keksit ja esimerkiksi suklaa- ja marjaleivokset.
Huumaava herkkubuffet on häiden hitti
  • Etsi karkkeja (jos aikatauluihin sopii) alennusmyynneistä. Varsinkin joulun jälkeen on hyvä hetki lähteä namikierrokselle. Muista kuitenkin katsoa päivämäärät.
     
  • Saat pöydästä kiinnostavan, kun asettelet herkut erikokoisille ja -korkuisille tarjottimille, astioille, purkeille ja purnukoille. Korkeuserojen ansiosta kaikki herkut pääsevät myös oikeuksiinsa. Esimerkiksi Ikeassa on paljon edullisia vaihtoehtoja, mutta kannattaa myös hyödyntää lähipiirin kätköt.
     
  • Muista hankkia kauhat tai muut ottimet joka herkulle.
     
  • Viimeisen silauksen loihtivat etiketit. Herkuille voi itse keksiä nimet ja teettää etiketit valmiina tai askarrella ne itse.
     
  • Jos herkkupöydässä on suklaaleivoksia tai muita suklaisia nameja, voivat kesähelteet olla niille liikaa. Varmista ainakin leivosten tekijältä, miten ne kestävät lämpötiloja.
     
  • Sijoita herkkupöytä paikkaan, jossa se pääsee oikeuksiinsa ja vieraat voivat sitä ihailla. Muista sanoa valokuvaajalle etukäteen, että herkut pitää ikuistaa ennen kuin kukaan koskee niihin.
Huumaava herkkubuffet on häiden hitti

Helpot DIY-buffetpussit ja -kupit

Jotta vieraat saisivat mukaan maistuvia muistoja häistä, tarvitaan tätä varten omat pussin ja kupit. Leivoksia varten voi varata myös pieniä kannellisia pahvirasioita. Vinkki: Kannattaa valita suhteellisen pienet pussit tai purkit – näin herkkujen menekki ei yllätä.

Tarvitset:

Raidallisia paperipusseja ja värikkäitä pahvimukeja
Erivärisiä pitsinauhoja
Skräppäyspaperia
Liimaa ja sakset

Leikkaa pitsinauhasta sopivan mittaisia pätkiä ja liimaa ne paperipusseihin haluamallasi tavalla.Leikkaa skräppäyspaperista (tai muusta askartelupaperista) palanen ja liimaa pahvimukiin kiinni.Valmista!

Huumaava herkkubuffet on häiden hitti

Suloiset vaahtokarkkitikut

Karkkiväreissä hehkuvat vaahtokarkkitikut ovat aikuisten ja lasten yhteisiä suosikkeja. Näitä on kaiken lisäksi helppo ja edullinen valmistaa.

Tarvitset:

Vaahtokarkkeja
Grillaustikkuja
Leivontasuklaata
Nonparelleja

Pujottele vaahtokarkit grillitikkuihin, yhteen tikkuun kannattaa laittaa 2-4 vaahtokarkkia. Ripottele erilaisia nonparelleja laakealle astialle ja sulata suklaa vesihauteessa. Kasta vaahtokarkkitikut suklaaseen ja anna hetken jähmettyä. Kierittele nonparelleissa ja aseta korkeaan astiaan pystyyn. Jos tikut odottavat kauan herkuttelijoita, peitä ne kelmulla jotta vaahtokarkeista ei tule kovia.


Herkkubuffetin leivokset: Hard Cake Café
Jelly Beansit: Now&Forever
Tikkarit (kaikki muut paitsi keltaiset, joissa perhoskoriste), raidalliset karkkitangot: Namitupa
Lippuviiri: Sisustus Amalia
Kukkakimppu: Jannelan Kukka
Valkoiset höyhenet: SisustajanTaivas
Vaaleanpunaiset & tummanpunaiset sydänsuklaakarkit: Decora House
Kaikki muut karkit ostettu eri tavarataloista ja kaupoista

Teksti ja kuvat Tanja Hakala

Huumaava herkkubuffet on häiden hitti

Kuva Pixabay.com

Muokattu: 3.10.2017